fbpx

5 tips för ett mysigt belyst hem i vinter

(I samarbete med Lavanille.com)

Nu kommer hösten och vintern och med det mörkret! Hatat av många men älskad av alla som gillar att mysa i soffan hemma. Äntligen kan vi låta stämningsfulla lampor belysa våra hem och ge oss det där underbara höstmyset. Det här med belysning kan dock vara lite klurigt ibland. Hur får man till det på bästa sätt?

Här ger vi 5 belysningstips för dig som vill öka mysfaktorn i ditt hem med hjälp av belysning. Vi tipsar även om Lavanille.com i detta inlägg  en grym butik med allt inom belysning.

1 Tänk på att belysa i olika nivåer

Vårt första tips handlar om att arbeta med belysningen i olika nivåer. Istället för att bara hänga upp tre lampor i taket, kan du hänga upp EN lampa i taket, placera en snygg lampskärm på ett bord och ställa en vacker golvlampa på ett utvalt ställe i hemmet.

2. Återanvänd dina gamla lampor

Kanske har du någon gammal lampa liggandes som du inte använder? Varför inte återanvända själva lampan och bara byta ut lampskärmen? Eller vise versa om ni har vackra lampskärmar då kan ni bara byta ut lampfötterna. Helt plötsligt har du en ny fin lampa och dessutom till en bråkdel av priset som du hade behövt betala för att köpa allt nytt.

Alla vackra lampfötter ovan kommer från Lavanille.com

3. Belys väggar och föremål

Med riktat ljus kan du skapa en känsla av rymd i ditt hem. Speciellt om du skickar belysningen direkt på väggarna eller på föremål som hänger på väggarna. Ditt hem kommer kännas mer luftigt och dynamiskt.

4. Anpassa lampan efter lampskärmen

Se till att välja en lampa som inte lyser för starkt för den lampskärm du använder. I vardagsrummet vill man undvika allt för starka lampor som riskerar att blända en. Istället vill man ha mjukt och behagligt ljus.

5. Arbetsljus, allmänljus och stämningsljus

Det är såklart skillnad på ljus och ljus. Om du har ett skrivbord där du ska sitta och arbeta, behöver du ett starkare ljus. Tänk också på att skapa ett så kallat allmänljus, som hjälper till att lysa upp hela rummet. Detta gör att arbetsbelysningen inte behöver vara lika stark och ta lika mycket fokus. Stämningsljus är det ljus som du använder för att skapa en mysig stämning i rummet.

Natur lampskärm från Lavanille.com

Hos butiken Lavanille.com hittar ni massa skön belysning för hela hemmet. Ni hittar lampskärmar och vackra lampfötter, perfekta för att förnya lamporna hemma. Lavanille har kända belysningsmärken som Globen Lighting och Lena Bjerre. De har även utebelysning, perfekt för att lysa upp Halloween festen och träden i Jul.

Förutom lampor har Lavanille även ett bra sortiment av inredning. Som möbler, textil och de där inredningsdetaljerna som ger det där lilla extra i hemmet.

Belys och mys!

/Maria

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis