6 tips att välja rätt skrivbord för hemmakontoret

6 tips att välja rätt skrivbord för hemmakontor

Innehållsförteckning

(Innehåller adslänkar)

Att välja rätt skrivbord kan vara svårt! Speciellt om man inte vet vart man ska börja. Det finns nämligen numer så många olika typer av skrivbord och varianter på skriborden, att det kan vara svårt att initialt välja ett. Utöver det är det även viktigt att skrivbordet passar in i hemmakontoret och övrig inredning hemma. Jag tipsar även i detta inlägg om en smart lösning för skrivbordet i ett hörn, som jag har själv hemma. Har man inte förmånen att ha ett stort flådigt kontorsrum, ja då få ma n ta till egna lösningar.

LÄS MER: Så kan du jobba hemma ostört – 7 tips

Här får ni nu de 6 bästa tipsen hur ni hittar det rätta skrivbordet för ert hemmakontor och jobbar bättre.

4 saker att tänka på när ni väljer skrivbord:

 • Storlek: Skrivbordet ska vara tillräckligt stort för att rymma allt du behöver
 • Form: Det finns många olika former av skrivbord, inklusive rektangulära, runda och kvadratiska.
 • Material: Skrivborden är gjorda av olika material, inklusive trä, metall och plast. Välj ett material som är hållbart och lätt att rengöra.
 • Funktioner: Vissa skrivbord har funktioner som hylla, lådor eller utdragbara bordsskivor. Välj funktioner som är viktiga för dig.

vitt skrivbord och beige vagg

Ni hittar skrivbord ovan HÄR

Välj plats för ditt skrivbord

Innan du börjar leta efter drömskrivbordet och titta på skrivbordsförsäljning, planera först var ditt nya
bord kommer att placeras. Detta är ett viktigt första steg ihop med att mäta. Den största betydelsen kommer att vara storleken och materialen på skrivbordet, för att matcha din övriga inredning. Vissa människor har gott om utrymme i sitt vardagsrum, men inte i övriga hemmet. Då är ett tips att göra en skrivbordshörna i vardagsrummet, det har jag själv hemma.

LÄS MER: Min nya tavelvägg från Poster Store

Kanske delar du hem med andra och kommer att tvingas ha en arbetshörna i ditt rum. Detta är viktiga överväganden, innan vi börjar leta efter rätt skrivbordet för dig. Ett exempel ni kan utgå från är att platsen för ditt skrivbord är på en plats där du enkelt kan ansluta din datorladdare. Platsen för skrivbordet bör även ha bra belysning, så placera bra lampor nära skrivbordet.

En annan avgörande faktor är ergonomi. Du vill se till att du har tillräckligt med benutrymme under skrivbordet. Ett bra tips är att köpa ett höj och sänkbart skrivbord, då de lätt kan anpassas efter varje persons unika behov.

svart skrivbord beige vägg

Ni hittar skrivbord ovan HÄR

Att mäta perfekt är jätteviktigt

När du har bestämt var ditt nya skrivbord ska placeras, är det dags att börja mäta. Ta ett måttband och börja mäta, skriv sedan ner måtten bredd, längd och diamter. Att mäta för skrivbord är väldigt likt att mäta för att köpa ny soffa. Var supernoga att alla mått passar perfekt med skrivbordet ni ska ta hem. Föreställ dig besvikelsen om du köper fel bord och det inte passar in rummet, där du vill att det ska vara. En annan viktig faktor är sen att hitta en skrivbordsstol, som ska matcha ditt skrivbord. Om du redan har en passande stol, försök att se hur den stolen kommer att passa med ditt nya skrivbord, både ergonomiskt och stilmässigt. Du vill se till att ditt skrivbord och din stol matchar.

Slutsumman är att mäta utrymmet för det nya skrivbordet är A och O.

Välj en skrivbordsstil

När du väljer skrivbordsstil är det 3 frågor du ska ställa dig: Vad ska du använda skrivbordet
till? Vilken stil har inredningen i rummet och kommer skrivbordet matcha dekoren? Vilken typ av skrivbord är perfekt för dina behov?

Att besvara dessa tre frågor är nyckeln till att välja den bästa stilen för ditt skrivbord. Det är viktigast att fundera över hur skrivbordet ska användas. Vissa människor använder skrivbord för bara arbete och därför behöver de större skrivbord. Vissa använder istället skrivbord för spel/lek och deras behov är därmed olika.
Stilen på rummet där ditt skrivbord kommer att vara i är en annan viktig punkt. Detta gör att du kan
välja den perfekta skrivbordsdesignen som passar bra med din inredning. Att inte göra det kan förstöra
inredning i ditt rum. Att kombinera alla dessa faktorer, med vad du har i åtanke kan begränsa (och underlätta) letandet efter det perfekta skrivbordet.

flera olika skrivbord i olika träslag

Borden ovan hittar ni HÄR

Om ni har plats nog kan jag tipsa om att köpa ett vackert klassiskt skrivbord i trä som de ovan.

Låt oss börja leta efter skrivbord

Att svara på dessa frågor och att mäta utrymmet är de bästa grunderna för att fynda drömskrivbordet. Du kommer dämed inte att spendera tid på att titta på skrivbord som inte matchar din inredningsstil eller dina behov. Detta gör det enklare att hitta rätt, när du besöker butiken. Du har nu en mycket bra uppfattning om vad du vill ha. Nu kommer en annan fråga! Ska du köpa skrivbordet i fysisk butik eller online? Detta är smaksak som med alla möbelköp. IRL kan ni testa runt och sitta vid olika skrivbord, medan det går smidigare att handla online. Et tips är att gå in på en bra jämförsajt online och jämföra massor av butiker med skrivbord. Då hittar ni lätt både rätt typ skrivbord och rtt pris.

Tänk på skribordsdetaljerna

Några små men viktiga saker bör också övervägas är skribordsdetaljerna. Inklusive typen av material
skrivbord, tillsammans med tillbehör. Kanske behöver du en speciell skrivbordslampa på ditt skrivbord, som matchar skrivbordet och resten av inredningen i rummet. En annan sak är att vissa föredrar skrivbord med hjul. Detta är särskilt bra, eftersom det gör att du kan vara flexibel och flytta runt skrivbordet i hemmet. Varför inte pynta skrivbordsplatsen med några vackra tavlor eller blommor? Detta ger en mer glammig hemmaarbetsplats och ger mer arbetslust.

Ovan ser ni mitt eget hemmakontor och som ni ser har jag valt göra ett hörn av rummet till arbetsplats. MEN det smartaste med detta är att man enkelt kan slå ner skrivbordet och dra för gardinen. Vips så ser rummet inte ut som kontor längre.

Slutsats – välja rätt skrivbord

Att välja rätt skrivbord kan vara svårt från start! Men testar ni dessa tips ovan steg för steg, då sparar ni tid och underlättar köpet för det perfekta skrivbordet.
Vi tillbringar alldeles för många timmar av våra liv med att arbeta och särskilt vid ett skrivbord. Att välja
rätt arbetsbord, är därför samma som att hitta en bra säng och en bra madrass. Tänk på att ett ergonomiskt fel skrivbord, kan påverka din fysiska hälsa. Medan rätt val kan motivera oss att arbeta och
ge mer sinnesro. Att göra bra ifån oss med rabetet är viktigt för oss alla och för de flesta börjar det med rätt skrivbord.

Jag hoppas att ni gillat min lilla skrivbordsguide och att ni hittar drömskrivbordet. Allt lyckat jobb börjar med ett bra skrivbord och en bra arbetsstol.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024