Trendiga lampor 2024 – ny het belysning

Vilken belysning är trendig 2024? I detta inlägg kommer vi gå igenom årets hetaste lampor. Varje år kommer det nya inredningstrender som vi älskar att följa. Belysning är en av de viktigaste funktionerna i ditt hem och det kan verkligen göra eller bryta atmosfären i ditt rum. Om du vill bli av med din gamla belysning och börja om på nytt för 2024, då kommer här ny trendig belysning att kolla in!

LÄS MER: Så stylar ni grå soffa – 6 bästa tips

Vilka typer av lampor är populära 2024?

  • Minimalistisk design – Små, minimalistiska mönster skapar ett lugnt rum.
  • Belysning inspirerad av naturen – Ta in naturen i hemmet med texturer och former från naturen.
  • Belysning som konst – Skulpterade pendlar tar belysningen tillbaka till konstvärlden.
  • Smart belysning – I takt med att tekniken växer kan vi styra mer av vår belysning från våra enheter.

Kizu portable bordslampa ovan HÄR

Minimalistisk Design

Under många år har vi fokuserat på att minska mängden skräp i våra hem. Om du vill skapa en lugn och avkopplande atmosfär i ditt hem är den minimalistiska looken rätt väg att gå. Den enkla looken är populär för dem som älskar neutrala toner och rena linjer.

LÄS MER: Hur väljer jag rätt taklampa till kök?

Det finns många belysningsalternativ som passar in i denna stil och de finns i ett antal olika material. Denna typ av belysning är perfekt för att matcha alla rum eftersom den är så diskret. Vi älskar att placera den i badrum och kök eftersom dessa rum ofta är stökiga och röriga.

Vacker ljuskrona ovan finns HÄR

Belysning inspirerad av naturen

Botanisk och naturdekor har tapetserat designtidningar under de senaste åren. Populära naturinspirerade nyanser inkluderar djupa gröna och jordnära, neutrala toner. Förutom färgval är ett annat populärt sätt att få in naturen i ditt hem att använda naturmaterial. En fantastisk belysning av trä eller bambu kan matcha ditt hem. Du kan hitta några bra hållbara material att använda som också skulle göra dem energieffektiva.

Kombinera dessa med LED-lampor för att verkligen minska din energianvändning och rädda planeten. Att föra in en känsla av natur i hemmet kan få ett rum att kännas lugnare och mer fridfullt. Några av de naturbelysningar som vi älskar är stående lampor som ser ut som de vridna stammarna på ett träd, eller pendelbelysning i form av lövverk.

Vuelta bordslampa ovan HÄR

Konstnärlig belysning

Även om minimalistisk belysning är inne, finns det också alternativ i den motsatta änden av spektrumet. Djärv, maximalistisk konstnärlig belysning är perfekt för att göra ett uttalande. Det finns ett antal små konstnärer som designar vackra belysningsstycken – vilket är bra om du vill stödja småföretag. Många konstnärer använder material som de kan skulptera för att se till att fantastiska ovanliga former kan stå i centrum i ditt hem.

Smart lampa med stickkontakt HÄR

Smart belysning

Under de senaste tio åren har det skett ett antal framsteg inom smart teknik. Belysningen kan nu styras av våra telefoner eller till och med av våra röster. 2024 ser en ökning av populariteten för smart belysning. Välj bland belysningsalternativ som låter dig styra ljusstyrkan och färgen i ditt rum. Detta gör att du kan anpassa rummet baserat på ditt humör. Tänk på dämpad belysning för en dejtkväll med din älskade, eller starkt ljus för att arbeta under dagen.

Slutsummering – trendiga lampor

Skapa dina drömmars rum genom att välja rätt belysning för ditt utrymme. Ge dig själv flera alternativ för belysning – från taklampor till bordslampor. Detta gör att du kan justera belysningsnivåerna beroende på vad du använder rummet till. Belysningstrenderna 2024 är varierande – från stor djärv konstnärlig belysning till elegant minimalistisk design, det finns något för alla. Så hitta rätt plagg för att lysa upp ditt år.

Vanliga frågor (FAQ)

Kan du använda minimalistisk belysning i alla rum?

På grund av sin eleganta design kan den passa in i alla typer av rum. Denna belysning kan få ett rum att se mer modernt ut direkt utan att förändra rummet massivt.

Hur kan jag göra min belysning miljövänlig?

Eftersom miljöskydd är i framkant av våra sinnen har många belysningsarmaturer etiketter som bevisar att de är energieffektiva, så ta en noggrann titt på deras förpackning. För att se till att det är ännu bättre för miljön, leta efter alternativ som är gjorda av hållbara eller återvunna material.

När du funderar på vilka glödlampor du ska välja för dina belysningsarmaturer, välj LED-belysning eftersom dessa håller längre. De använder också mycket mindre energi än traditionella glödlampor.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024