Nää nu har kattfan pissat igen! - få bort kattkiss

Nää nu har kattfan pissat IGEN! – få bort kattkiss

(Innehåller annonslänkar)

Går det få bort illaluktande kattkiss från mattan? Ja det finns olika steg och knep man kan ta till för att få bort kisset. Alla kattägare har alla tänkt det NÅGON GÅNG!  de syndiga tankarna om att göra något hemskt med vår kära lilla hårduniga älsklingskissemisse. Vi inköper efter en lång tids sökande den splitternya soffan eller mattan är så stolta över vårt final val. En vecka senare kommer kattägaren hem, och känner då en bekant odör redan från dörren, ångesten tar överhand…

NEJJJ för i helvete! Var som helst men inte däärr!

Går fram till soffan ser där en liten näst intill osynlig fläck på den splitternya soffan, men med en lukt som tar död på demoner. Joooo! det var DÄR och den totalt ohumana tanken…..Nä nu jävlar-ska-kattfan-hamna-i-grytan går snabbt genom huvudet. Men misströsta inte, här är grymma tips både hur ni kan få bort kattkiss lukt och motverka katterna att kissa.

Få bort kattkiss

Kattpiss på soffan: Vad gör man?

Där på sin urgulliga ulliga favoritplats ligger monstret – odjuret helt lugnt och oskyldigt avslappnat på rygg. Öppnar snart sina stora gröngula ögon, går sedan fram helt nonchalant fram och börjar gosa längs ditt ben samtidigt som han tittar med blicken “matte, jag har inte gjort något och jag älskar dig.”

Ilskan tonas ner av ulltottens oskyldiga insats och acceptansen att din lilla älskling har sabbat din nyinköpta heta möbel börjar motvilligt ta över. Japp, dags för kemtvätt ELLER ????

Motverka kattkiss på soffan, sängen och matta

Finns det några bra sätt att motverka kattkiss? Att förhindra missepisse från att kissa på t.ex sängen eller soffan?

Som kattägare har jag självklart gått igenom det mesta och då även hittat några enkla låt-bli-att-pissa-utanför-knep att följa…enjoy mjauuuu prrr :)

6 tips att bort kattkiss fort

  1. Torka upp så mycket av kattkisset som möjligt med hushållspapper eller tygtrasa.
  2. Blanda en lösning av en del vitvinsvinäger och tre delar varmt vatten.
  3. Applicera lösningen på den drabbade ytan och gnugga försiktigt med en ren trasa eller svamp.
  4. Låt lösningen sitta i några minuter och torka sedan bort det med en ren, fuktig trasa.
  5. Om lukt eller fläcken fortfarande kvarstår, upprepa processen eller använd en specialiserad produkter för borttagning av pet-urinfläckar.
  6. Lufta ut området genom att öppna fönster eller använda en fläkt för att hjälpa till att eliminera lukt.

Notera: Undvik att använda starka kemikalier som ammoniak, eftersom det kan locka katten att kissa på samma ställe igen.

bästa inredningsblogg

Avstressa katten!

Mitt allra bästa tips är ta reda på orsaken och roten till det onda. Som kattägare får man varje dag agera något av en djurpsykolog. Katter är känsliga varelser och de skickar ständigt dolda signaler om vad som är rätt och fel.

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2021 – HETASTE FÄRGER I ÅR

Kissar katten på fel ställen ofta är det något den vill tala om. Min ena katt kissade utanför t.ex. när det pågick ett omfattande bygge utanför vårt hus. Katter kissar ofta fel när de blir stressade och då gäller det att mota olle i grind så att säga.

Min egen busiga hankatt Brorsan in action på pelaren:)

Doftavgivare och lugnande kattferomoner!

Ett universalmedel för stressade katter är Feliway doftavgivare som avger lugnande feromoner liknande dem katten själv gnider på saker. I stressade situationer som bygge, vet. besök osv. kan Feliway hjälpa katten att återfinna sin naturliga balans. Den sätts lätt in i stickkontakten och fylls på med smidig refill – en måste PROVA :)

Feliway säljs även i smidig sprayflaska perfekt att ta med på resan då katten är extra stressad, spraya i kattburen och kissen relaxar :)

inredningstips

Frisk citrus vs kattpiss!

Lägg skal av en citrusfrukt där katten inte får vara. Detta mormorsknep har jag testat köra två jular runt granen OCH tro det eller ej de har inte ens vart NÄRA granen. Helt fantastiskt knep man lägger några skal av citron eller clementin där du vet katten kan synda, han skyr stället direkt.

Där alla andra katter rått slaktar julgranen har min stått kvar rak och välpyntad varje år tack vare några underbara citrusdofter, som även luktar fräsch i hela hemmet :)

Vill man inte oförsköna hemmet med skal kan eterisk citrusolja funka bra men helst stark citrondoft. Gnid bara tunt där du tror katten kan slå till. Katter har extremt känsligt doftsinne så de kommer direkt märka STOPP skylten för kattrumpan.

Vid svårtämjda håriga individer funkar tigerbalsam och eucalyptus bra och katter HATAR båda.

För liten kattlåda!

Många kattägare har större kattraser och speciellt stora hankatter. Det många dock inte vet är att de även kräver större kattlåda att göra sina behov i. En katt som känner att sin låda är för liten demonstrerar desperat till sin ägare genom att pissa utanför. Köp helt enkelt en större kattlåda och gärna även övertäckt.

LÄS MER: Gör hemmet roligare för uttråkade innekatter

Mitt bästa kattsak köp EVER var en stor kattlåda med tak att kissa i, efter det blev det inget mer kisskrig utanför lådan från min katt Brorsan kan jag lova…REKOMMENDERAS :)

OBS: låt gärna luckan därfram på kattlådan vara uppslagen den första tiden if. katten är ovan och inte förstår att öppna den.

Den övertäckta variant av kattlåda ovan kommer från Vetzoo.se och finns även med utbytbart kolfilter som tar bort ALL kattkisslukt i rummet.

Shopping favoriter

Detektiv a la kattpiss!

Har ni nån gång känt det luktar den fräna kattpissdoften i rummet men ni vet inte VAR det kommer ifrån? Katter är ibland bra på att maskera sin dödliga avkomma. Då är Urine off UV-lamp grejen hela dagen.

Släck ljuset och tänd kattkiss lampan Urine off och den avläser direkt vart den äckliga lilla fläcken finns.

Kissar sedan katten på samma ställe igen fram med citrusen och i mer dramatiska fall tigerbalsam :)

svenska inredningsbloggar

Få bort kattpiss tips

Om olyckan mot alla knep och krig varit framme är sprejen Urine off den bästa mot kattkisslukten.

Urine Off är en av väldigt få produkter som tar bort urinsyran helt från fläcken genom att bryta ner doftmolekylerna som orsakar den illaluktande odören. Produkten är helt ofarligt för djur och människor. Smidigt med sprayflaska också när man är på sitt allra värsta aggressiva kattkrigshumör :)

En bra butik som säljer allt man behöver både till katt och hund är Vetzoo.se Det är även därifrån jag hämtat de alla de makalöst bra produkterna ovan. Det som gör Vetzoo unika är att man kan få kostnadsfri veterinärrådgivning vid sin beställning. Jag har många produkter från dem och de säljer även specialkost till hund och katt som annars säljs hos veterinären. En grym allaround djurbutik på nätet helt enkelt.

After all……I LOVE my furry baby B :)

IMG_1011
Min UNDERBARA katt Brorsan THE star :)

LÄS MER: 10 runda speglar för ett lyxigt trendigt hem

SUMMERING – FÅ BORT KATTKISS

Som sagt kom ihåg att innan du slår till ditt djur, agerar drakmamma eller doppar nosen i kattpisset, tala med djuret på djurets språk, ta reda på orsaken INNAN olyckan är framme.

Då slipper du kattpiss i soffan, och din katt en demonisk drake jagandes bakom den syndiga kisserumpan :)

MJAUUU over out from THE original Crazy cat lady!

/Maria

  1. Hej Maria, jag känner igen det där allt för väl och att man går väldigt snabbt från att vilja strypa monstret till att krama det :). Dessutom, kanske en självklarhet för alla kattägare, gör rent kattlådan direkt och gör det till en vana. Nu har jag inte haft katt på flera år, men saknar sällskapet. Min katt hade även en annan otrevlig vana, det var att tugga sönder papper, det hände ibland att jag kom hem och hittade konfetti istället för räkningar :-)

  2. har svårt att förstå varför de gör det . vår lilla nya eller ja ny hon är typ 10 mån gör det i bland i köket . vi har börjat att sätta henne på toa o kissar hon får hon en godis nu är det ett tag sen hon kissade någon annastans så hoppas det bara är dumma grejer hon gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024