6 IKEA förvaring idéer för små hem

Ikea förvaring har nästan fått en kultstämpel! De är mästare på smarta små möbler och inredning med smart förvaring. De kommer hela tiden med nya lösningar vilket känns extra kul. Speciellt om man lever på liten yta i ett litet hem är det extra viktigt att spara space. Att placera hyllor på väl utvalda ställen kan spara yta och få hemmet se större ut. Detta året kommer Ikea med flera nyheter värda att spana in. Mycket fokus hålls på hemmakontor lösningar. Och material mässigt är det trendigast med naturmaterial som furu och bambu. Bland textilier ser vi ekologisk bomull och återvunna material.

LÄS MER: Ikea kök hack – lyx pimpa Ikea köket

Här tipsar jag nu 10 IKEA förvaring idéer som passar perfekt för små hem.

Tips för att inreda ett litet hem:

  • Använd ljusa färger. Ljusa färger reflekterar ljus och får rummet att kännas större. Undvik mörka färger som absorberar ljus och gör rummet mindre.
  • Satsa på genomtänkt förvaring. Förvaring är nyckeln till att få ett litet hem att kännas rymligt. Använd hela väggen med hyllor, skåp och lådor för att gömma bort prylar och skräp.
  • Välj möbler med dubbel funktion. En bäddsoffa eller en soffa med förvaring under är bra alternativ för små hem.
  • Försök att skapa en känsla av rymd. Använd speglar för att reflektera ljuset och få rummet att kännas större. Undvik att ställa möbler mot väggarna, utan låt dem stå ut lite för att skapa en känsla av djup.

IKEA förvaring

Ekby alex hylla

För alla som bor i ett litet hem är detta ”hyllkontor” den perfekta lösningen. Med denna smidiga hylla får du både ett smart skrivbord och en förvaring på samma gång. Vi ger Ekby högsta betyg när det kommer till bästa möbler,

Testa ha  hemmakontor inuti ett skåp? Jobb på dagen och när gästerna kommer på kvällen, bara stänger man skåpet och voilá inget kontor finns.

Vi gillar Ekby för att: Det är en smidig hylla som går att ha till olika möbel lösningar. Det kan vara bara ett bord eller ett smart skrivbord.

 

För alla med liten space i hallen är denna lösning för förvaring av skor helt perfekt.

2. Kallax hyllsystem:

Kallax hyllsystem är modulärt och kan anpassas unikt och personligt efter din specifika förvaringsbehov. Det finns även insatser som kan användas för att organisera mindre föremål som böcker, kläder eller leksaker.

Vi gillar Kallax för att: Det är ett hyllsystem som enkelt kan anpassas oavsett storleken på rummet.

3. PAX garderob med skjutdörrar:

PAX garderober med skjutdörrar är perfekta för små sovrum där utrymmet är begränsat. De har smarta förvaringslösningar som utdragbara klädstänger, inbyggda lådor och olika hyllor för att maximera utrymmet. Detta är en klassiker inom Ikea möbler och den passar praktiskt taget till alla rum, oavsett storlek.

Vi gillar Pax för att: Det är en smidig garderob och skjutdörrar gör att den sparar plats i rummet.

4. Fjällbo hyllor:

Fjällbo hyllor är perfekta för att visa upp och förvara böcker, dekorationer och andra föremål. De har ett industriellt utseende och kan enkelt monteras på väggen.

Vi gillar Fjällbo för att: Det är en luftig hylla som inte ser klumpig ut i rummet. Den är även lätt att flytta om ni ska flytta till ett annat boende.

5. Lack vägghyllor:

Lack vägghyllor är smidiga förvaringslösningar som inte tar upp mycket utrymme. De kan användas för att förvara böcker, fotoramar eller andra mindre föremål.

6. Malm sängar med förvaring:

Malm sängar har en smart inbyggd förvaring under sängen, vilket är perfekt för att förvara saker som sällan används, som säsongskläder eller sängkläder.

Vi gillar Malm för att: Det är en supersmart säng som kan spara mycket space i rummet. Har ní en salig röra i sovrummet, ja då är Malm sängen för er.

Slutsummering – Ikea förvaring

Har ni förresten hört att den legendariska IKEA katalogen (bibeln) kommer att försvinna helt :( Detta är jättetråkigt för alla IKEA fantaster som lever för att höra ljudet av katalogen neddimpandes i brevlådan. Ikea har sagt den inte fyller samma funkton som tidigare då allt digitaliseras. Men jag tycker allt den kunde få vara kvar, menar vi har inte många kultklassiker kvar. Så håll hårt i den sista IKEA bibeln då den är den sista som kommer va kvar.

Jag hoppas att ni gillat mina IKEA förvaring idé tips och att ni blev inspirerade att förnya lilla lyan.

Live small dream big!

SHOPPA IKEA SOFFÖVERDRAG

BEMZ
5 999
BEMZ
3 499
BEMZ
4 199
BEMZ
2 249,10
BEMZ
6 299
BEMZ
3 419,103 799
BEMZ
7 799
BEMZ
8 199

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 701 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis