6 flytta ihop tips på liten yta

Innehållsförteckning

Vem har inte fått frågan att flytta ihop? Att flytta ihop med någon är dramatiskt, att flytta ihop med någon på LITEN yta är mer än dramaten. Att varje morgon slåss om plats på en yta som mer är lik en garderob, kan pröva den starkaste relation. Ni försöker despo samsas med maten i det lilla röriga köket, vilket slutar med att något kokar över men det är inte grytorna. En liten lägenhet kan vara ett stort test på tålamodet bara för en person, med två dubbel trubbel!

LÄS MER: Förstora liten lägenhet – 6 bästa tips

Så hur kan man då inreda för ett varaktigt gladare förhållande? Inredningsvis ger här tipsen på hur ni inreder hemmet större, vilket leder förhållandet till altaret och inte direkt tillbaka till nätdejtingträsket!

I detta inlägg går vi igenom: 

  • Göra upp en flytta ihop plan
  • Testa förstorande tricks
  • Skapa gemensamma förvaringsutrymmen
  • Skär ner på personliga ting

Flytta ihop tips

Allt börjar med en dröm!

Perfekta små möbler för det lilla hemet hittar ni HÄR

1. Gör en möbelplan att inreda efter

Det är helt plötsligt två hushåll fulla av saker på en liten plats och att hoppas på att det kommer att fungera hjälper inte. Gör ist. en gemensam lista över vad varje person har med sig. Efter det bestämmer ni IHOP vad som hamnar rätt i rummet och vad som int passar. Att inreda tillsammans kan vara himmel eller helvete beroende på hur envisa ni är att släppa taget om det gamla.

LÄS MER: Få bort kattkiss på matta – gör så här

Här handlar det inte om vem som vinner inrednings kriget, nej att kompromissa är lagen ni  måste gå efter. Om ingen av er har rätt möbel för rätt plats, överväg då att sälja av objekt på blocket. Köp sedan nya som passar till den lilla yta ni har. Planera sedan och skapa en sk. möbel plan – en avsiktlig plats för varje möbel – som känns bäst för att maximera utrymmet och skapar rymd i rummet.

inredning tips

 2. Prova alla kända trick hur man inreder större

Det går att inreda en liten yta så den ser större ut! Använd tex. bara ljusa färger på färg och textil, låt dagsljuset flöda in så mycket det bara går. Placera större speglar på flera ställen för att reflektera mer ljus.

Gå loss med alla trick inredningsexperterna skrivit om i alla tidningar, dags att pröva dem i praktiken:) När man försöker passa in flera personer på en liten men ändå mysig plats, då är det dessa små detaljer som kan göra en STOR inverkan.

inreda litet badrum

 3. Skapa och dela gemensamma förvaringsutrymmen

Tillsammans med de knep som gör ett litet utrymme verkar större, finns det knep för att klämma in mer smart förvaring i små hem. När allt är en jäkla röra av era grejer är det bästa ni kan göra att samsas över förvaringen.

Man kan även placera förvaringar där man kanske inte tänkt göra det från början. Hyllor ovanför dörrar tex. är en väldigt smart ide, samma med att förvara verktyg under skåpen och mer . Låt en hylla i badrummet bli din egen och den ska din partner bara låta bli. Det är viktigt att få känslan av sin egen SPACE fast man bor ihop:)

LÄS ÄVEN: Så inreder ni en liten lägenhet större – 6 bästa tipsen

Strukturera förvaringen och ha likadana produkter på samma ställen. Det gör det även lättare att komma på vart ni la dem kl 08 på morgonen. Mammas ordspråk – var sak på sin plats – är inte att förakta:)

inreda porslin

4. Skär ner på era personliga samlingar

En sak som bara inte går bra att dela i ett litet utrymme är en annan persons stora samlingar av diverse krimskrams. Trimma ner vinjetter, sälj CD-skivorna från 90 talet, dölj porslinet för alla vill inte se farmors äckelromantiska porslin och porslinsdockor GÅR BORT då de bara är jäkligt äckliga:)

Funkar det absolut inte att slänga din samling pga. för emotionella gamla kedjor till grejerna? Var då iaf. human och villig att visa din samling på ett sätt som inte kommer att stjäla utrymme från den person du dela ditt utrymme med. Grejer är ändå bara grejer medan en kärleksfull relation inte går att värdesätta materiellt.

Börja tänk ut med det gamla inred med det nya och fräscha, då löser sig det mesta:)

inreda (2)

VAR ALLTID FÖRBERED PÅ OVÄNTADE GÄSTER :)

 5. Planera och inred för gäster

Oväntade övernattande gäster kan vara omöjligt om ditt utrymme är otroligt litet. Att dela säng med din gamla skolkompis kanske inte är en stor sak för dig, men det kan bli en mardröm för din partner. Det gäller i en bra relation att hela tiden tänka osjälviskt och vara medveten om hur den andre mår och känner. Ibland kan dock oväntade gäster bli en extra påfrestning för ett litet utrymme. Speciellt om din rumskamrat kommer hem med en gäst som överraskning , och du har ingenstans att att fly.

KÖPTIPS: Billiga snygga matmöbler hittar ni HÄR

Om din partner inte förstår att du inte gillar hans överhypade vänner kan det bli rejält bråk när gästerna lämnat. Skaffa inredning som är gjord för speciella tillfällen. Klappstolar är kanon, bord som går att dra ut finns att köpa billigt på loppis. Snygga pallar som även går att använda när gästerna gått. Kom ihåg att INGEN gäst ska behöva sitta på golvet inte ens på minimal yta. Det gäller helt enkelt att vara förberedd för alla gästers ankomster väntade som oväntade.

IKEA och Rusta har SJUKT snygga billiga och bra klappstolar och jag har själv några stolar till oväntade gäster uppe på vinden:)

Planering och konversation = nyckel till en lyckad hållbar relation!

inreda litet rum

6. Överväg att inreda med visuella barriärer

När du inte alltid har en egen plats att fly till i ditt lilla hem eller lägenhet, speciellt om ni bor i en etta med kokvrå. Då är det ändå viktigt att försöka hitta sitt egna lilla avskiljda hörn.

Att inreda med sk. visuella barriärer kan fixa privatlivet. Stora krukväxter, hängande tyger eller paneler, gardiner osv.  – kan vara helt avgörande för att ge en illusion av sekretess. Detta gör  att dela ett litet utrymme, ändå ger känslan av att vara privat tillfredställd i förhålllandet.

inreda sovrum

OCH FIXA EN RIKTIGT SKÖN SÄNG FÖR VÄRRE ÄN ATT BO LITET ÄR ATT BO LITET IHOP OUTSÖVDA:)

 

LÄS ÄVEN: 6 tips att hänga gardiner rätt och snyggt 

Slutsummering – flytta ihop

Där har ni mina bästa knep för att inreda för kärlek och inte bråk som slutar i separation. En relation handlar trots allt att släppa sitt ego och se saker från en annan persons synvinkel. Att inreda för symbios ger inte bara ett hem i harmoni, utan en relation i total balans och glädje:)

Together forever!

  1. VIlka bra tips! Jag ska försöka göra om lite här hemma och några av tipsen kom väldigt bra till användning :)

    • härligt att höra helena :) kolla in min kategori Vardagsrum där finns ännu mer att inspireras av :) Kram M

  2. Vilken otrolig bra informativ post :) Du är så himla duktig på att tipsa Kram Moa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024