Bänkskiva badrum - tips och inspiration

Bänkskiva badrum – Så väljer du rätt

Innehållsförteckning

När man designar eller renoverar ett badrum är badrum bänskivan, en av de viktigaste komponenterna som kan göra eller bryta den övergripande designen. Den lägger till funktionalitet till badrummet och förstärker dess estetiska tilltal. Men med så många olika material att välja mellan kan det vara en skrämmande uppgift att välja rätt badrumsbänkskiva.

LÄS MER: Välj rätt badrumsgolv – den ultimata golv guiden

I den här artikeln kommer vi att guida dig genom processen för att välja rätt material för badrumsbänkskivan baserat på din stilpreferens och praktiska behov, men först. Väggarna i badrummet är också viktiga, tänk på att de ska matcha med bänkskivan.

Bänkskiva badrum – tips & inspo

Foto dinbyggare.se

Vilka är de vanligaste materialen för val av bänkskiva badrum?

Här går vi igenom de mest populära bänkskiva materialen för badrum och info om varje material.

Lyxig Marmor

Marmor är ett klassiskt och elegant alternativ som omedelbart kan lyfta utseendet på alla badrum. Det är en natursten känd för sina unika ådringsmönster och lyxiga tilltal. Marmor är tålig och värmebeständig men också porös och kan lätt fläcka eller etsa om den inte tätas ordentligt.

LÄS MER: Renovera hållbart med naturliga material

Kvarts

Kvarts är ett av de mest populära bänkmaterialen för familjer på grund av dess hållbarhet och låga underhåll. Det är ett icke-poröst material som inte kräver tätning, vilket gör det resistent mot fläckar, repor och bakterier. Den finns i olika färger och mönster, vilket gör det enkelt att matcha alla badrumsstilar. Det är också relativt prisvärt jämfört med andra naturstenar som granit och marmor.

Granit

Granit är ett annat populärt bänkmaterial för familjer. Det är en natursten känd för sin hållbarhet och motståndskraft mot repor och värme. Den finns i olika färger och mönster, vilket gör det enkelt att matcha alla badrumsstilar. Det kräver försegling för att förhindra fläckar och bakterier, men det kan hålla i årtionden med korrekt underhåll.

Keramiska plattor

Keramiska plattor är ett mångsidigt och prisvärt alternativ för badrumsbänkskivor. De finns i olika färger, mönster och storlekar, vilket gör att du kan skapa ett anpassat utseende för ditt badrum. De är hållbara, värmebeständiga och lätta att underhålla, men foglinjerna kan vara svåra att hålla rena. Det är också ett av de mest prisvärda alternativen för badrumsbänkskivor.

Laminat

Laminatbänkskivor är gjorda av ett tunt lager av plast som är bunden till ett substratmaterial. De är prisvärda och finns i olika färger och mönster, inklusive alternativ som efterliknar utseendet på natursten. De är dock inte värmebeständiga och kan lätt repa sig.

Vilka faktorer bör jag tänka på när jag köper bänkskivor för badrum?

Tänk på din badrumsstil

Innan du väljer bänkmaterial, överväg stilen på ditt badrum. Är det ett modernt badrum eller ett traditionellt? En rustik eller en minimalistisk? Bänkskivan ska komplettera badrummets övergripande stil. Till exempel kan en bänkskiva i marmor ge en lyxig känsla till ett badrum med traditionell design. Å andra sidan kan en snygg bänkskiva av kvarts komplettera en modern badrumsdesign. En bänkskiva i trä kan ge värme och mysighet till ett rustikt badrum.

Foto hillceramic

Ni hittar bänkskiva ovan HÄR

Just nu är det HALVA PRISET på bänkskivan ovan!

Hållbarhet och underhåll

Hållbarhet och underhåll är två viktiga faktorer när du ska välja en badrumsbänkskiva. Badrum är mycket trafikerade områden, så bänkskivan ska kunna tåla slitage. Vissa material som granit, kvarts och solid yta är kända för sin hållbarhet och motståndskraft mot repor, fläckar och värme. Å andra sidan är material som marmor och kalksten mer porösa och benägna för repor och fläckar. Om du har barn eller husdjur, överväg ett mer hållbart bänkmaterial.

Gör en bänkskiva badrum prisjämförelse

Priset är en annan viktig faktor att tänka på när du väljer en bänkskiva för badrum. Priset på bänkskivan beror på material, storlek och tjocklek. Vissa material, som granit och kvarts, är dyrare än andra, som laminat och kakel. Även om priset på bänkskivan inte borde vara den enda avgörande faktorn, är det viktigt att välja ett material som passar din budget. Du kan också överväga ett billigare alternativ som laminat eller kakel som kan efterlikna utseendet på dyra material som marmor och granit.

Tänk på funktionaliteten

Fundera över hur du kommer att använda din badrumsbänkskiva. Kommer det att användas för att göra klart på morgonen eller för förvaring? Välj en bänkskiva som passar dina funktionella behov.

Tänk på din familjs behov.

Om du bor ensam eller designar ett hem för en singel kille eller dam är det lätt att välja materialet för badrumsbänkskivan då du i stort sett bara skulle ta hänsyn till personlig stil och budget. När en familj, särskilt en med barn, är inblandad måste du dock ta hänsyn till fler faktorer.

Ursnygg trä bänkskiva ovan HÄR

FAQ – Bänkskiva badrum

Vilka badrumsbänkskivor är idealiska för familjer?

Om du har små barn eller husdjur, välj ett hållbart material som granit eller kvarts som tål dagligt slitage. Om du har en stor familj eller ofta underhåller gäster, välj ett material som en solid yta eller keramiska plattor som är lätta att rengöra och underhålla.

Vilka är de bästa bänkskiva materialen för badrum?

Marmor

Marmor är känt för sin skönhet och elegans. Det är en lyxig natursten som använts i århundraden i exklusiva hem och byggnader och är ett av de dyraste bänkmaterialen. Eftersom den är porös kräver den tätning för att förhindra fläckar och bakterier och är benägen att repa och etsa från sura ämnen. Denna regelbundna underhållskostnad ökar den totala livstidskostnaden för badrumsbänkskivor i marmor.

Kvartsit

Kvartsit är ett annat lyxigt bänkmaterial känt för sin skönhet och hållbarhet.

Granit

Granit är en otroligt hållbar natursten som erbjuder många färger och mönster. Den är perfekt för att skapa en lyxig look i ett badrum.

Onyx

Onyx är en genomskinlig sten som finns i en mängd olika färger och mönster. Den erbjuder ett unikt, lyxigt utseende och är perfekt för att skapa ett statement i ett badrum.

Glas

Bänkskivor av glas erbjuder ett modernt, lyxigt utseende i olika färger och mönster. De är icke-porösa, lätta att rengöra och otroligt hållbara.

Porslin

Porslinsbänkskivor erbjuder ett lyxigt utseende och känsla och finns i en mängd olika färger och mönster. De är också otroligt hållbara, värmebeständiga och lätta att rengöra.
Det är värt att notera att vissa av dessa material kan vara dyrare än andra, och kostnaden kan variera beroende på den specifika typen av material och leverantören.

Trendig bänkskivan ovan HÄR

Slutsummering – Bänkskiva badrum

Sammanfattningsvis, valet av rätt material för badrumsbänkskivan beror på dina preferenser, budget och livsstil. Varje alternativ har för- och nackdelar, och det är viktigt att överväga alla faktorer innan du bestämmer dig. Oavsett om du väljer marmors elegans eller kvarts hållbarhet kan en väl vald bänkskiva göra stor skillnad i utseendet och känslan i ditt badrum.

 1. claudia skriver:

  Hi Maria,beautiful blog indeed! Love decoration , I found here a lot of lovely ideas!Glad to follow you!If you want to check out my blog that’s the link: http://www.enlaburbujarosa.blogspot.com!
  Xoxo

 2. creando skriver:

  Jättefina bilder på underbara badrum! Riktig sommarkänsla i dem. Var kommer de ifrån?

  Kramar Kicki

 3. Melissa skriver:

  Bathroom wet dream? That’s just a bit vulgar, don’t you think?

  • emma skriver:

   Vulgar? haha I cracked up when I read about the bathroom wet dream! :D

   I love reading the posts on here – she has such a unique and refreshing writing style and always makes me smile!

 4. Lindsey @ arkadian belle woods skriver:

  These clawfoot tubs are what dreams are made of! So beautiful!

 5. miss Margaret Cruzemark skriver:

  What an amazing and ispiring collection of images!!! Well done!!!
  Sending you kisses and hugs.
  Best Regards
  Miss Margaret Cruzemark
  http://margaretcruzemark.blogspot.com/

 6. laurie skriver:

  Maria, these bathrooms are gorgeous! So dreamy. laurie

 7. deandarporcasas skriver:

  Quién pudiera disfrutar de una bañera así. Beautiful.

 8. Mary Alice Patterson skriver:

  So dreamy and fabulous!!
  Thanks for stopping by, Mary Alice

 9. Keri skriver:

  Hi Maria!

  What a beautiful, springy post!

  Thank you for your lovely comment on my blog. You asked about my facebook page. You can find it here, http://www.facebook.com/IvyClad.

  I am happily following your blog as well! Talk to you again soon!
  Keri

 10. Connie skriver:

  Soooo beautiful. After a hard day don’t we all deserve a soak in a beautiful bathtub then a snooze in one of the beautiful bedrooms that you have shown in the past? Maria, you have such a good eye for GORGEOUS THINGS!!!!

 11. amy skriver:

  wonderful impressions of bathrooms ;-)
  all the best
  amy

 12. Irina skriver:

  Maria, these are so gorgeous! Someday I would love to have a claw-foot tub…how romantic!
  Thank you again for your kindness, and I look forward to the tutorial…
  A lovely day to you,
  xoxo,
  – Irina

 13. Val skriver:

  Such lovely bathrooms.

 14. Lisa Moran skriver:

  What gorgeous pictures! Such incredible style…
  Wishing you a beautiful weekend, Maria!

 15. Red Rose Alley skriver:

  I would just love a bathroom like the ones that are shown here. This gives me inspiration to spruce up my own bathroom. Thank you.
  ~Sheri at Red Rose Alley

 16. Dawn {The Alternative Wife} skriver:

  Oh I do too!!! I dream of having one some day. I actually even used the second photo in my next posts because I think it’s just dreamy :)

  Have a wonderful weekend, Maria! xoxo

 17. Marcia skriver:

  Ooh, I see you are a Chanel No. 19 fan. Bravo! I am a No. 5. Can’t part with it, but I love all of Chanel.
  Muah!

 18. Marcia skriver:

  Hello Maria, thank you for stopping by our little corner of daydreams and inspiration. I’m glad you liked it.
  Your page is absolutely divine, and these images are heavenly. I think I would never leave such an exquisite place. :)
  Thank you for the twitter follow. Following too.
  Much love,
  Marcia

 19. Maria skriver:

  Tack för fin inspiration, verkligen min smak!

  Brännö har jag faktiskt varit på, även om det var i november. Min kollega har stuga där, helt otrolig utsikt. Älskar Göteborgs skärgård även om jag inte varit där så mycket. Var i Mollösund för ett par år sedan och ville inte åka därifrån…
  Annars är Blekinge en favorit, vi har haft stuga där i 25 år. Skön blandning av Sthlm och Göteborgs skärgårdar.

  KRAM

 20. Atelier Decor skriver:

  we are huge fans of bathrooms too :) love this post!!

  xoxo

 21. Olga@StardustDecorStyle skriver:

  The first photo… you couldn’t have said it better… divine!

 22. Mycket annat och lite betong skriver:

  Vilka fantastiskt vackra badrum! Skulle vara nöjd med vilket som!

  Hälsningar Agneta

 23. Rita skriver:

  Those bathrooms are all equally divine, really hard to pick one! love clawfoot tubs… so luxurious.
  thank you for popping over today. I live in Terni, which is located in Italy’s green heart: Umbria.
  rita

 24. antonella c'est moi skriver:

  Great post baby..so cute!!!

 25. Milla skriver:

  environments perfect!

 26. La Vie en Rose skriver:

  Beautiful bathrooms Maria! the second one though is my favourite – divine!

  Sharon

 27. Loi Thai skriver:

  Hej Maria!

  So delighted to find you!! I want to thank you for visiting my new blog, and for leaving such a wonderful comment. I really appreciate that!

  I travel to Sweden frequently for our Swedish antiques shop, Tone on Tone. Have you heard of us? I’ve been traveling to Sweden for over 15 years now. I’ve only visited Gothenburg once…..went to Gunnebo, which was fantastic. That is truly one of my favorite Gustavian manor homes. And, the gardens are really spectacular.

  You can follow my blog by email. There is a feature on my blog page. Thank you for asking. I look forward to following and reading your blog.

  Cheers from Washington, DC!
  Loi
  Tone on Tone
  toneontoneantiques.blogspot.com

 28. Elle skriver:

  Oh I really love these bathrooms! These photos are making me more than a tad jealous! I am such a bathtub soaking kind of girl, but our new house doesn’t have a bathtub in the master!!! Sooo sad. I am thinking a master bath renovation is in store for the future! :)

  ~ Elle @ Barefoot and Beautiful

 29. Queen of Kammebornia skriver:

  Vad underbart att få sjunka ner i ett hett bad i ett sådant badkar! Jag vill också ha en kristallkrona i badrummet, det tycker jag är så härligt flärdfullt.
  Nu kan du följa mig på facebook om du går in och gillar Queen of Kammebornia på facebook :) tack för inspiration.

 30. Virginia skriver:

  Oh what a divine site you have!!! Thank you for visiting my Paris blog today. Yes, I”m on FB as Virginia Jones Photography. I don’t tweet! :)

  V

 31. Karolina skriver:

  Those bathrooms are really gorgeous, love how pure and innocent they look, so lovely.

 32. Laura skriver:

  Oh these bathtubs are my favourite too and I will ow one one day, I promise myself. I am teaching English to two boys and their bathroom has a bath as such and a rain shower!!! Lavender oil and epsom salts are my bath infusions of choice but do you know what flower petals are good to use?

 33. Lilli skriver:

  Beautiful decor dear!:) Kisses!

 34. Anette& Dick skriver:

  Hej!
  Kul att du kikade in till mig!
  Vilka fina inspirationsbilder!
  Tyvärr så har jag inte tvitter!
  Men ett Gbg i vårsol kan nog inte bli vackrare.
  Nu måste jag kika vidare på din fina blogg!
  Kram Anette

 35. Stacy@RedDoorHome skriver:

  These bathrooms are so pretty! Thanks for sharing these beautiful footed bath tubs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024