6 soffbord som förstorar litet vardagsrum

6 soffbord som förstorar litet vardagsrum

De flesta av oss bor inte i gigantiska Hollywoodhem som cirkulerar flitigt i media! Faktum är att allt fler bor på liten yta och med ett litet vardagsrum. Där passar stora, klumpiga rektangulära soffbord alá 80-tal inte alls in. Nej att inreda med stora bord i ett litet rum, snarare själ ännu mer yta när man behöver tvärtom. Så vilka soffbord ska man då inreda med i små rum? Här har vi gjort en liten soffbord guide ni kan följa om ni ska köpa nytt mindre soffbord till lilla lyan.

LÄS MER: Se 60-talshuset göras om till drömkåk 

Den bästa lösningen är istället att välja nätta, lätta mindre soffbord. Här är 6 varianter av små soffbord som förstorar ett litet vardagsrum, som genom trolleri!

Litet vardagsrum

Småbord ovan finns HÄR

Ursnygga soffbord ovan hittar ni HÄR

1 Runda soffbord gör större rum

Detta är den ultimata möbeln för att få alla rum att se större ut. Den runda formen utan bordsben som tar upp yta är idealet för ett litet vardagsrum. Är sedan bordet både lågt och runt ger det en dubbelt förstorande effekt. Man behöver nödvändigtvis inte bara ha ett runt bord. Som ni ser på bilden ovan har de lekt lite och matchat med ett annat litet runt bord bredvid.

Runt bord förstorar även små kök, så alla orsaker att satsa på runda former i dekoren!

Ni hittar soffbord ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR

Naturligt och trä är absolut trendigaste av allt detta året. Här tipsar jag er om några både förstorande och trendiga runda bord.

Ni hittar bord ovan HÄR

Hur snyggt marmorbord?

litet vardagsrum större

Låga ursnygga soffbord hittar ni att köpa HÄR

2 Håll en låg profil

Låga soffbord är ett toppenknep för att inte förminska vardagsrummet mer. Det ger också en mer lyxig loungekänsla allmänt i dekoren. Om man gillar ett soffbord i butiken som har ben men vill ha det lägre. Köp det mät ut benen till hur korta ni vill ha dem och såga helt enkelt av benen. Voila ni har dröm soffbordet och precis i önskad höjd därtill.

OBS: Det som däremot inte är snyggt är för hög soffa och för lågt soffbord, så se till att möblerna matchar.

soffbord glas

KÖPTIPS: Snygga glasbord i olika storlekar finns att köpa HÄR

Soffbordet ovan är större men glaset ger ändå en sirlig lätt rumskänsla!

vardagsrum tips

3 Glasklart

Att satsa på ett soffbord i glas är inte bara snyggt det är smart också. Glas förstorar eftersom man ser övrig inredning igenom det. I vissa fall kan det nästan bli att glasbordet försvinner så man knappt ser det. Visst det kanske inte är den mest praktiska möbel men ibland får fåfängan faktiskt gå före.

LÄS MER: Inred med loftsäng och tjäna både mer pengar och plats

TIPS – har ni sett ett träbord ni gillar men vill ha det i glas. Såga bort bordsskivan behåll stommen och få en glasmästare att skära ut en ny bordsskiva i glas istället.

småbord vardagsrum

KÖPTIPS: Små soffbord perfekta till små hem med lite plats finns HÄR

4 Double trouble

På många stylade mäklarsidor har man sett detta förstorande knep mycket. Man använder två små sidobord och ställer bredvid varandra. Det ger rummet känsla av rymd samt ett spännande oregelbundet intryck. Har man ett riktigt litet vardagsrum kan det ibland vara en god idé att skippa soffbord helt. Satsa då istället på att ha sidobord bredvid soffan.

vardagsrum inredning

5 Det lilla fyrkantiga

Det lilla fyrkantiga soffbordet är för modernt inredning vad det stora avlånga var för dåtidens. På massor av inredningssidor just nu syns dessa små fyrkantiga godingar. De finns i marmor, svart, vitt ja you name it. Ett mycket smart val för ett litet rum och passar bra för fina arrangemang på bordet, som blommor och snygga böcker.

litet vardagsrum inredning

Lyxiga sittpuffar i sammet ovan finns HÄR

6 Alternativa möbler

Sist men inte sämsta tips är det att använda sig av en alternativ möbel som soffbord. På bilderna ovan ser ni bla. mitt soffbord i form av en rosa puff som jag älskar. Placera gärna en snygg bricka eller glasskiva ovanför puffen för att kunna ställa saker på. Sittpuffar är den perfekta multitaskingmöbeln och ger dessutom en lyxig känsla direkt.

Även gamla kistor kan vara jätteläckert som soffbord. Eller använd den möbel vi sett allra mest av på senare tid, lastpallen. En väldigt läcker bordsvariant  är att göra 4 staplar av modetidningar som bordsben och lägga en glasskiva över.

litet vardagsrum soffbord

SOFFBORD KÖPTIPS:

Bord ovan finns HÄR


Litet vardagsrum tips

Hur väljer man rätt soffbord?

Det finns några steg du bör ta innan du väljer det perfekta soffbordet. Detta inkluderar inte bara att välja stil och storlek utan också basera det valet på vardagsrummets övriga inredning. Du vill vara säker på att soffbordet du väljer passar perfekt, och är i harmoni med inredningen och möblerna, du har i ditt vardagsrum.

Välja soffbord – 12 saker att tänka på

1. Storleken på ditt vardagsrum
2. Placering av dina vardagsrumsmöbler
3. Storlek på soffbordet
4. Stil på ditt vardagsrum
5. Stil på soffbordet
6. Färgpalett
7. Belysning
8. Funktion
9. Budget
10. Form
11. Material
12. Färger

Där har ni mina bästa förstorande soffbordstips. Men prova er fram där hemma, lek med inredningen, flytta runt hejvilt. Det värsta som kan gå fel är ju  att ni får flytta tillbaka allt på plats igen.

Små saker kan göra stora underverk!

 

  1. SUUUPER TIPS! jag har nyss flyttat så detta var bara guda sänt :) Kram Marre

  2. Så jättebra tips. Någon som vet var man kan hitta de två små borden från bild nr 4.? / anna

  3. Vilken härlig inspiration :-)

    Kram
    Helen

  4. Bra tips!! Jag skulle gärna vilja veta bildkällan på no 1 för att kunna försöka finna dessa underbara små soffbord, eller vet du kanske var ifrån soffbordet kommer? ?

    • Hej och tack:) tyvärr inte då bilden är från Pinterest :( kan tänka mig att den är från en utländsk sida från början. XO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024