10 ställen att förvara handdukar på

10 ställen att förvara handdukar på

Innehållsförteckning

(Innehåller annonslänkar)

Alla som har tampats med ett litet badrum räck upp en hand! Ofta brister det i ställen att förvara handdukar på. Jag har alltid fått stora bra lägenheter MEN med undantag för små badrum i varje jäkla place. Jag är dessutom badnarkoman så att kasta ut badkaret finns inte på tapeten för mig. Därmed tampas jag med badkar, handfat och toalett på en yta stor som en städskrubb. Försök att få till ett lyckat tåklipp där om ni kan och en kroppsinsmörjning med relax utsträckta ben är inte att tala om.

LÄS MER: Bästa badrumsgolv guide nånsin – hitta rätt badrumsgolv

MEN jag har lärt mig av alla mina små badrum att man kan trixa så att man får plats med saker på helt andra ställen än i stora flådiga badrum. Ett sätt är att hänga handdukar där man vanligtvis inte hänger dem.

Här får ni min litet badrum tips special med 9 smarta sätt att förvara handdukar på!

4 tips för snyggare handdukar:

  • Förvara handdukar i ett torrt och luftigt utrymme. Fukt kan göra att handdukarna möglar eller blir hårda.
  • Använd handdukar så många gånger som möjligt innan du tvättar dem. Detta hjälper till att spara vatten och energi.
  • Tvätta handdukar i kallt vatten. Varmt vatten kan bryta ner fibrerna i handdukarna och göra dem mindre absorberande.
  • Torka handdukar i en torktumlare på låg temperatur. Detta hjälper till att bevara handdukarnas mjukhet och fluffighet.

Förvara handdukar

 

Supersmart krok lösning från Ikea ovan att hänga bakom dörren för dold förvaring i badrummet. Hängaren heter Hjälmaren och kostar bara 99 kr.

LÄS MER: Hur möblerar jag ett kvadratiskt vardagsrum?

handdukstork med rosa handduk

Fina lyxiga handdukar hittar ni billigt HÄR

Bakom dörren!

Att sätta upp hängare med krokar bakom huvuddörren och bakom dusch dörren är ett extremt smart sätt att förvara handdukarna på.

LÄS MER: 6 badrum stilar som ger gästerna våta drömmar

 

Hänga på stegen!

Om ni har en överjävlig hyresvärd som inte tillåter någon borrning alls i väggarna DÅ är steghyllan bästa lösningen. Den går att ställa lätt mot väggen vart som helst och rymmer allt inom småprylar i badrummet.

 

På smidiga vägghyllor!

Sätt upp en liten smidig hylla på ett ställe som man inte tänkt på. I små badrum gäller det att utnyttja de outnyttjade små ställena. Ikea har många bra småhyllor för små utrymmen och dessutom billigt.

hylla vid taket med handdukar

Hylla ovanför dörren!

På tal om outnyttjat område så ta en titt ovanför badrumsdörren. Finns det space mellan dörrkarm och tak så sätt upp en hylla där som på bilden ovan. Ett perfekt ställe att förvara de handdukar man inte använder för stunden.

 

Multitask hängare!

Sätt upp en hängare som funkar både för badhandduk och kläder. I små badrum gäller det att multitaska på högsta nivå möjligt.

handdukshylla i trä

Gör det själv förvaring!

Här har man gjort två snygga badrumshyllor av rustika träboxar, snyggt, kreativt och super smart på samma gång.

 

Unik design!

Ibland är det enklaste bara det allra snyggaste… eller hur:)

 

På oväntade ställen!

Detta är så smart att man dånar! På Amazon.com säljs nämligen en duschstång med en förvaringsstång bakom draperistången. Därmed syns inte det man hänger bakom därför att duschdraperiet döljer det så fint.

liten träpall med handdukar rullade inuti

Här har en rustik liten antik stege fått agera som söt liten handdukshållare.


LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

Där har ni några smarta litet badrum tips som säkert bringar några briljanta idéer vart ni kan få till en smart förvaring för handdukar och andra små badrumsprylar. Ta ett steg tillbaka se på ert lilla badrum och fråga er vart i rummet finns det space som jag inte använder idag. Testa er fram och sätt upp förvaring på oväntade ställen, det värsta som kan hända är ju att ni bara tar ner det igen om det inte passar.

Live small ALWAYS dream big!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024