fbpx

Klassiskt badrum inspiration-10 tips

Ett klassiskt badrum går aldrig ur tiden Det finns många sätt att införliva traditionell inredning i en funktionell badrumsdesign. Det handlar om att hylla inredningar med rötter i det förflutna.

När man köper idéer för badrumsrenovering är möjligheterna oändliga. Från duschkranar och freestanding badkar till backsplash kakel och andningsstoppande beslag, det kan ibland vara svårt att skilja trendiga modeflugor från klassiska val. När allt kommer omkring, om du ska investera i en badrumsrenovering som visat sig öka ditt hems värde, vill du se till att det är en investering som är utformad för att hålla. Så är du ute efter att renovera ditt badrum och osäker på hur du ska gå tillväga? Du behöver inte oroa dig, eftersom olika inredningsfunktioner har visat sig vara effektiva genom åren.

LÄS MER: Bästa badrumsgolv guide nånsin – så hittar ni rätt badrumsgolv

Ett klassiskt badrum går aldrig ur tid och här är 10 tips hur ni får stilen i ert eget badrum.

Glasduschar

Förutom att tjäna ett funktionellt syfte, ger glasduschar stil och sofistikering till en klassisk badrumsinredning. Oavsett om det är skjutdörrar eller glasvägg, öppnar glasets transparenta attribut  ett utrymme mer och makes det verkar större.  Det är därför du inte tänker ta farväl av denna trend.

Det enklaste sättet att integrera en dusch i ditt badrum är att installera en duschkabin. Enkelt uttryckt eliminerar den fristående enheten behovet av ytterligare vattenproofing, vattentät kakel och med skärmar runt ditt badkar.

Badrum shop

Foto: Hillceramic.se

Klassiskt vitt kakel

I ett klassiskt badrum ska det helt klart vara vitt eller beige kakel. Speciellt högblankt vitt kakel med små avlånga kakelplattor passar i mer old style badrum. Ni kan också ha en klassisk mönstrad tapet på en av väggarna och vitt kakel på de 3 resterande väggar. Detta ger en ljus fräsch bas perfekt för att inreda med vackra klassiska detaljer och blommor.

Tänk också på trägolv

När det gäller badrumsdesign är en av de största utmaningarna att hitta det bästa golvet. Badrumsgolv borde vara bekväma under foten, särskilt barfota. Dessutom bör den erbjuda höga halkmotståndsnivåer samtidigt som den förblir ogenomtränglig förvattenupptagningsupplösningar och inte varp i fuktigheten.

Medan människor traditionellt väljer kakel, är trägolv också värt att ge en chans. Detta beror på att trägolv ger en mjukare, varmare estetik som är i linje med traditionella stilar. Enligt interior designers skapar antagandet av detta golv en känsla av natur, vilket gör ditt utrymme mer anpassat till omvärlden. De hävdar vidare att du inte bara kan installera trägolv i ditt badrum. Istället måste du gå den konstruerade trägolvvägen . Detta golv är konstruerat genom att stapla träskivor över varandra och lägga fanerat trä ovanpå. Detta ger den en träkänsla med ökad strukturell integritet. På grund av sin konstruktion är konstruerade golv bättre lämpade för hantering avfuktinnehållet och snabba fuktförskjutningar som upplevs i badrumsutrymmet.

Neutrala färger

Inga ord beskriver det perfekta badrummet bättre än lugnt och lugnt. Ett spa-liknande badrum kan aldrig komma ur stil, och det bästa sättet att uppnå denna look är att använda en naturlig palett. Att arbeta med vita, grå och beige är enkelt. Dessutom smälter dessa färger in så bra. Att hålla kakel, färg och armaturer neutrala skapar därför en lugn aura, så att du kan lagra i texturer och andra nyanser genominredning och accenter.

Marmor

Även om det gjorde sitt utseende under den rumänska tiden, har marmor genom åren förblivit ett otroligt val och har grottat ett namn i dagens badrum. Dess klassiska utseende är perfekt för duschar, badkar och duschar, för att inte glömma att det går bra med alla hårdvarufinisher eller kranar. Idag, där människor inte kan få marmor, väljer de “marmorutseendet” i dess substitut som kvartssten. Marmors subtila ådring påminner om strömmande vatten – något som ärsärskilt lämpligt i badrummet.  Så spänn fast dina stövlar eftersom marmor eller utseendet på marmor i kvarts inte går någonstans!

Badrum shop

Fristående badkar

Även om inte alla badrum har plats för att rymma ett badkar, bör de som gör det ha ett badkar. Funktionellt är ett badkar en perfekt plats att koppla av efter en hektisk dag. Designmässigt kan det fungera som en kontaktpunkt för ditt badrum. Även under den tid då badkaret var populärt förblev fristående badkar alltid relevanta. För den klassiska badrumsstilen passar badkar med tassar allra bäst.

Inkludera en dusch

Eftersom alla har ett hektiskt liv har duschen som standard blivit en viktig del av morgonrutinen. Men oavsett om du har ett komplett överbadsystem, ett dedikerat våtrum eller ett kompakt bås, är det inte lätt att bestämma det bästa duschalternativet för ditt hem.

Din bathrooms form och utrymme kan avgöra ditt val av dusch. Vid begränsat utrymme kan du alltid välja att duscha över badet.

Kom ihåg att accessoriarerna

Även om ditt fokus kan riktas mot de största funktionerna i dinbadrumsdesign, som f looring, mässing och bad, kommer du sannolikt att förbise de mindre detaljerna. Inredningsarkitekter insisterar på att tillbehör i klassiska badrum är ett måste. Så överväg att accessorisera med handspeglar, polerad nickelhårdvara och placera snittblommor i silverfaser. Alla dessa hjälper till att anpassa ditt badrumsutrymme.

Dekorera med speglar

Speglar är viktiga dekorationsfunktioner och är särskilt effektiva i mindre utrymmen. Speglar spelar många roller i badrummet. Först låter de dig se din reflektion när du gör dig redo. För det andra ökar de den naturliga belysningen i dinbadare och skapar en illusion av ett större utrymme.

För att få ut det mesta av din spegel, placera den mittemot ditt badrumsfönster och linje vägglampor på vardera sidan. På så sätt reflekterar spegeln solljus under dagen och artificiellt ljus på natten. På så sättkommer vårt utrymme att lysas upp oavsett tid.

Duschdörr i glas i stället för ett duschdraperi

Om du vill ha ett kombinerat bad- och duschsystem krävs ett duschdraperi. Förr hade du fått stå ut med obehagligaduschkurirer som hängde slappt runt badet. Idag behöver du dock inte ta itu med denna olägenhet eftersom du kan välja en elegant glasdesign som kommer att behålla sitt sofistikerade utseende även efter långa år av träldom.

Satsa på gardiner

Avskildhet och flexibelt ljusär båda viktiga i ett badrum. Att hitta det bästa fönsterförbandet för att tjäna detta syfte är dock ganska knepigt. För ett välventilerat badrum med låg stänkrisk är gardinerna säkra på att ge en mjuk touch. Men om du föredrar en mer synligfönsterförband, kanske du vill överväga persienner eller fönsterluckor.

Installera en handduksvärmare

Att svepa in dig i en varm handduk efter ett varmt bad känns lyxigt. En handduksvärmare gör denna spa-liknande njutning till en normal verklighet samtidigt som den värmer upp helastempot. Tänk på mönster tillverkade i högkvalitativ mässing och färdiga med en nickel- eller antik koppareffekt.

Vanliga frågor och svar

Vad är ett klassiskt badrum?

Allmänt känt som ett traditionellt badrum, är ett klassiskt badrum ett som har ett rull-to bad, vit keramik och mässings- eller kopparkranar i motsats till krom. Dess väggar kan målas i varma färger som grått och grädde eller nyanser som smaragd och plommon.

Kan du blanda traditionella och moderna badrumsrenoveringsidéer?

Ja, det är möjligt att blanda de två stilarna. Att kombinera moderna lyxelement stärker dina traditionella badrumsidéer för att bilda ett utrymme fyllt med liv och karaktär.

Slutsats

Liksom de andra rummen i ditt hem förtjänar ditt badrum din uppmärksamhet och underhåll. Eftersom det är ditt personliga utrymme kan du anpassa det efter dina behov och preferenser. Är du fortfarande osäker på att skapa det klassiska utseendet i ditt badrum? Det skulle hjälpa att konsultera en designproffs.

Badrum shop

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis