Få en snyggare toalett inredning

Få en snyggare toalett inredning

Innehållsförteckning

Toalett inredning idéer torka? Toaletten, badrummet, damernas – kärt barn har många namn. När det kommer till inredning av toalett, fastnar man ofta i idétorka och det kan vara svårt att se hur man kan skapa stämning i ett rum med en stor WC-stol centralt placerad mitt i rummet. Att måla eller sätta nytt klinkers på väggarna kan vara en bra start.

LÄS MER: Välj rätt badrumsgolv – den ultimata badrumsguiden

Faktum är dock att det finns många sätt att piffa upp sitt badrum på och på så sätt erhålla en mer lyxig känsla. Häng med så djupdyker vi in i toalett inredning och dess magiska värld. Förhoppningsvis kan du hitta såväl inspiration som nya idéer för just ditt badrum.

I detta inlägg går vi igenom följande i korthet:

 • Förvaringstips
 • Belysning i badrummet
 • Hur ni inreder liten toa
 • Frågor & svar om toa inredning

Toalett inredning

Dold förvaring vs öppna hyllplan

Först och främst ska vi titta på det här med förvaring. I badrummet hamnar kläder, handdukar, tandborstar och mycket annat. Har man inget bra system för detta, riskerar badrummet att bli stökigt och ogästvänligt. Därför är det extra viktigt att ha bra förvaringsmöjligheter i badrummet.

LÄS MER: Klassiskt badrum inspiration -10 tips

Samtidigt finns det vissa saker som man faktiskt vill ska synas och ligga framme på toaletten. Ett exempel på detta är snygga handdukar. Införskaffa en snygg hylla med öppna hyllplan och vik dina bästa handdukar och placera dom på hyllplanen. Det här gör det också enkelt att leka med olika färgkombinationer. Du kan till exempel plocka upp färgen du har på golvet i badrummet och matcha den med handdukarna. Detta skapar en fin dynamik i färgsättningen.

1 Förvaringstips

Har du tillräckligt med plats för tvätten?

En väl tilltagen tvättkorg är aldrig fel! Smutstvätt är inte bra för helhetsintrycket av ditt badrum. Har man en för liten tvättkorg, riskerar tvätten att hamna direkt på golvet och där hör den ju inte hemma. Du kan med fördel införskaffa en tvättkorg med lock, då slipper man också att se smutstvätten varje gång man kliver in i badrummet.

LÄS MER: 10 ställen att förvara handdukar på

Vissa väljer att inte ha tvättkorgen i badrummet och detta är så klart högst individuellt. Fördelen är att det blir enkelt att lägga av sig kläderna när man ska ta en dusch och att man inte riskerar att få en massa kläder som blir liggandes på golvet.

Krokar, hängare och handdukstorkar

Handdukar kan hängas över det mesta, såsom duschväggar, bastudörrar, skåpshandtag, osv. Men varför inte hänga upp handdukarna på en riktig handdukskrok eller handdukstork istället? Det här är både snyggare och mer strukturerat. Varje familjemedlem kan ha sin krok och sin handduk inne på toaletten.

En handdukstork skapar en lyxigare känsla till badrummet då du kan svepa in dig i en uppvärmd handduk efter att du duschat.

2. Ljussättningen

Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri

Ljussättning vid inredning av badrum

Ett vanligt misstag när man inreder ett badrum är att man inte tar hänsyn till det begränsade ljusinsläppet. De flesta badrum har endast ett litet fönster, eller inga fönster alls. Man blir då beroende av så väl ljussättningen som färgvalen, för att badrummet ska kännas lyxigt och stilrent.

Välj spotlights om du vill ha en mer lyxig känsla. Då kan du också placera dessa så att de belyser speciella platser i badrummet, där du har viss inredning. Du kan också ha en stor spegel i badrummet med bakgrundsbelysning. Detta är extremt snyggt och sprider ett ljus över hela badrummet.

Tänk på färgvalen när du inreder ditt badrum. Kanske vill du inte heller ha för mycket mönster på textilier, då det blir svåra att uppfatta när ljuset är mer begränsat. Välj istället ljusa färger, såsom vitt, beige, ljusblått eller olivgrönt.

3. Grön växtkraft

Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri

Inred med gröna växter

Vare sig det gäller toalett inredning eller badrumsinredning, så passar alltid några gröna växter in. Växter är även ett enkelt sätt att skapa såväl liv som känsla av lyx i ditt badrum. Här får man tänka till lite och ibland ta hjälp av experter för att finna växter som trivs bra i just badrum. Miljön är ju lite annorlunda här än i övriga delar av hemmet. Framförallt är det skillnad på tillgången av ljus. Det kan också bli ganska fuktigt och kvavt i ett badrum, vilket man bör ta hänsyn till.

Klassiska växter som vi ser i många badrum är svärmorstunga, Gullranka och Fredskalla. Växter bryter av bra mot ett kaklat badrums steniga textur och skapar också lite färg. Du kan placera växter i stora krukor på golvet, om du har plats och har ett hörn som passar för detta. Annars kan du också ha mindre krukor och placera dom på handfatet. Vissa väljer att placera växter i öppna hyllplan och varva med att ha handdukar och finare parfymer på andra hyllplan. Här finns mycket inspiration att hämta bara genom att söka på nätet.

4. Jobba på mysfaktorn

Glöm inte att underhålla badrummet

Ett badrum kan kännas hur lyxigt som helst, när det är nytt, för att sedan förfalla och helt plötsligt inte alls vara så snyggt längre. Så, hur gör man för att bibehålla den där nya, lysiga och fräscha känslan? Svaret är städning. Det räcker inte bara med att dammsuga och torka rent då och då. Har man ett kaklat badrum, behöver man med jämna mellanrum grovrengöra badrummet och skrubba bort beläggningar. Annars riskerar man att dessa sätter sig och badrummet blir svårt att återställa.

Det samma gäller fogar mellan kakelplattor och klinkers. Dessa blir lätt missfärgade, speciellt om man valt vita fogar. Om möjligt, välj därför grå eller mörkare fogar. Men oavsett färg på fogarna, så finns det speciella rengöringsmedel för att göra rent fogarna. Det finns också speciella kit som målar över fogarna och ger dom en känsla av nytt.

Levande ljus

Levande ljus bidrar också till en mysig och lyxig känsla i badrummet. KOmbinera detta med lite avslappnade spamusik och du har ett badrum som osar av lyx. Du kan också välja doftljus om du vill aktivera ännu fler sinnen för den som besöker ditt badrum.

Prova dig fram med ljus, dofter och ljud och du kommer få ett badrum som du trivs i. Hoppas att du funnit inspiration genom att ta del av den här artikeln och att du nu kan ge dig ut och skapa dig själv ett lyxigt och trivsamt badrum!

Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri

Bonus tips – Inred liten toalett med speglar

Det samma gäller i alla små rum, att inreda med speglar förstorar. Så även när det gäller att inreda liten toalett större. Är toan liten och mörk, placera gärna en spegel bakom toan. Detta kommer ge effekt av att rummet är större än det är. Även att ha en stor spegel ovanför handfatet med lampetter över eller vid sidor av spegeln förstorar.

5. Förstorande effekter

Foto: IKEA

SLUTSUMMERING – TOALETT INREDNING

Det går att få en mysig och snygg inredd toalett oavsett storlek. Det handlar bara om att inreda och färgsätta med de rätta nyanserna och detaljerna. Sedan att addera några doftljus är ett måste, för att få en lyxig hotell toalett känsla (och vem vill inte ha det)

FAQ

Hur får man ett mysigt badrum & toalett ?

 1. Färgmatcha detaljerna. Bryt av med färg.
 2. Sätt in en grön växt. Växter kan verkligen lyfta ett helt rum – och det gäller inte minst i badrummet. …
 3. Använd dig av levande ljus.
 4. Investera i en mysig matta.
 5. Se över inredningsdetaljer.
 6. Förbättra förvaringen

 

 

 1. So pretty! Having a nice bathroom is super important for me!
  xx

  • Thanks Carmen Im glad you liked it :) XO

  • Yes I think so to :) LOVE

  • Im glad you liked it dear :)

 2. Det skulle vara härligt med ett fint och mysigt badrum, mitt är bara vitt och tråkigt :p
  Sv: Ja gör så :D,
  Tack, hoppas du har haft en fin helg!

  • Du får hotta upp det vita med färgade accenter som handdukar och tvålar…det kan göra UNDERVERK :)

 3. Tackar tackar! :D älskar det massor. ;-)

  • tack för besöket :) LOVE

  • AWW thanks SO much dear :) XO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024