Veckans vackraste instagram hem - @designguro

Veckans vackraste Instagram hem – @designguro

Innehållsförteckning

Jag befinner mig just nu i ett soligt höst fint Stockholm, där jag hälsar på en vän över helgen. Hösten kan vara så vacker om det är bra väder, med alla sprakande vackra färger i träden. Det är så mörka tider med ekomomikriser och krig, att man måste hitta små saker i vardagen som livar upp för att orka. Att ta små weekendturer kostar dessutom inte mycket och det rekommenderas till alla er som inte har mycket pengar i dessa tider.

LÄS MER: 6 bästa budget inredning vloggare på Youtube

Nu till ett nytt Veckans Vackraste Instagram hem och denna gången vänder vi blicken åt vårt kära grannland Norge. Vi hälsar på i ett Norskt drömhem med en vacker dekormix av gammalt och nytt.

Jag intervjuar tjejen bakom kontot @designguro och ni kan läsa min intervju med henne här…Enjoy!

rum med stora vita dörrar och trägolv

Hemma hos Guro gifter sig gammalt med nytt!

LÄS MER: Veckans Instagram hem – @villanielsen

rum med trä skrivbord och kandelaber med levande ljus

INSTAGRAM INTERVJU – DESIGNGURO

HEJ! BERÄTTA LITE KORTFATTAT OM VEM DU ÄR OCH VART DITT HEM FINNS?

Jeg heter Guro Jovall Kolderup. Jeg bor i Norge- i en by som heter Horten. Ganske sentralt på Østlandet- en liten time sør for Oslo. Her bor jeg i et gammelt hus fra 1838- i et historisk område som heter Karljohansvern. Tett til skog og vann- midt lille paradis.

Jeg har to fine gutter på 21 og 15 år, en hund og en kjæreste.  Er utdannet  designer og har jobbet mye innen dette feltet- særlig innen styling. De siste årene 15 årene har jeg jobbet i skole- som lærer i kreative og estetiske fag. Er glad i å formidle/inspirere andre  og har et brennende engasjement for håndverk, design og kreativitet.

Med barn har det vært fint å jobbe med litt faste rammer men nå er jeg i grunnen klar for å jobbe mer med innredning og styling.  Er i gang med å bygge opp min konto på Instagram som heter @designguro og lanserer også snart en nettside der jeg tenker litt blogg.  Foto og tekst er en lidenskapelig hobby- der jeg glemmer tid og sted.

DU HAR ETT FANTASTISKT FINT HEM! HUR KOM DU FRAM TILL JUST DIN INREDNINGSSTIL?

For det første- tusen takk. Jeg blir kjempe glad for å høre nettopp det. Jeg tenker at hjemmet mitt bare er en del av meg- min smak. Mange av møblene mine er gamle arvestykker som jeg har hatt med meg siden jeg flyttet hjemme i fra. Det er litt sånn landlig møter klassisk – ispedd litt bohemske tendenser. Særlig tekstiler.

Jeg tenker at hvis du er tro til stilen din så vil liksom alltid møblene passe inn hos deg.

Jeg har stor kjærlighet til jordfarger og naturmaterialer. Skinn, tre og lær. Gjerne slitte og gjerne noen ikoniske stoler fra for eksempel nordiske designere. Kaare Klints Safari stol fra 1933, eller norske Torbjørn Afdal. Hans “Hunter” stoler fikk jeg kjøpt billig på et loppis for mange år siden. Også tenker jeg at innredningen min også er litt inspirert fra reiser rundt i verden.

Huset er fra 1838, med doble dører fra rom til rom og rosetter i taket. Jeg har alltid elsket  den litt klassiske stilen og prøver å følge litt husets “sjel”.

Her skal være koselig, mysigt som dere sier -å komme på besøk. Lys, fyr i et eller flere av husets ildsteder og nydelig borddekking.

rum med beige matta och brun skinnfåtölj

VAR FRÅN HÄMTAR DU MEST INSPIRATION FRÅN TILL HEMMET?

Jeg elsker boligmagasiner, Instagram og pinterest. Der finnes det jo et hav av fin inspirasjon.

VILKA ÄR DINA FAVORIT FÄRGER ATT INREDA MED?

Jeg er veldig beige. Holder meg med nøytrale, lyse farger. Jordfarger. Det gir meg ro. Samtidig tåler jeg varianter av rosa/beige. Det mest fargerike hos meg er i grunn blomster. Der kan jeg gå mer “all in”.

VILKA INREDNINGSPRYLAR ÄR DU MEST STOLT ÖVER?

Som nevnt elsker jeg gamle klassikere- særlig stoler. Som de jeg har. Og lamper. Lamper gjør så mye i et rom. Prikken over i’en.

VAD ÄR DITT SÄMSTA KÖP INOM INREDNING ? NÅGOT DU ÅNGRAT ?

Høres kanskje for godt ut til å være sant  men jeg gjør ikke så mange bomkjøp jeg. Kommer nesten ikke på noe. Samtidig betyr det ikke at jeg ikke bytter ut møbler for det gjør jeg jo innimellom. Særlig bord. Der liker jeg å variere litt.

FINNS DET NÅN INREDNING SOM ALDRIG SKULLE KOMMA INNANFÖR DIN DÖRR

Jeg liker ikke plastmøbler. Særlig ikke i sterke farger. Neonfarger.  Eller sånne bokstaver på veggen.

TILL ALLA DÄRUTE SOM HAR SVÅRT ATT HITTA SIN EGEN INREDNINGSSTIL, HAR DU NÅGOT TIPS?

Kanskje samle bilder av ting eller følelser man liker- lage seg et moodboard med farger. Og dermed bli litt mer bevisst på hva du leter etter eller stil og så får du en tråd du kan følge. Man må stole litt på seg selv mer enn å følge trender.

Man tilbringer mange timer i hjemmet sitt- så det er jo viktig at det er deg- at hjemmet ditt  gir deg det du trenger for at du skal føle deg vel. Følg hjertet ditt. Hvis man er veldig usikker kan man jo få litt hjelp. Jeg tenker også at du ikke må glemme belysning. Man må ha dimmer på lamper.

Å ja jeg har så mange at det nesten er litt umulig å velge noen få. Har mange svenske favoritter faktisk- så utrolig mange vakre svenske hjem og ikke minst torp. men jeg skal trekke frem noen norske favoritter:

HAR DU NÅGRA FAVORIT INSTAGRAM KONTON INOM INREDNING?

@mariannehagakinder- fordi hun var min første store inspirasjonskilde. Hun og jeg liker mye av det samme også er hun veldig i samme fargeskala som meg. Har dessuten gått kurs hos henne og også @franciskasvakreverden (som også er stor inspirasjon særlig med deilige bakverk (kaker og desserter).

@solis-bohemian – som også er blitt en kjær venn -hun har et deilig bohemsk univers. En drømmehage og masse DIY.

@hanne-paalandet for gøyal humor og gjensidig kjole glede

@kristianeh.h for deilige blomsterbilder og bruktkupp

@monicafjeld.interior og hennes nydelige rolige bilder med vakre gamle skatter

@dusogsus- herlig inspirasjon fra et gammelt sveitserhus

@svenngaarden fordi jeg digger hennes univers-farger og stil

Og mange mange flere.

KOMMER DU ATT HELT BYTA INREDNINGSSTIL EN DAG TROR DU?

Nei- aldri.

OM DU FICK DESIGNA EN EGEN PRYL/MÖBEL INOM INREDNING VAD SKULLE DET VARA DÅ?

Om jeg skulle designe noe eget skulle det vært en sofa. Som passer perfekt inn her. Jeg finner liksom aldri helt den rette. Den jeg har er jeg dog svært glad i. En gammel deilig sofa fra Home and Cottage. Jeg har designet i hode da- så kanskje en vakker dag……

OM DU HAR HUSDJUR! HAR DU NÅGRA TIPS ANG INREDNING OCH HUSDJUR? VAD SKA MAN UNDVIKA, VAR ÄR BRA ETC

Husdyr kan oppdras. Du må gjøre en kjempe innsats i begynnelsen- når den er valp som har vært mitt tilfelle. Hun har aldri spist opp verken tøfler, teppekanter eller annet. og hun ligger ikke i sofaen. Hun har sin egen deilige seng…hehe

VILKEN KÄNDIS TYCKER DU HAR SNYGGAST INREDNINGSSTIL ?

Oj- skitt. I min verden er kjendiser store interiør-kontoer he he. Aner ikke. Kan jeg få  tips?

Om du tenker at norske Halvor Bakke er kjendis har han kul stil da @halvor.bakke

TILL SIST! VILKA INREDNINGSTRENDER GILLAR DU BÄST I ÅR?

Jeg liker faktisk litt Japandi og kan godt tilføre elementer av den inn i mitt hus. Men alltid balanse.

MÅNGA PÅ SOCIALA MEDIER HAR JU EN TENDENS ATT KOPIERA VARANDRAS INREDNING OCH MAN SER OFTA SAMMA LAMPOR, BORD, PUFFAR ETC. PÅ ALLA BLOGGAR OCH INSTAGRAM VARFÖR TROR DU ATT DET ÄR SÅ? KAN DET FINNAS EN RÄDSLA FÖR ATT STICKA UT FRÅN MÄNGDEN OCH VARA UNIK?

Personlig liker jeg litt at folk viser en særegenhet i et hjem. En personlighet om du vil. Samtidig er det jo nettopp inspirasjon fra andre som er gøy og spennende med for eksempel Instagram. En evig inspirasjonskilde. Det er jo gøy å inspirere andre til å forandre noe i sitt hjem. Uansett om det er møbler, farger eller dekor. At samme møbler eller ting får ulikt uttrykk i forskjellige hjem er jo det som er så spennende. Samtidig er det jo fint å finne litt kjernen i hva man liker. Stole på seg selv og hva man liker sånn med hjerte. Det blir også mer bærekraftig på sikt.

 

rum med mörka väggar rund väggspegel och bruna läderfåtöljer

Har ni ett snyggt hem på IG ni tycker sla vara med som Veckans Instagram hem? Eller känner ni nån som har ett fint hem på Instagram, DM eller maila mig så kan det komma med här på Inredningsvis.

/Maria

 

  1. Härligt! Ljuvliga bilder

    KRAM!

  2. Du har verkligen fin blogg! Återkommer!
    Kram Liisa

  3. Åh vad kul! Följer dig nu också, blev nummer 299 :) kram!

  4. Vad härligt det ser ut!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024