Klassiskt badrum inspiration-10 tips

Ett klassiskt badrum går aldrig ur tiden Det finns många sätt att införliva traditionell inredning i en funktionell badrumsdesign. Det handlar om att hylla inredningar med rötter i det förflutna.

När man köper idéer för badrumsrenovering är möjligheterna oändliga. Från duschkranar och freestanding badkar till backsplash kakel och andningsstoppande beslag, det kan ibland vara svårt att skilja trendiga modeflugor från klassiska val. När allt kommer omkring, om du ska investera i en badrumsrenovering som visat sig öka ditt hems värde, vill du se till att det är en investering som är utformad för att hålla. Så är du ute efter att renovera ditt badrum och osäker på hur du ska gå tillväga? Du behöver inte oroa dig, eftersom olika inredningsfunktioner har visat sig vara effektiva genom åren.

LÄS MER: Bästa badrumsgolv guide nånsin – så hittar ni rätt badrumsgolv

Ett klassiskt badrum går aldrig ur tid och här är 10 tips hur ni får stilen i ert eget badrum.

Glasduschar

Förutom att tjäna ett funktionellt syfte, ger glasduschar stil och sofistikering till en klassisk badrumsinredning. Oavsett om det är skjutdörrar eller glasvägg, öppnar glasets transparenta attribut  ett utrymme mer och makes det verkar större.  Det är därför du inte tänker ta farväl av denna trend.

Det enklaste sättet att integrera en dusch i ditt badrum är att installera en duschkabin. Enkelt uttryckt eliminerar den fristående enheten behovet av ytterligare vattenproofing, vattentät kakel och med skärmar runt ditt badkar.

Badrum shop

Foto: Hillceramic.se

Klassiskt vitt kakel

I ett klassiskt badrum ska det helt klart vara vitt eller beige kakel. Speciellt högblankt vitt kakel med små avlånga kakelplattor passar i mer old style badrum. Ni kan också ha en klassisk mönstrad tapet på en av väggarna och vitt kakel på de 3 resterande väggar. Detta ger en ljus fräsch bas perfekt för att inreda med vackra klassiska detaljer och blommor.

Tänk också på trägolv

När det gäller badrumsdesign är en av de största utmaningarna att hitta det bästa golvet. Badrumsgolv borde vara bekväma under foten, särskilt barfota. Dessutom bör den erbjuda höga halkmotståndsnivåer samtidigt som den förblir ogenomtränglig förvattenupptagningsupplösningar och inte varp i fuktigheten.

Medan människor traditionellt väljer kakel, är trägolv också värt att ge en chans. Detta beror på att trägolv ger en mjukare, varmare estetik som är i linje med traditionella stilar. Enligt interior designers skapar antagandet av detta golv en känsla av natur, vilket gör ditt utrymme mer anpassat till omvärlden. De hävdar vidare att du inte bara kan installera trägolv i ditt badrum. Istället måste du gå den konstruerade trägolvvägen . Detta golv är konstruerat genom att stapla träskivor över varandra och lägga fanerat trä ovanpå. Detta ger den en träkänsla med ökad strukturell integritet. På grund av sin konstruktion är konstruerade golv bättre lämpade för hantering avfuktinnehållet och snabba fuktförskjutningar som upplevs i badrumsutrymmet.

Neutrala färger

Inga ord beskriver det perfekta badrummet bättre än lugnt och lugnt. Ett spa-liknande badrum kan aldrig komma ur stil, och det bästa sättet att uppnå denna look är att använda en naturlig palett. Att arbeta med vita, grå och beige är enkelt. Dessutom smälter dessa färger in så bra. Att hålla kakel, färg och armaturer neutrala skapar därför en lugn aura, så att du kan lagra i texturer och andra nyanser genominredning och accenter.

Marmor

Även om det gjorde sitt utseende under den rumänska tiden, har marmor genom åren förblivit ett otroligt val och har grottat ett namn i dagens badrum. Dess klassiska utseende är perfekt för duschar, badkar och duschar, för att inte glömma att det går bra med alla hårdvarufinisher eller kranar. Idag, där människor inte kan få marmor, väljer de ”marmorutseendet” i dess substitut som kvartssten. Marmors subtila ådring påminner om strömmande vatten – något som ärsärskilt lämpligt i badrummet.  Så spänn fast dina stövlar eftersom marmor eller utseendet på marmor i kvarts inte går någonstans!

Badrum shop

Fristående badkar

Även om inte alla badrum har plats för att rymma ett badkar, bör de som gör det ha ett badkar. Funktionellt är ett badkar en perfekt plats att koppla av efter en hektisk dag. Designmässigt kan det fungera som en kontaktpunkt för ditt badrum. Även under den tid då badkaret var populärt förblev fristående badkar alltid relevanta. För den klassiska badrumsstilen passar badkar med tassar allra bäst.

Inkludera en dusch

Eftersom alla har ett hektiskt liv har duschen som standard blivit en viktig del av morgonrutinen. Men oavsett om du har ett komplett överbadsystem, ett dedikerat våtrum eller ett kompakt bås, är det inte lätt att bestämma det bästa duschalternativet för ditt hem.

Din bathrooms form och utrymme kan avgöra ditt val av dusch. Vid begränsat utrymme kan du alltid välja att duscha över badet.

Kom ihåg att accessoriarerna

Även om ditt fokus kan riktas mot de största funktionerna i dinbadrumsdesign, som f looring, mässing och bad, kommer du sannolikt att förbise de mindre detaljerna. Inredningsarkitekter insisterar på att tillbehör i klassiska badrum är ett måste. Så överväg att accessorisera med handspeglar, polerad nickelhårdvara och placera snittblommor i silverfaser. Alla dessa hjälper till att anpassa ditt badrumsutrymme.

Dekorera med speglar

Speglar är viktiga dekorationsfunktioner och är särskilt effektiva i mindre utrymmen. Speglar spelar många roller i badrummet. Först låter de dig se din reflektion när du gör dig redo. För det andra ökar de den naturliga belysningen i dinbadare och skapar en illusion av ett större utrymme.

För att få ut det mesta av din spegel, placera den mittemot ditt badrumsfönster och linje vägglampor på vardera sidan. På så sätt reflekterar spegeln solljus under dagen och artificiellt ljus på natten. På så sättkommer vårt utrymme att lysas upp oavsett tid.

Duschdörr i glas i stället för ett duschdraperi

Om du vill ha ett kombinerat bad- och duschsystem krävs ett duschdraperi. Förr hade du fått stå ut med obehagligaduschkurirer som hängde slappt runt badet. Idag behöver du dock inte ta itu med denna olägenhet eftersom du kan välja en elegant glasdesign som kommer att behålla sitt sofistikerade utseende även efter långa år av träldom.

Satsa på gardiner

Avskildhet och flexibelt ljusär båda viktiga i ett badrum. Att hitta det bästa fönsterförbandet för att tjäna detta syfte är dock ganska knepigt. För ett välventilerat badrum med låg stänkrisk är gardinerna säkra på att ge en mjuk touch. Men om du föredrar en mer synligfönsterförband, kanske du vill överväga persienner eller fönsterluckor.

Installera en handduksvärmare

Att svepa in dig i en varm handduk efter ett varmt bad känns lyxigt. En handduksvärmare gör denna spa-liknande njutning till en normal verklighet samtidigt som den värmer upp helastempot. Tänk på mönster tillverkade i högkvalitativ mässing och färdiga med en nickel- eller antik koppareffekt.

Vanliga frågor och svar

Vad är ett klassiskt badrum?

Allmänt känt som ett traditionellt badrum, är ett klassiskt badrum ett som har ett rull-to bad, vit keramik och mässings- eller kopparkranar i motsats till krom. Dess väggar kan målas i varma färger som grått och grädde eller nyanser som smaragd och plommon.

Kan du blanda traditionella och moderna badrumsrenoveringsidéer?

Ja, det är möjligt att blanda de två stilarna. Att kombinera moderna lyxelement stärker dina traditionella badrumsidéer för att bilda ett utrymme fyllt med liv och karaktär.

Slutsats

Liksom de andra rummen i ditt hem förtjänar ditt badrum din uppmärksamhet och underhåll. Eftersom det är ditt personliga utrymme kan du anpassa det efter dina behov och preferenser. Är du fortfarande osäker på att skapa det klassiska utseendet i ditt badrum? Det skulle hjälpa att konsultera en designproffs.

Badrum shop

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

44 kommentarer

Jessica {The Aestate} tisdag, mars 20, 2012 - 16:16

I’m a bathroom fanatic too. These pics are so lovely!!

Svara
Anita tisdag, mars 20, 2012 - 17:03

Tusen takk for fin kommentar♡

Herlige inspirasjonsbilder du viser, fikk lyst på nytt bad :)

Klem og ønsker om en flott uke :)

Svara
La Vie en Rose tisdag, mars 20, 2012 - 17:04

Beautiful pictures! Love old style bathrooms!

Sharon

Svara
Connie tisdag, mars 20, 2012 - 19:17

These bathrooms are so so so beautiful. I am extremely happy that you are a bathroom fanatic. Bring them on!!

Svara
maria onsdag, mars 21, 2012 - 12:46

I promise I will bring you a lot og bathroom eye candy:)
And I say to mother nature…bring me spring
have a lovely day:)

LOVE M

Svara
AC tisdag, mars 20, 2012 - 20:33

Ah underbara inspirationsbilder.
Ha en skön kväll
AC

Svara
Greet tisdag, mars 20, 2012 - 21:42

Gorgeous!! Thank you so much for letting me know about this post! And thank you so much for stopping by!!
xx
Greet

Svara
Stacy@RedDoorHome tisdag, mars 20, 2012 - 22:27

Thank you for stopping by my blog and for leaving such a nice comment. I am so glad you found me as now I have found your beautiful blog. The bathroom pictures are beautiful!

Svara
Brenda from Champagne & Macarons onsdag, mars 21, 2012 - 02:08

Such beautiful photos… I love a claw foot tub! Thank you for stopping by and for your kind comments.

Wishing you a most lovely week!
xoxo, B

Svara
maria onsdag, mars 21, 2012 - 12:50

.thank you for stopping by…I wish you and your lovely blog a great day:)

LOVE M

Svara
Maca Martinez onsdag, mars 21, 2012 - 07:46

So romantic! Loved those roses on the water!!! Maria, I’d love if you could participate at the Decobsessions Guest Posts. Would you like? Let me know! Tons of kisses and best regards!!! XoXo

Svara
Katia Bonfadini onsdag, mars 21, 2012 - 13:52

Hello, Maria! Thanks so much for your visit and comment on my blog!!!! Wow, Sweden! I´ve been there in October, 2008 and loved Stockholm!!!!!! I actually made two posts about my visit to your country:

http://casosecoisasdabonfa.blogspot.com/2010/04/linda-estocolmo-capital-da-suecia-parte.html

and

http://casosecoisasdabonfa.blogspot.com/2010/04/linda-estocolmo-capital-da-suecia-parte_26.html

Your blog is soooo beautiful!!!! I work with graphic design and illustration and love all things related to design and decoration. I´ll be following your beautiful blog!!!! Congratulations!

Svara
maria torsdag, mars 22, 2012 - 19:11

Thank you sooo much:) and thank you for beautyful words about Sweden…yes its a nice country its only in wintertime its way to dark haha…..but now in springtime its AWSOME ..and people are more happy in the sun.
Looking forward to see you again ..until then I wish you a lovely weekend.

LOVE Maria

PS great posts:)

Svara
Katia Bonfadini onsdag, mars 21, 2012 - 13:55

Hi, Maria!!!! Thanks so much for your visit and lovely comment! I love your blog!!!! As I work with Graphid design and illustration, I´m very interested in everytinh related do decoration and design!!!!!

I´ve been to Stockholm in 2008 and loved the city!!!! Sweden is such a beautiful country!!!!!! I made two posts about my visit:

http://casosecoisasdabonfa.blogspot.com.br/2010/04/linda-estocolmo-capital-da-suecia-parte.html

http://casosecoisasdabonfa.blogspot.com/2010/04/linda-estocolmo-capital-da-suecia-parte_26.html

I´ll be following your posts! Warm regards from Brasil!!!!

Svara
Ana Ligia onsdag, mars 21, 2012 - 14:03

Repaying your visit in my blog. I loved your blog too! Already in my favorites. kisses

Ana Ligia
http://www.luxosimples.blogspot.com.br

Svara
maria torsdag, mars 22, 2012 - 19:07

Thank you sooo much:) I will follow you also…you are GREAT. I wish you a lovely weekend.

LOVE Maria

Svara
Lisa @ A Room with A View onsdag, mars 21, 2012 - 17:55

These are very relaxing and I love the towel cupboard – my grandparents had a few of those and now I really appreciate them.

Svara
Atelier Decor onsdag, mars 21, 2012 - 23:31

so beautiful.. full of romantic energy!

xoxo

Atelier Decor

Svara
maria torsdag, mars 22, 2012 - 19:04

Thank you very much for stopping by with lovely words:)

LOVE M

Svara
Lycke torsdag, mars 22, 2012 - 09:09

Åå underbara bilder. tänk badrum med gamla skåp och kakelugn. tror aldrig det blir någon kakelugn i det här livet..men man vet ju aldrig. älskar också badrum..särskilt om sommaren och oj vad romantisk man börjar känna sig..lagom till våren

kram Lycke

Svara
maria torsdag, mars 22, 2012 - 19:01

Tack så hemskt mycket…nej jag har heller ingen kakelugn:) men drömma går ju alltid.
Och fortsätt känna dig romantisk….helt rätt årstid för det…när det konoppas i träd och blom haha.
Ha en kanon helg med hopp om vårsol.

LOVE M

Svara
MEG torsdag, mars 22, 2012 - 13:04

Thank you for stopping on my blog!
I love your blog too, and I will visit you often.

Svara
Splendid Willow torsdag, mars 22, 2012 - 16:09

Hi Maria,

Saw your comment over at A Perfect Gray (Donna is a good friend of mine) and I felt I had to say hello!

Jag bor i USA sedan 17 år tillbaka och inget gör mig så glad som när jag får se härliga inredningsmiljöer och får inspiration från andra sidan Atlanten!

Ett antikt skåp för handdukar är ju helt underbart!

Kram

Mon

Svara
maria torsdag, mars 22, 2012 - 18:54

TACKK ..vad gulligt att du talar svenska också:) Ang det gamla skåpet har jag har ett visst motto ..och det är att blanda gammalt och nytt i interiör. Det finns inget som ger sådant liv till hus som saker som tex gått i arv. I Sverige är det just nu väldigt inne med att gå på loppis osv. Så känns helt rätt i tiden att bevara det antika:)
Jag önskar dig en underbar helg och hoppas du kommer tillbaka snart…

LOVE Maria

Svara
Dawn {The Alternative Wife} torsdag, mars 22, 2012 - 19:43

I am so happy that you stopped by! You blog is gorgeous and I’m so thrilled to have found you. I’m filled with that rare burst of excitement that I get when discovering something truly beautiful.

Hope you’re having a lovely day and I look forward to seeing much more beauty here. :) xoxo

Svara
maria torsdag, mars 22, 2012 - 21:53

AWWW so sweet words:) The funny thing is that I feelt exactly the same thing when I first saw your gorgeous blog. I promise you to show you more beauty pics and give you the best of Sweden:) You are Definitely one of my favorite blogs and I will happily follow.
I wish you a very lovely weekend …(.here in Sweden its spring in the air now..

LOVE Maria

Svara
ernø torsdag, mars 22, 2012 - 21:35

Should be nice to use it every morning before work !

Svara
designchic fredag, mars 23, 2012 - 15:18

So many gorgeous images to start my weekend. Thrilled to find and follow your blog!

Svara
maria lördag, mars 24, 2012 - 11:58

Thank you very much and I will happily follow you also:)
Have a lovely day.

LOVE M

Svara
La Vie en Rose fredag, mars 23, 2012 - 15:37

Hi Maria, I have a little surprise for you on my blog! Take a look at my new post!

Sharon

Svara
Helena fredag, mars 23, 2012 - 20:02

Kakelugn i badrummet känns ju som en dröm! Vackert! Trevlig helg! kram

Svara
maria lördag, mars 24, 2012 - 11:59

Ja visst gör det…själv har jag alldeles för litet men drömma går ju alltid:)
ha en kanonhelg i vårsolen.

LOVE M

Svara
phuong lördag, mars 24, 2012 - 04:17

super nice photos of bathrooms

Travel in Style

Svara
maria lördag, mars 24, 2012 - 12:00

Thank you very much:) and I wish you a great weekend.

LOVE M

Svara
Bente lördag, mars 24, 2012 - 11:25

Jag älskar också badrum….och här hos dig var det mycket fina bilder! Nu ska jag kolla vidare på din blogg. Och tack för fina ord hos mig! Ha en underbar weekend!

Svara
Jessie lördag, mars 24, 2012 - 21:36

These bathrooms are so charming and beautiful. Thanks for the gorgeous inspirations and for following!

Have a fabulous weekend!

Jessie
http://www.mixandchic.com

Svara
Anita lördag, mars 24, 2012 - 21:39

Tusen takk for koselig innlegg på bloggen min. :)
Flott blogg du har også. Veldig mange fine bilder. Og av teksten så begynner jeg å glede meg til sommerferien som skal tilbringes i Sverige. :) Er der hvert år. Et nydelig land med hyggelige mennesker. Rett og slett et veldig trivelig land å være i. :)
Ha en fin kveld videre. :)

Svara
Heather söndag, mars 25, 2012 - 10:25

Keep up the great work….thanks for stopping by and taking the time to comment it is much appreciated…hope you keep enjoying my posts on Falaknuma Palace this month.
All the best Heather

Svara
Paris Pastry söndag, mars 25, 2012 - 20:26

Such lovely pictures! I wish my bathroom looked like this :) Beautiful blog you have! x

Svara
maria söndag, mars 25, 2012 - 21:52

Thank you soo much for lovely words on my blog:) I really love both of your blogs…the one with yummmyy stuff is divine mmmmmm

Have a great week:)

LOVE Maria at inredningsvis.se

Svara
Idémakeriet söndag, mars 25, 2012 - 23:00

Tack snälla du för din rara häslning hos mig.
Vilka underbara bilder du visar av härliga badrum och badrumsdetaljer, mig gillar.
Kram gerda

Svara
Designland måndag, mars 26, 2012 - 00:35

I like the flooring from the last bathroom! so authentic…

Svara
Malin - Stjärnflocka söndag, april 1, 2012 - 09:11

Vilka ljuvliga badrumsbilder! Helt underbart!!!

Svara
rosa complicata onsdag, maj 2, 2012 - 15:45

really lovely! the ceramic stove is magnificent…
love it! Ioana

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

44 kommentarer 822 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis