Västerbottenpaj glutenfri – bästa godaste receptet

(Innehåller Ellos Jotex annonslänkar)

Många fester står för dörren och vad ska man då servera gästerna ? Något gott men som ändå är lättlagat är min melodi. En klassisk Västerbottenpaj går alltid hem.

Tyvärr är dock allt fler allergiska mot gluten inkl. mig själv. Jag har provat många olika mjölsorter som ersättning till vetemjöl. Det jag kommit fram till är att mandelmjöl är det bästa och godaste mjölet, i alla fall till pajdeg.

LÄS MER: Inredningstrender höst 2018 – dessa saker måste ni ha

Här får ni därför av mig den godaste glutenfria Västerbottenpaj som finns…så baka, ät och njuuutttt!

Västerbottenpaj

vasterbottensostpaj

Västerbottenpaj med mandelmjöl (pajform 24 cm, ca 6-8 port)

Pajskal

4½ dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
½ krm salt
60 g smör, tärnat
1 ägg
Rör samman mjöl, fiberhusk och salt i en skål.
Tillsätt det tärnade smöret och krama samman, knäck i ägget och blanda samman allt till en smidig deg.
Tryck ut pajdegen i en smord pajform (24 cm) och ställ formen kallt minst 30 minuter.
Grädda pajskalet på 200 grader i 5 minuter, ta ut och häll i ostfyllningen.

Ostfyllning
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
350 g grovt riven västerbottenost
nymald svartpeppar
Vispa samman ägg, crème fraiche och grädde i en skål.
Rör ner ost och peppar och häll fyllningen i formen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Ta ut och låt pajen stå till sej en stund, ca 30 minuter och servera sedan till valfritt tillbehör.

Tips att servera till denna ljuvliga Västerbottenpaj är kräftstjärtar, färsk dill, en het dejt samt en STOR flaska rött :)

Jag menar vad är äkta Svensk midsommar utan både kärlek och mat :)

LOVE M

INREDNINGSVIS BUDGETLYX KÖPTIPS

 

 

Inredning ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR 10. HÄR 11. HÄR 12. HÄR 13. HÄR 14. HÄR 15. HÄR 16. HÄR

Fler lyxiga sittpuffar hittar ni billigt  HÄR

 

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Bara brittiskt
    tisdag, september 8, 2015 at 23:10

    Åh, det här var ju precis vad jag behövde, jag som älskar västerbottenpaj och äter LCHF till största delen. Mums.

  • Reply
    Johanna
    tisdag, juni 19, 2018 at 13:13

    När den göras samma dag eller dagen innan?

    • Reply
      Maria Ljungström
      tisdag, juni 19, 2018 at 18:37

      Hej Johanna! Pajen kan absolut göras och ätas samma dag MEN för mig som är pajoman tycker jag personligen att alla pajer smakar bäst dagen efter då smaken kommer fram mer när den legat till sig lite :) Lycka till och tack för du läser Inredningsvis PUSS M

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.