4 skitbra huskur tips mot förstoppning

Innehållsförteckning

Att vara förstoppad är absolut en av de värsta känslor! Jag vet detta för att jag har själv drabbats av förstoppning ett flertal gånger i livet. Man känner sig både arg, ledsen och frustrerad av att inte få ut avföringen. Detta kan även bli psykologiskt om det pågår under längre tid. Att toalettbesöken förknippas med svår ångest, vilket i sin tur leder till att man inte vill gå. Det finns såklart klassiska tips som att röra på sig fysiskt, för att få igång tarmen. Men ibland hjälper inte ens det, då få man ta till andra saker som vad man stoppar in i magen.

LÄS MER: Jämför matkassar och spara pengar

Här ger jag mina 4 bästa huskur mot förstoppning tips, som jag vet funkar då jag testat alla själv!

Mat mot förstoppning

Foto ginginanddry.net

1. TORKAD MANGO

Detta tips är i SÄRKLASS det bästa mot förstoppning (och tro mig jag har testat allt) Det var bara en fren slump att jag kom på det. Jag hade förstoppning och kände mig allmänt irriterad av det. Jag kände för något sött och köpte mig en påse mango.

Nästa dag på morgon bajsa jag STORT och avföringen var dessutom inte hård som innan. Jag blev så glad att jag dansa efteråt. Det var då jag förstod det var mangon som hade gjort susen. Jag åt dessutom en hel påse torkad mango den gången.

LÄS MER: Få en snyggare toalettinredning

Detta knep har jag sedan dess testat flera gånger och jag bajsar lika stort varje gång efter jag ätit torkad mango, så jag säger bara REKOMMENDERAS!

2. RÖDBETA I OLIKA FORM

En annan supermat mot förstoppning är rödbeta. Det kan vara antingen rödbetsjuice eller rivna rödbetor. Försök dock äta bara färsk rödbeta och inte den inlagda i massa socker på burk, då den är otroligt ohälsosam.

Visste ni att rödbeta även är den bästa grönsaken mot järnbrist. Så drabbas ni tex. av järnbrist efter mens, drick några koppar rödbetsjuice och ni är på banan igen.

Rödbeta = hjälper mot både förstoppning och järnbrist!

3. CHIAFRÖN & LINFRÖN

Att linfrön är bra mot förstoppning är välkänt, då det är ett sk. gammalt husmorstips. Det bästa är att lägga linfröna i vatten över natten så att det bildas ett “slem” runt fröna. Drick denna slemfrö lösning sedan varje morgon.

ÄNNU BÄTTRE! är Chiafrön! Detta kom jag också på i förbifarten. Jag älskar att ibland göra chiapudding, som man för av chiafrön mixat i grädde eller yogurt. Det var då jag märkte att efter jag ätit dessa chiapudding att jag bajsade stort efter. Detta är en sk. win win då chiapudding både är gott och nyttigt.

Ni kan även mixa lite chiafrön i er frukost i flingor eller gröt det har även det bra effekt på magen.

4. Olja i olika form

En annan sak som är riktigt bra när man är förstoppad, är att inta oljor. Det kan vara olika oljor som avokadoolja, linfröolja, sesamolja etc. Men försök bara att undvika raffinerade oljor då de inte är bra allmänt, som tex toxisk solrosolja.

Har ni jättesvår förstoppad då är Ricinolja bäst. Jag ger en liten varning dock att denna olja gör magen lös fort, så ni kan få diarré kortvarigt. Men åtminstone kommer skiten ut så att säga!

Slutsummering – hjälp mot förstoppning

Jag hoppas verkligen att något av dessa tips kommer hjälpa er. För att gå långvarigt kan vara farligt, då det bildas gifter i kroppen som inte kommer ur systemet. Ät även bra mycket grönt och fibrer och börja motionera mera.

Maria

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024