Ikea 2024 - kommande kollektioner

Ikea 2024 – kommande kollektioner

Innehållsförteckning

Vilka är Ikea kollektioner 2024? I denna artikel kommer vi gå igenom Ikeas heta nyheter för det nya året. Ikea är fortfarande ett av de mest populära möbelmärkena i världen och har förtjänat sin plats på den globala marknaden. När Ikea firar sitt 80-årsjubileum blandar de klassiska stilar med moderna trender och futuristiska föremål.

LÄS MER: Bästa Ikea nyheter 2024

Denna skandinaviska berättelse har många fler kapitel att avslöja, och 2024 kommer att bli ett av dem. Och om Ikea Nytillverkad kollektion 2023 fick dig att charma, vänta och se vad nästa år har i beredskap för dig… bokstavligen.

Låt oss ta en titt på vad Ikea kollektioner 2024 och vad som trendar hos möbeljätten det nya året!

I detta inlägg kommer vi gå igenom följande:

 • Ikea nya färgnyanser på gamla godingar.
 • Smarta hem prylar för 2024
 • Mega klassikern Billy bokhyllan gör comeback.

Nya Ikea 2024

En ny spännande färgpalett

Färgtrenderna på Ikea fortsätter på en överraskande väg. Från de mer neutrala färgtrenderna byter det skandinaviska märket sakta men säkert till mer vågade nyanser. Vi kommer se mer attraktiva pastellfärger, som kommer att förtrolla dig, men också intensiva färger. Om du är redo för en förändring ger Ikea dig den till ett bra pris och i hisnande nyanser för ett personligt hem. Ikea kommer att fortsätta att föra fram nya spännande kulörer på redan kända möbler.

Pallen Domsten är en av dessa tidlösa produkter som kom med i den senaste Ikea-kollektionen. Med en enkel design och tre livfulla färger att välja mellan, ljusgrön, lila och orange.

LÄS MER: 10 IKEA Bestå hack som kommer chocka er

Prylar för smarta hem

Tro inte att Ikea bara handlar om nostalgiska föremål och att restaurera dem enligt nuvarande och framtida stilar. Företaget har även nya smarta hemprylar att erbjuda 2024, som kommer att följa med den tekniska revolutionen.

Därför kan du nästa år se fram emot tre smarta hemprylar som du kan köpa från ditt närmaste IKEA-varuhus. Bland annat en vattensensor, en fönster- och dörrsensor och en rörelsesensor.

Parasollsensorerna beräknas nå marknaden redan i januari 2024. Precis som du kan förvänta dig av ett snyggt märke kommer dessa sensorer att vara diskreta och effektiva eftersom du får meddelanden när dörren eller fönstret öppnas eller stängs. Dessutom är de kompatibla med Ikea-appen för ökad funktionalitet.

LÄS MER: Lyx pimpa Ikea skåpet Ivar

Rörelsesensorn, Vallhorn, är också mycket anpassningsbar. Du kommer att kunna använda den i ditt hem såväl som på din fram- eller bakgård. När den är aktiverad kan Vallhorn ställas in för att generera olika ljuseffekter, och du kan ansluta den till smarta glödlampor runt om i din fastighet. Du kan se fram emot att hitta denna rörelsesensor i Ikea-varuhus från och med april 2024.

Sist men inte minst förväntas Badring Water Leakage Sensor finnas tillgänglig för köp i juli nästa år. Sensorn levereras med ett inbyggt larm som meddelar dig när vattenläckor upptäcks. Detta är en utmärkt säkerhetspryl för alla hem, och eftersom den kommer från Ikea kommer den också att vara mycket prisvärd jämfört med andra alternativ på marknaden.

Det går enkelt att synka alla dessa produkter med Dirigera Hub och anpassa dem efter dina behov. Så det finns gott om moderna föremål att se fram emot 2024.

Billy Bokylla – en klassiker gör comeback

Kommer du ihåg den berömda Billy-bokhyllan? Den ikoniska möbeln gör en otrolig comeback med den nya Ikea-kollektionen. Den här gången är bokhyllan mycket mer flexibel och anpassningsbar, så du kommer att kunna ta isär den som du vill.

The Billy bokhyllan har sålts i makalösa över 60 miljoner exemplar över hela världen. Och nu kommer alltså den nya förbättrade versionen av den. Fanéret på Billy har nu ersatts med pappersfolie, och tillsammans med snäppbeslagen blir denna möbel mycket lättare att hantera. Ikea började ändra designen och materialen för den här  produkten 2022, men de omdefinierade produkten nyligen, och du kan köpa den finaste uppgraderingen nästa år.

Du kommer att kunna köpa den nya Billy-bokhyllan från och med januari 2024, och den finns i attraktiva nyanser av svart ek, brun ek, björk och valnöt. Den nya bokhyllan är mer hållbar och har färre plastkanter men kommer ändå att vara mycket stabil och behaglig för ögat.

Nya textil kollektioner med influens av Art Deco och 60-tal

3 designers bakom kollektionerna

PAULIN MACHADO

är en svensk textildesigner och kommer från Höör i Skåne. Hon arbetar för Ikea sedan 2011 och är knuten till Ikea of Sweden – det globala sortiment- och produktutvecklingscentret för Ikea i Älmhult. Under en tid var hon bosatt i Indien samt gjorde ett större projekt för Ikea i Jordanien. De jordnära färgerna, de vackra handarbetsinspirerade detaljerna och spår av lokala traditioner syns tydligt i hennes design.

LÄS MER: Få bort kattkiss på matta – gör så här

AKANKSHA DEO SHARMA

är en indisk textildesigner och bildkonstnär. År 2009 tilldelades hon Elle Decor India Best Designer Award. När hon senare studerade Fashion Technology gjorde hon sin praktik i Sverige 2016 och designade sin första produkt Brönden. Därefter anställdes hon som in-house designer för Ikea of Sweden, i Guruguram/Indien.

(Fakta från Ikea pressrelease)

Tidlösa föremål möter framtiden

Ikea kommer säkerligen att ta med sig sina klassiska föremål rakt in i framtiden med den senaste kollektionen. Viktiga möbler som passar alla hushåll, som bord, stolar och mattor, möter de futuristiska tendenserna för att erbjuda dig ett genuint unikt Ikea-urval. Praktiska egenskaper kommer också att vara en viktig faktor nästa år.

Från växtstället KULTURSKOG som finns i ljusgrönt  eller svart till klädhängaren BONDSKÄRET i livfullt gult, lila eller svart kan du förvänta dig ett tidlöst utbud av skandinaviska produkter. Och om du letar efter praktiska tillbehör och gillar ljus,  är TUVKORNELL ljusstake ett måste-ha-set med 3 saker som kommer att göra dina romantiska kvällar så mycket mer speciella.

Slutsummering – Ikea kollektioner 2024

Alla Ikea-produkter är inte för alla, men en sak är säker: alla kan hitta något de älskar i det här varuhuset. Och med att Ikea firat sitt 80-årsjubileum, gör varumärket allt för att tillfredsställa så många preferenser som möjligt. De blandar ett gäng stilar från olika tidsramar som uppfyller förväntningarna hos även de mest kräsna kunderna.

Du måste tänka utanför boxen med de senaste Ikea-trenderna, ligga steget före. Att veta att du kan hitta de flesta av dessa nya Ikea kollektioner finns i Ikea-varuhusen redan i januari, gör att vi ser fram med spänning mot 2024.

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024