Resa till mexico - 6 tips och varningar

Resa till Mexico – 6 tips och varningar

Sugen på att resa till Mexico? Vill ni besöka detta exotiska land och framför allt Mexico city. Då ska ni vara på er vakt redan från början. Ni måste veta att inget är som i Skandinavien. Utan långt därifrån och det pågår extremt mycket våld, kidnappingar och mord i Mexicos huvudstad varje år. Massor av Mexicaner är extremt fattiga och denna fattigdom tvingar folk att göra saker de inte skulle gjort om de levt i ett rikt land som Sverige. Fattigdom omvandlas till desperation och den kan i sin tur leda till kriminella handlingar för att få pengar.

LÄS MER: 3 VÄRSTA och bästa Air Bnb boende nånsin

Med det sagt så ska man såklart resa till Mexico om man velat detta länge. Det handlar bara om att stänga av blåögdheten från Sverige under resan och sätta på vaksamheten. Är ni extra vaksamma över allt ni gör och tar kontroll över saker innan de händer då ska ni inte vara i fara. Här ger vi 6 varningar och tips inför er Mexico resa och storstaden Mexico city.

1 Använd kollektivtrafik på dagen och privat transport på natten

Kollektivtrafiksystemet i Mexico City är kaotiskt och trångt men däremot mycket prisvärt, och att använda det kommer säkerligen att ge dig en smak av det lokala livet. Det brittiska utrikeskontorets webbplats säger dock: “Var särskilt uppmärksam på kollektivtrafik, på flygplatser och på busstationer,” och varnar för att kvinnor bör vara särskilt försiktiga. Kvinnor bör dra nytta av de “enbart kvinnor” vagnar som finns på tunnelbanan när det är möjligt.

På natten, särskilt om du reser ensam, bör du inte tveka att beställa en taxi för att ta dig från en plats till en annan. Använd sitio-taxi från auktoriserade taxistationer, eller be ditt hotell beställa en bil till dig, istället för att ta en på gatan. När du är i hytten, se alltid till att din chaufför använder sin taximetro för att säkerställa att du betalar rätt pris.

2. Var försiktig i vissa delar av staden

Vissa stadsdelar i Mexico City anses vara farligare än andra. Tepito, en barrio som ligger i stadsdelen Cuauhtémoc, är en, liksom områdena La Lagunilla, Mercado Merced och Doctores. Avlägsna barrior som Ciudad Neza och Iztapalapa har också utvecklat farliga rykten. Håll dig till väl upplysta, centrala gator när du är i dessa områden och försök undvika dem på natten.

3. Var försiktig med dina pengar

Detta omfattar allt som har med pengar och kontantbärande att göra när du är i Mexico City. Uppenbarligen, bär inte runt varje peso du tog med dig. Ta bara med dig det du behöver för dagen och helst på två olika platser; ta till exempel 200 pesos i handväskan och ytterligare 200 i en innerficka. Var också försiktig när du tar ut pengar. “Det är generellt sett säkrare att använda uttagsautomater under dagtid och inne i butiker eller gallerior”, säger det brittiska utrikeskontoret.

OCH stå absolut inte och vifta helvilt med kreditkort eller kontanter, som ofta folk gör i Sverige. Det skriker att ni vill bli rånade och ni kommer förmodligen bli det också.

4. Var försiktig med det Mexicanska köket

Mexiko har ett rykte om sig för utmärkt gatumat, men du bör alltid välja klokt. För att undvika att bli sjuk, håll dig till stånden som har folk som strömmar till dem, särskilt om dessa människor är lokalbefolkningen. På så sätt vet du att de är ansedda och prisvärda. Det anses också vara bästa praxis att undvika att dricka kranvattnet i Mexico City och hålla sig till buteljerat istället.

5. Känn till landets nödnummer

Detta är ett avgörande råd för alla som reser i ett främmande land, oavsett om det är Mexico City eller någon annanstans. Håll en lista i både din telefon och på ett separat papper med alla nödvändiga nummer. I Mexico City kan polisen nås genom att ringa 911 och ambulanser och brandtjänster finns tillgängliga på 066 eller 080, även om det är värt att tillägga att du måste kunna spanska för att kommunicera med någon av dessa tjänster. Du bör också ha med dig numret till ditt hemlands ambassad, såväl som eventuella personliga nödkontakter.

6. Om något händer, slåss INTE tillbaka

Om du har otur att bli rånad eller, ännu värre, kidnappad när du är i Mexico City, bör du aldrig göra motstånd. Om det här säger Storbritanniens utrikesminister, som har koll på läget.

“Kortsiktiga opportunistiska kidnappningar – kallade “express kidnappning” – kan förekomma, särskilt i stadsområden. Offren tvingas ta ut pengar från kredit- eller betalkort vid en bankomat för att säkra deras frigivning. Om offren har vänner eller släktingar som bor lokalt kan en lösensumma krävas av dem. Du bör följa förfrågningar och inte försöka motstå sådana attacker.”

Hur frustrerande det än kan vara, bör du tillåta din angripare att ta de ägodelar de vill ha. Handväskor, telefoner och pengar kan alla bytas ut, och de är inte värda att riskera din säkerhet för.

Det är viktigt att notera här att du bör investera i en anständig reseförsäkring som täcker alla dessa eventualiteter innan du ger dig av på din resa.

Slutsummering – Resa till Mexico

Känner ni er stressade av allt liv i Mexicos städer. Då kan ni alltid slappna av på hotellrummet och spela lite CUSL vem vet ni kanske vinner mer pengar till nästa semester.

Följer ni alla råd ovan lovar vi att ni kommer få en grym resa till Mexico. Det handlar om att omvandla tankesättet för varje land och kultur man besöker i världen. Alla länder är LÅNGT ifrån så lugna och trygga som Sverige.

Travel safe!

 

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024