Veckans vackraste instagram hem - @138kvadratmeter

Veckans vackraste Instagram hem – @138kvadratmeter

(Innehåller annonslänkar)

Summering veckan som gått så har det har varit en jobbig och stressig vecka! Min honkatt Pärlan har vart hos djursjukhus sedan förra Fredagen. Jag åkte in med henne för hon spytt en månad varje dag. Men de hittade andra prpblem med analkörtlar, så var tvungen operera henne. Sen spred sig bakterier så hon fick en andra operation. Man känner sig så jäkla maktlös som husdjursägare när sånt händer. Men nu är hon efter en lång tid hos vet, iaf tillbaka hemma och spinner mer än nånsin. Jag är så himla tacksam det gick bra då det kunde gått käpprätt åt H, då bakterier inte är att leka med.

LÄS MER: 6 STÖRSTA VARDAGSRUM TRENDER 2021

NU! till nåt kul och det är denna Veckans vackraste Instagram hem som är @138kvadratmeter

Välkommen hem till @138kvadratmeter och här kan ni läsa min intervju med tjejen bakom kontot.

Hej! Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Hallå! Victoria heter jag och bor med min sambo Felix i ett nyproducerat radhus på 138 kvm i Umeå. Vi flyttade hit November 2020. Jag jobbar heltid som reseagent och timmar som frisör men pga rådande situation (kanske den mest använda meningen senaste året?) så är jag permitterad och nu spenderar jag min tid på gymmet, i stallet och med massa pyssel hemma.

Jag är en sån jobbig person som inte kan sitta still och så har det varit sedan jag var barn. Jag har alltid något nytt på gång och har oftast redan planerat nästa projekt innan jag är färdig med det första.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Vad kul att höra! Jag har bytt stil otroligt mycket genom åren. När jag som 16 åring tog mitt pick och pack och ensam begav mig ca 50 mil söderut för att gå frisörgymnasium hade jag en 1,5a där jag hann gå igenom både en period med lite indiska influencer men också en “allt ska vara vitt” period.

Vår förra lägenhet gick i en sorts industriell stil. Och det är nog just genom att prova olika stilat som gjort att jag landat i den stil jag har idag.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Jag besöker normalt väldigt mycket hotell genom mitt jobb, och där finner jag självklart massor med inspiration. Och annars inspireras jag av människor, naturen och att scrolla runt på instagram!

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Egentligen alla färger som är lite “leriga”, just nu är favoritfärgen helt klart brun.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Helt klart mina barstolar jag fyndat secondhand och sedan flätat själv! Det blev en del trasiga händer av flätandet men jag är så nöjd.

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat ?

Oj, det måste nog vara mitt dyra brickbord från Carolina Gynning. Det är superfint, men det är verkligen inte min stil just nu.

KÖP INSTAGRAM hem STILEN

Inredning ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR


Finns det nån inredning som aldrig skulle komma innanför din dörr? Följdfråga vilken inredningspryl tycker du är fulast?

Allt som är för vitt eller shabby chic, det är verkligen supercoolt med de personer som lyckas göra det snyggt men det skulle inte få passera genom dörren hos oss.

Fulaste inredningspryl enligt mig måste nog ändå vara vägg-ljushållare för värmeljus i smide. (Också kallad lyxfällan-ljusstaken)

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

H&M Home, Rusta(!) och Granit

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Jag tror att många tänker lite för mycket när de ska hitta sin egen stil. Inredning ska ju vara kul! Och tycker man det inte är kul så bör man nog mer tänka på det som är praktiskt för en själv. Instagram är ju en fantastisk platform för att finna inspiration.

Men det tipset jag kommer att ge främst, är att testa sig fram! Lite som att prova olika hårfärger, om man testar sig fram kommer man tillslut hitta något som man tycker är snyggt och passar just dig.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

@arkihem ,@doityourselfinterior ,@r.u.home och @levanderum

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Garanterat, jag älskar att förändra! Men jag tror inte det kommer vara lika drastiska förändringar i min stil som det blivit tidigare.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Jag älskar industriella hem och även de som är extremt minimalistiska. Men jag tycker också det är otroligt vackert med de som vågar att inreda riktigt mörkt, med blåa väggar och massor med trä!

LÄS MER: ÅRETS HETASTE UTEMÖBLER 2021 – UTE TRENDER

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Om jag skulle få chansen att designa en egen pryl inom inredning skulle det nog få bli en fåtölj eller en stol. Av den enkla anledningen att jag har svårt att hitta något jag verkligen tycker om.

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil ?

Jag är ju sämst på att faktiskt följa kändisar på instagram och andra medier! Så jag har lite dålig koll, men jag har hamnat in på Petra Tungårdens konto några gånger och hon har ett otroligt hem.

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Jag tror mycket också beror på att man väljer att följa likasinnade på instagram och då blir det nog också lätt att man “kopierar” varandra. Men sen tror jag absolut att många kanske känner att de inte vågar köpa det som de egentligen vill ha för att det inte är “snyggt” enligt andra och därför köper man det som trendar mest hos andra unredningskonton/bloggar just då.

Till sist vilka inredningstrender har du gillat mest det senaste året?

TRÄ! Och under 2021 vill jag bara se ännu mer naturmaterial. Det gör ett hem så otroligt hemtrevligt och personligt.

Nyheter som trendar

Lite kul är att de vägghållare med värmeljus Victoria talade om, jag har en sån på ett ställe hemma haha. Det är det som är så kul med inredning, att det en tycker är fult det tycker någon annan är fint. Tänk om alla hade samma smak, fasen vad tråkigt det vore då. Jag därför alltid säga att inred efter hjärtat och vad NI tycker är fint, det är bättre än att slaviskt följa trender. Menar tänk om man inreder trendigt och sedan vantrivs? Nä då är det bättre att gå på magkänslan och välja inredning efter den.

Utöver det har det vart den första varmare helgen i år i Göteborg. Så skönt att äntligen kunna slappna av och sitta njuta ute, utan att frysa. Hoppas det blir en lång varm sommar, det behövs efter denna mega kalla långa vinter.

Stay strong!

LOVE M

REA FYND SHOP

Gross taklampa shop2
Nordic Nest
4.030 SEK6.155 SEK
Randaccio circulare shop2
Nordic Nest
6.116 SEK7.195 SEK
Hamilton divansoffa gräddvit shop2
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Ancona divan höger beige shop2
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Richmond teddy shop1
Jotex
3 779,305 399
Oia fåtölj shop1
Jotex
3 849,305 499
Fåtölj pixi shop 1
Homeroom
4 799 SEK5 999 SEK-20%
Malevik soffbord ø 90 cm
Jotex
1 259,304699
Beau skrivbord brun
Soffadirekt
24953295
Chloé matstolar shope
Newport
5 24810 495 -50%
Bänk benedict shope
Newport
10 71613 395
  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024