fbpx

Hur möblerar jag ett kvadratiskt vardagsrum?

Hur möblerar jag ett kvadratiskt vardagsrum? Den frågan har vi ofta fått här på Inredningsvis. Att inreda ditt fyrkantiga vardagsrum kan vara knepigt, särskilt när du arbetar med begränsat utrymme. Tricket är dock att använda rätt tillvägagångssätt, för att skapa ett inbjudande utrymme som kombinerar funktionalitet och stil. Oavsett om du vill ha en modern, traditionell eller rustik känsla finns det flera sätt att piffa upp ditt fyrkantiga vardagsrum för att möta dina behov och preferenser.

LÄS MER: Så möblerar du vardagsrum – bästa vardagsrum guiden

Här får ni våra bästa tips hur man kan ett möblera ett kvadratiskt vardagsrum

Möblera kvadratiskt vardagsrum

I den här artikeln utforskar vi några smarta inredningstips för ditt fyrkantiga vardagsrum och diskuterar också de olika färgerna och texturerna som ska införlivas i ditt vardagsrum.

Satsa på möbler med ben

Designers rekommenderar möbler upphöjda från marken. De hävdar att en fåtölj eller soffa som vilar på upphöjda ben ger en känsla av rymd och ljus, vilket ger en illusion av ett större utrymme. När mer golvyta är synlig kommer ditt rum att se större ut. Därför kan att satsa på möbler som har lite högre ben vara en god idé.

Vilken typ av soffa ska jag ha till ett fyrkantigt vardagsrum?

Soffalternativ för ditt fyrkantiga vardagsrum inkluderar följande:

Sektionssoffa

Detta alternativ rymmer fler människor, vilket gör det idealiskt för stora familjer eller gäster. De flesta sektioner kommer också med en vilstol eller schäslong för extra komfort. Välj en sektion som passar ditt rums mått och arrangera den i flera konfigurationer beroende på dina behov.

Ni hittar soffor ovan HÄR

Testa ha L-formad soffa

Detta är ytterligare ett fantastiskt tillägg till ditt kvadratiska utrymme, som du kan placera i ett hörn för att få ut det mesta av golvytan. Förutom att erbjuda sittplatser, kan en L-formad soffa också fungera som en säng för gäster och tillför en känsla av sofistikering till alla vardagsrum.
U-formad soffa

Detta är rätt väg att gå om du har ett stort fyrkantigt vardagsrum. En U-formad soffa ger gott om sittplatser och kan vara rummets fokuspunkt. Det låter människor möta varandra och är idealiskt om du gillar att underhålla gäster. Du kan även använda den som rumsavdelare i ett litet vardagsrum.

Andra soffalternativ för ditt fyrkantiga vardagsrum inkluderar modulsoffor och rundade möbler.

Ni hittar designlampor ovan HÄR

Rätt belysning är A och O

Belysning är en annan viktig del av alla utrymmen; tyvärr förbises det ofta. När du väljer den bästa belysningen för ditt stora kvadratiska vardagsrum är det alltid tillrådligt att gå eklektisk. Överväg en blandning av bordslampor, golvlampor och takbelysning. Du kan placera en golvlampa bakom en accentstol eller i slutet av en soffa. När det gäller bordslampor, sätt dem på mantel, hyllor eller sidobord. Kom ihåg att belysningen bör placeras på olika nivåer för att uppnå rätt balans. Se därför till att du använder ett brett utbud av armaturer i hela ditt utrymme.

Men när det kommer till mindre kvadratiska vardagsrum kan du alltid spara dyrbar golvyta med vägglampor. Inredningsarkitekter rekommenderar väggmonterad belysning med en elegant design. På så sätt uppnår du önskad mysig glöd utan att behöva oroa dig för omkoppling.

Var placerar du en TV i ett fyrkantigt vardagsrum?

TV:ns placering bestäms av rummets storlek och andra faktorer. Tänk på följande:
• Placera TV:n i ett område i rummet som inte påverkas av bländning
• Placera inte din TV i områden med mycket trafik
• Din TV ska vara vänd mot din sittplats
• Även om monteringen av en TV har sin upp- och baksida, kan det spara massor av användbar golvyta när den görs på rätt sätt.

Möbler ovan: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Inred med en neutral soffa

Medan en neutral soffa kan hjälpa till att göra ditt utrymme lättare, kom ihåg att neutral inte behöver betyda ”vanligt och tråkigt”. Istället kan du välja stilar med vackra detaljer som knappar eller kurvor som ger karaktär till ditt utrymme utan att överväldiga ditt schema. Du kan också lägga till plagg och kuddar i djärvare mönster och nyanser om din look känns för avskalad. Vad mer? Du kan alltid lita på magin hos en accentstol för att lägga till en nyans av färg, utan ansträngning upplyftande mörkare utrymmen.

Mörkt kan förstora

Om du har lekt runt med tanken på en helt mörk vardagsrumsförnyelse, är detta ditt tecken på att äntligen gå för det. Tvärtemot vad man tror gör mörka färger inte att ditt utrymme känns mindre och trångt. I själva verket har det motsatt effekt. Resultatet av att måla tak och väggar i ditt fyrkantiga vardagsrum svart är en mysig känsla som skapar en illusion av en natthimmel. Addera några bordslampor och ljus, så är du klar.

Överdimensionerade konstverk

Förutom en tavelvägg är ett annat sätt att dekorera väggen, att hänga ett stort konstverk på en av väggarna. Detta gör att rummet känns större och längre än det är.

Hur placerar du möbler i ett fyrkantigt vardagsrum?

Tricket i ett fyrkantigt vardagsrum är att arrangera möbler runt en brännpunkt. Detta kan vara ett fönster, öppen spis, TV eller väggkonst. Du kan placera dina möbler runt dessa punkter eller ha dem direkt vända mot brännpunkten för att bibehålla en klar sikt.

Slutsummering – möblera kvadratiskt vardagsrum

Som alla andra rum i ditt hem finns vardagsrum i olika former och storlekar. Som tur är för dig är ett fyrkantigt vardagsrum lätt att inreda när du väl fått kläm på vilka möbler, tyger och färger du behöver använda. Ser du fram emot ditt nästa renoveringsprojekt för kvadratiskt vardagsrum? Ovanstående tips kommer att visa sig vara användbara.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis