Hur möblerar jag ett kvadratiskt vardagsrum?

Hur möblerar jag ett kvadratiskt vardagsrum?

Innehållsförteckning

Hur möblerar jag ett kvadratiskt vardagsrum? Den frågan har vi ofta fått här på Inredningsvis. Att inreda ditt fyrkantiga vardagsrum kan vara knepigt, särskilt när du arbetar med begränsat utrymme. Tricket är dock att använda rätt tillvägagångssätt, för att skapa ett inbjudande utrymme som kombinerar funktionalitet och stil. Oavsett om du vill ha en modern, traditionell eller rustik känsla finns det flera sätt att piffa upp ditt fyrkantiga vardagsrum för att möta dina behov och preferenser.

LÄS MER: Så möblerar du vardagsrum – bästa vardagsrum guiden

Här får ni våra bästa tips hur man kan ett möblera ett kvadratiskt vardagsrum

Möblera kvadratiskt vardagsrum

I den här artikeln utforskar vi några smarta inredningstips för ditt fyrkantiga vardagsrum och diskuterar också de olika färgerna och texturerna som ska införlivas i ditt vardagsrum.

Satsa på möbler med ben

Designers rekommenderar möbler upphöjda från marken. De hävdar att en fåtölj eller soffa som vilar på upphöjda ben ger en känsla av rymd och ljus, vilket ger en illusion av ett större utrymme. När mer golvyta är synlig kommer ditt rum att se större ut. Därför kan att satsa på möbler som har lite högre ben vara en god idé.

LÄS MER: Så inreder du ett avlångt vardagsrum

Vilken typ av soffa ska jag ha till ett fyrkantigt vardagsrum?

Soffalternativ för ditt fyrkantiga vardagsrum inkluderar följande:

Sektionssoffa

Detta alternativ rymmer fler människor, vilket gör det idealiskt för stora familjer eller gäster. De flesta sektioner kommer också med en vilstol eller schäslong för extra komfort. Välj en sektion som passar ditt rums mått och arrangera den i flera konfigurationer beroende på dina behov.

soffor i olika färger och formNi hittar soffor ovan HÄR

Testa ha L-formad soffa

Detta är ytterligare ett fantastiskt tillägg till ditt kvadratiska utrymme, som du kan placera i ett hörn för att få ut det mesta av golvytan. Förutom att erbjuda sittplatser, kan en L-formad soffa också fungera som en säng för gäster och tillför en känsla av sofistikering till alla vardagsrum.
U-formad soffa

LÄS MER: 10 ställen att förvara handdukar på

Detta är rätt väg att gå om du har ett stort fyrkantigt vardagsrum. En U-formad soffa ger gott om sittplatser och kan vara rummets fokuspunkt. Det låter människor möta varandra och är idealiskt om du gillar att underhålla gäster. Du kan även använda den som rumsavdelare i ett litet vardagsrum.

Andra soffalternativ för ditt fyrkantiga vardagsrum inkluderar modulsoffor och rundade möbler.

olika designlampor i guld och vittNi hittar designlampor ovan HÄR

Rätt belysning är A och O

Belysning är en annan viktig del av alla utrymmen; tyvärr förbises det ofta. När du väljer den bästa belysningen för ditt stora kvadratiska vardagsrum är det alltid tillrådligt att gå eklektisk. Överväg en blandning av bordslampor, golvlampor och takbelysning. Du kan placera en golvlampa bakom en accentstol eller i slutet av en soffa. När det gäller bordslampor, sätt dem på mantel, hyllor eller sidobord. Kom ihåg att belysningen bör placeras på olika nivåer för att uppnå rätt balans. Se därför till att du använder ett brett utbud av armaturer i hela ditt utrymme.

Men när det kommer till mindre kvadratiska vardagsrum kan du alltid spara dyrbar golvyta med vägglampor. Inredningsarkitekter rekommenderar väggmonterad belysning med en elegant design. På så sätt uppnår du önskad mysig glöd utan att behöva oroa dig för omkoppling.

Var placerar du en TV i ett fyrkantigt vardagsrum?

TV:ns placering bestäms av rummets storlek och andra faktorer. Tänk på följande:
• Placera TV:n i ett område i rummet som inte påverkas av bländning
• Placera inte din TV i områden med mycket trafik
• Din TV ska vara vänd mot din sittplats
• Även om monteringen av en TV har sin upp- och baksida, kan det spara massor av användbar golvyta när den görs på rätt sätt.

flera möbler beige soffa vit litet bord fåtölj och soffbord Möbler ovan: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Inred med en neutral soffa

Medan en neutral soffa kan hjälpa till att göra ditt utrymme lättare, kom ihåg att neutral inte behöver betyda “vanligt och tråkigt”. Istället kan du välja stilar med vackra detaljer som knappar eller kurvor som ger karaktär till ditt utrymme utan att överväldiga ditt schema. Du kan också lägga till plagg och kuddar i djärvare mönster och nyanser om din look känns för avskalad. Vad mer?

Du kan alltid lita på magin hos en accentstol för att lägga till en nyans av färg, utan ansträngning upplyftande mörkare utrymmen.

modern inredning i grönt och vitt med gröna växter

Mörkt kan förstora

Om du har lekt runt med tanken på en helt mörk vardagsrumsförnyelse, är detta ditt tecken på att äntligen gå för det. Tvärtemot vad man tror gör mörka färger inte att ditt utrymme känns mindre och trångt. I själva verket har det motsatt effekt. Resultatet av att måla tak och väggar i ditt fyrkantiga vardagsrum svart är en mysig känsla som skapar en illusion av en natthimmel. Addera några bordslampor och ljus, så är du klar.

Överdimensionerade konstverk

Förutom en tavelvägg är ett annat sätt att dekorera väggen, att hänga ett stort konstverk på en av väggarna. Detta gör att rummet känns större och längre än det är.

stort avlångt vardagsrum med beige matta och svartvit pall

Hur placerar du möbler i ett fyrkantigt vardagsrum?

Tricket i ett fyrkantigt vardagsrum är att arrangera möbler runt en brännpunkt. Detta kan vara ett fönster, öppen spis, TV eller väggkonst. Du kan placera dina möbler runt dessa punkter eller ha dem direkt vända mot brännpunkten för att bibehålla en klar sikt.

Slutsummering – Möblera kvadratiskt vardagsrum

Som alla andra rum i ditt hem finns vardagsrum i olika former och storlekar. Som tur är för dig är ett fyrkantigt vardagsrum lätt att inreda när du väl fått kläm på vilka möbler, tyger och färger du behöver använda. Ser du fram emot ditt nästa renoveringsprojekt för kvadratiskt vardagsrum? Ovanstående tips kommer att visa sig vara användbara.

 1. Beautiful, beautiful home! White and gracious!
  And a great blog, thank you Maria for sharing.

 2. Fantastiskt fint!!

 3. Beautiful rooms! So light & bright!

  Thanks for stopping by my blog. I appreciate your visit.

 4. I just adore scandinavian style – what a wonderful house you have featured!
  I’m also glad you found my blog so I could get to yours, it’s gorgeous, congratulations.
  Warm hugs from Brasil.
  Tereza

 5. Oh how beautiful! I love a chandelier too! And the space is so fresh with all that white…
  Rachie xo

 6. Love your images! Those 2 kitties are beyond adorable under that beautiful chandelier!

  xo Mary Jo

  • Yes they are to cute arent they:) thanks so much dear LOVE

 7. O, thanks so much for following me…I am following you right back. :))

  I am totally in luv with this beautiful home. I love all white sooo much. Now, if I had my rooms fixed this way, I would have to have a MAN CAVE for hubby….he loves his old leather recliner and it might not look very good with this beautiful white. :))
  hugs, bj

  • haha well we all know that man-woman-decor-situation:) I hope you get what you want dear and LOVE to yaa.

 8. Absolutely beautiful. I am following you back on FB, twitter and pinterest. Thanks for stopping by and I hope to see you tonight at my Fall into Fall party.

 9. Oj vilka vackra bilder från ett vackert hem!
  Så roligt att du lämnade ett spår hos mig så att jag hittade hit :).
  Ha en bra kväll! /Jennifer

  • AWWW vad glad jag blev för så fina ord:) kramiz på dig

 10. Underbar våning! Jag tokgillar dessutom konstverket i översta bilden. Katterna måste vara fotoshoppade, så lika är de – älskar katter med!

  • Vad kul du gillade:)och yes the cats are photoshop victims haha….LOVE

 11. Nice blog you have !!!…hoe can i follow you???…no twitter only from our shop……fb since short i must see hoe it works……lovely evening…love Ria…xxx..

 12. Som vanligt alldeles bedårande inspiration! och jag håller med, katter och kristallkronor är fina grejer. Jag skulle vilja ha en kristallkrona i badrummet :) Kram!

 13. Love all the white elegant homes!!! I find your blog very inspiring !!! Georgeous!

  • AWW thanks so much dear:) xo

 14. OMG —-so lovely!!!

  xx

 15. Love all the white elegant homes!!! I find your blog very inspiring, thank you for sharing :)

  The Closet 365

  • Thanks so much my dear and come back visit soon:) LOVE

 16. Love that home! Gorgeous!
  xo Caroline

 17. ….a dream!!!
  kisses from Sonia!

  • Aliving dream for sure…have a great week dear:) LOVE to you

 18. woww this decor is wonderful!!!

 19. You know what?
  I think I’ll start avoiding your blog on Mondays… it isn’t good for my Health.
  I want to be home and when I stop by I want to be in the Homes you post about. And today you went a step forward and bought Chandeliers… I’m in love with Chandeliers. I already told husband that when HIS sci-fi lamps on the kitchen are ruined I’m replacing them for a chandelier… no one should live without a chandelier, don’t you think?
  Love and wishes of amazing and cosy week sent your way.
  Yours,
  Teresa

  • AWWW thank you soo much Teresa:) your words made my day:) LOVE

 20. Hi Maria! This decor is just elegant and beautiful! I’m going to pin it for my home board! Happy monday dear, kisses and love! <3

 21. Una decoración muy bonita, impoluta. Un besote.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024