fbpx

6 sätt att inreda för att flytta ihop på liten yta

Att flytta ihop med någon är dramatiskt, att flytta ihop med någon på LITEN yta är mer än dramaten. Att varje morgon slåss om plats på en yta som mer är lik en garderob, kan pröva den starkaste relation. Ni försöker despo samsas med maten i det lilla röriga köket, vilket slutar med att något kokar över men det är inte grytorna. En liten lägenhet kan vara ett stort test på tålamodet bara för en person, med två dubbel trubbel!

LÄS MER: BÄSTA BLACK FRIDAY DEALS 2022 – 70 % rabatt på inredning

Så hur kan man då inreda för ett varaktigt gladare förhållande? Inredningsvis ger här tipsen på hur ni inreder hemmet större, vilket leder förhållandet till altaret och inte direkt tillbaka till nätdejtingträsket!

Inreda

inred

Via: blog.rent.com

Allt börjar med en dröm!

Via: blog.rentmoola.com

Perfekta små möbler för det lilla hemet hittar ni HÄR

1. Gör en möbelplan att inreda efter

Det är helt plötsligt två hushåll fulla av saker på en liten plats och att hoppas på att det kommer att fungera hjälper inte. Gör ist. en gemensam lista över vad varje person har med sig. Efter det bestämmer ni IHOP vad som hamnar rätt i rummet och vad som int passar. Att inreda tillsammans kan vara himmel eller helvete beroende på hur envisa ni är att släppa taget om det gamla.

Här handlar det inte om vem som vinner inrednings kriget, nej att kompromissa är lagen ni  måste gå efter. Om ingen av er har rätt möbel för rätt plats, överväg då att sälja av objekt på blocket. Köp sedan nya som passar till den lilla yta ni har. Planera sedan och skapa en sk. möbel plan – en avsiktlig plats för varje möbel – som känns bäst för att maximera utrymmet och skapar rymd i rummet.

Billig inredning

inredning tips

 2. Prova alla kända trick hur man inreder större

Det går att inreda en liten yta så den ser större ut! Använd tex. bara ljusa färger på färg och textil, låt dagsljuset flöda in så mycket det bara går. Placera större speglar på flera ställen för att reflektera mer ljus.

Gå loss med alla trick inredningsexperterna skrivit om i alla tidningar, dags att pröva dem i praktiken:) När man försöker passa in flera personer på en liten men ändå mysig plats, då är det dessa små detaljer som kan göra en STOR inverkan.

LÄS ÄVEN: 6 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

inreda litet badrum

 3. Skapa och dela gemensamma förvaringsutrymmen

Tillsammans med de knep som gör ett litet utrymme verkar större, finns det knep för att klämma in mer smart förvaring i små hem. När allt är en jäkla röra av era grejer är det bästa ni kan göra att samsas över förvaringen.

Man kan även placera förvaringar där man kanske inte tänkt göra det från början. Hyllor ovanför dörrar tex. är en väldigt smart ide, samma med att förvara verktyg under skåpen och mer . Låt en hylla i badrummet bli din egen och den ska din partner bara låta bli. Det är viktigt att få känslan av sin egen SPACE fast man bor ihop:)

LÄS ÄVEN: Så inreder ni en liten lägenhet större – 6 bästa tipsen

Strukturera förvaringen och ha likadana produkter på samma ställen. Det gör det även lättare att komma på vart ni la dem kl 08 på morgonen. Mammas ordspråk – var sak på sin plats – är inte att förakta:)

SOMMAR REA FAVORITER

inreda porslin

4. Skär ner på era personliga samlingar

En sak som bara inte går bra att dela i ett litet utrymme är en annan persons stora samlingar av diverse krimskrams. Trimma ner vinjetter, sälj CD-skivorna från 90 talet, dölj porslinet för alla vill inte se farmors äckelromantiska porslin och porslinsdockor GÅR BORT då de bara är jäkligt äckliga:)

Funkar det absolut inte att slänga din samling pga. för emotionella gamla kedjor till grejerna? Var då iaf. human och villig att visa din samling på ett sätt som inte kommer att stjäla utrymme från den person du dela ditt utrymme med. Grejer är ändå bara grejer medan en kärleksfull relation inte går att värdesätta materiellt.

Börja tänk ut med det gamla inred med det nya och fräscha, då löser sig det mesta:)

inreda (2)

VAR ALLTID FÖRBERED PÅ OVÄNTADE GÄSTER :)

 5. Planera och inred för gäster

Oväntade övernattande gäster kan vara omöjligt om ditt utrymme är otroligt litet. Att dela säng med din gamla skolkompis kanske inte är en stor sak för dig, men det kan bli en mardröm för din partner. Det gäller i en bra relation att hela tiden tänka osjälviskt och vara medveten om hur den andre mår och känner. Ibland kan dock oväntade gäster bli en extra påfrestning för ett litet utrymme. Speciellt om din rumskamrat kommer hem med en gäst som överraskning , och du har ingenstans att att fly.

KÖPTIPS: Billiga snygga matmöbler hittar ni HÄR

Om din partner inte förstår att du inte gillar hans överhypade vänner kan det bli rejält bråk när gästerna lämnat. Skaffa inredning som är gjord för speciella tillfällen. Klappstolar är kanon, bord som går att dra ut finns att köpa billigt på loppis. Snygga pallar som även går att använda när gästerna gått. Kom ihåg att INGEN gäst ska behöva sitta på golvet inte ens på minimal yta. Det gäller helt enkelt att vara förberedd för alla gästers ankomster väntade som oväntade.

IKEA och Rusta har SJUKT snygga billiga och bra klappstolar och jag har själv några stolar till oväntade gäster uppe på vinden:)

Planering och konversation = nyckel till en lyckad hållbar relation!

inreda litet rum

6. Överväg att inreda med visuella barriärer

När du inte alltid har en egen plats att fly till i ditt lilla hem eller lägenhet, speciellt om ni bor i en etta med kokvrå. Då är det ändå viktigt att försöka hitta sitt egna lilla avskiljda hörn.

Att inreda med sk. visuella barriärer kan fixa privatlivet. Stora krukväxter, hängande tyger eller paneler, gardiner osv.  – kan vara helt avgörande för att ge en illusion av sekretess. Detta gör  att dela ett litet utrymme, ändå ger känslan av att vara privat tillfredställd i förhålllandet.

inreda sovrum

OCH FIXA EN RIKTIGT SKÖN SÄNG FÖR VÄRRE ÄN ATT BO LITET ÄR ATT BO LITET IHOP OUTSÖVDA:)

inreda liten yta

LÄS ÄVEN: 6 tips att hänga gardiner rätt och snyggt 

Inreda

Där har ni mina bästa knep för att inreda för kärlek och inte bråk som slutar i separation. En relation handlar trots allt att släppa sitt ego och se saker från en annan persons synvinkel. Att inreda för symbios ger inte bara ett hem i harmoni, utan en relation i total balans och glädje:)

Inred för kärlek som håller!

BLACK WEEK REA

Soffadirekt
44955895
Soffadirekt
22952795
52958495
Soffadirekt
44954995
Soffadirekt
37954995
Soffadirekt
39954495
Soffadirekt
34954295
Soffadirekt
1749519995
Soffadirekt
749512995
Soffadirekt
1299516495
Soffadirekt
1149515995

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis