Förnya med exklusiva trägolv från Chevron Parquet

Vad är vackrare än ett äkta trägolv? Trägolv i fiskbensparkett är dessutom supertrendigt inom golv just nu. Så har ni turen att ha vackra gamla trägolv hemma, bevara dem och sköt om dem noga. Få saker inom inredning är lika vackert som ett gammalt väl slipat trägolv. Jag minns själv hur mamma tvättade alla trägolv uppe på landet med klassisk grönsåpa varje Jul. Det krävs dock att man underhåller de flesta trägolv genom att regelbundet slipa och olja dem.

Här får ni 4 tips för att underhålla ett trägolv. Samt tips på en riktigt bra golvbutik online vid namn Chevron Parquet som har lyxiga äkta trägolv.

4 tips för att underhålla trägolv

Hur vackert är inte detta exklusiva trägolv från Chevron Parquet?

 

1 Planera när ni ska slipa

Tänk på att slipa trägolv både dammar och låter mycket. Om det finns andra familjemedlemmar som tex. jobbar hemifrån. Då kan det vara en god idé att de andra flyttar tillfälligt från bostaden medan arbetet utförs. Om arbetet ska göras på en helg kanske resten av familjen kan hälsa på mormor eller nån annan i släkten. Det blir även som en glad surprise för resten av familjen, att komma hem till ett helt nytt golv.

2. Rätt förberedelser

Förutom att hyra maskinerna måste du även köpa slippapper. Ett ark kostar upp till 100 kronor och det går åt några stycken för ett mellanstort trägolv. Att välja rätt slippapper är ett måste, för börjar du med för grovt slipar du bort för mycket och det sätter fula spår i golvet. Börjar du med ett för fint tar det istället alldeles för lång tid och går åt för mycket papper. Det är mycket viktigt att du tar bort alla spikar och annat från golvet innan du börjar, annars fördärvar det slippappret och i värsta fall även maskinen.

Underarbetet är lika viktigt för att slipa golv som för att måla om väggarna!

3. Använd flera maskiner

För stora ytor måste du använda en bandslipmaskin som är ungefär lika stor som en dammsugare. Slipbredden brukar vara cirka 200 mm och du håller i en stång för att styra den. Hur mycket det kostar att hyra den beror på uthyraren, men räkna med cirka 1500 kronor för tre dagar. Maskinen väger ungefär 70 kilo, så det gäller att du har lite styrka för att kunna hantera den rätt. Du behöver även en kantslipmaskin när du ska slipa kanter, ytor nära kanter samt andra områden som inte nås med bandslipmaskinen. Räkna med att betala mellan 600 till 1000 kronor för att hyra en kantslipmaskin under tre dagar.

4. Undvik dyra misstag

Vill du göra arbetet själv kan du eventuellt spara pengar, men det är viktigt att slipa golvet på rätt sätt. Går något fel kan kostnaderna skena iväg när misstaget måste ordnas. Ett tips är att du tar in en kostnadsfri offert från flera företag som specialiserar sig på golvslipning för att se om det verkligen lönar sig att göra arbetet själv.

Alla vackra lyxiga golv ovan kommer från butiken Chevron Parquet. Detta är ett familjeföretag som är känt för att ha äkta Svensktillverkade trägolv. Chevron Parquet är aktiva även i andra länder än Sverige. De vill sprida budskapet om att inget slår hantverket av äkta Svensktillverkade trägolv. På deras hemsida hittar ni olika varianter av exklusiva trägolv för alla hemmets rum. De har ett bra sortiment av plankgolv och den nu populära fiskbensparketten.

/Maria

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 224 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis