Bästa spara pengar tips i vardagen

Innehållsförteckning

Sverige har drabbats av en jobbig ekonomikris och det känns av i många hushåll. Hur kan man då spara pengar i vardagen? Många tänker varje år att till nästa år ska jag sparat så jag inte ska hamna i samma sits. Men ofta blir det annat som kommer i vägen. Att börja månadsspara är ett bra sätt få upp en långsiktig pengabuffert. Att börja tänka på VAD är det som suger pengar varje månad därhemma? Ofta är det sådana utgifter som TV,tel och bredband man behöver se över först.

LÄS MER: 10 saker du kan lära dig online

Jag har själv ingen TV då jag tycker bara den suger energi och därmed sparar jag även massa pengar varje månad på inte ha nån. Måste ni ha alla digitalboxar och TV grejer som kostar multum? Är inte de pengar bättre lägga i sparande på framtiden? Tänk efter vad som verkligen är värt betala på och vad som egentligen kan gå bort.

3 steg till sparande och bättre ekonomi:

1. Tänk på vad som används regelbundet 

Ofta är det många små köp i vardagen som till slut blir mycket pengar som går åt. Försök därmed börja ha mer koll på små utgifter och skriv upp allt i er budget varje månad. På så vis kommer ni få full koll på vad ni gör av med.

2. Välj rätt sparkonto

Att välja rätt sparkonto är A och O. Se till att jämföra alla bankkonton online och ta sedan det som ger bäst avkastning på de pengar ni sparat upp.

LÄS MER: Felet 100 000 svenskar gör i deklarationen

3. Sätt upp en budgetplan – investera i aktier

Ett annat bra sätt få pengar att växa är att börja spara i aktier. Detta krävs såklart att man måste läsa på och sätta sig in i börsmarknaden. Då ingår samla kunskap hur man kan analysera och värdera bolag på börsen för att kunna satsa i rätt aktier. En bra sajt för att få all info man behöver om aktiesparande och börsinfo är aktiekunskap.nu

Om du inte känner att du orkar eller vill sätta dig in i aktier så är fonder och investmentbolag bra alternativ. Sparar du och investerar pengarna i fonder eller investmentbolag så sköter sig dina investeringar själv. Det är nämligen så att när du investerar pengar i fonder så låter du experter investera pengarna åt dig. Det är ett tryggt och bra alternativ för nybörjare och för de som är ointresserade av börsen.

LÄS MER: Så kan du tjäna pengar online

När investerare analyserar företag och deras aktier så använder de multiplar och nyckeltal. Nyckeltalen talar om för investeraren hur företaget går och hur ekonomin i företaget ser ut. Multiplarna hjälper investeraren att se hur företaget är värderat baserat på omsättning, skuldsättning, vinst och en massa andra parametrar.

Hur ni än väljer att spara så GÖR DET iaf på nåt vis. Då slipper ni nästa års Januari ångest och en plånbok plattare än lutfisken i Dec.

/Maria

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024