fbpx

Antika möbler – Youtuber tips & inspiration

Antika möbler blir allt mer och mer populärt. Det har säkert med att göra den hållbarhetstrend som svept över landet ett bra tag nu. Folk återanvänder mer och mer gamla antika möbler och antik inredning. För alla som är ett fan av klassiker TV-programmet Antikrundan, är detta såklart glada nyheter. Det kommer även massor av youtube videos om antikt och kända youtubers tipsar om hur och var man kan fynda antika möbler.

LÄS MER: Så använder ni antika möbler som bra förvaring

Här har vi letat fram några av de bästa youtuber tipsen från USA, om hur och var ni kan hitta antika fynd.

Lone Fox är kungen av inredning på Youtube just nu! Man kan sitta och kolla hans makeovers i timtal utan att tröttna. I denna videon ger han och hans partner sig ut på skattjakt i flera antikbutiker i LA. Riktigt kul och lärorik video för alla som brinner för att fynda på loppis.

Arvin Olano är en annan Youtuber favorit som bara växer sig större. Här fyndar han loss antika godbitar och ni får följa med i flera antikhallar, samt hans bästa tips när ni ska handla antikt.

Bra tips hur ni hittar äkta antika möbler och tar reda på äkta från fusk!

Dessa antika möbler makeovers kommer att få er att tappa hakan for sure!

5 bästa tips när ni ska handla antika möbler

1. Ta dig ordentligt med tid att göra research

Vi är alla bekanta med frasen ”att kasta pengar i sjön”. Det är precis vad som händer när du inte har tid att handla och/eller leta efter de bästa priserna på antik inredning. Jag får ofta frågan hur man kan spara pengar när det kommer till att möblera våra hem och sanningen är att tiden är din bästa vän. Du måste kunna avsätta ett par timmar för att söka på nätet eller dagar för att besöka antikmässor och försäljning av antikviteter. Om du har bråttom så ska du bara kasta pengar på närmaste varuhus och vara klar med det. Om det verkligen är viktigt för dig, ta dig tid att leta efter det och hitta de bästa erbjudandena.

Tiden är din bästa vän

2. Anta inte att antika möbeln kommer se ut som i butiken

Vissa antika möbler kan se förfärliga ut från start. Men försök sätt på er makeover glasögon när ni antikshoppar. För som ni ser i videon ovan, kan man göra om antikviteter så de blir helt oigenkännliga. Ni kan tex. hitta ett fantastiskt bord som är ohyggligt lackat och slitet. Men med rätt gnuggning med lite sandpapper och desinfektionsmedel, kommer det se bra ut. Så uteslut inte något riktigt billigt, om du tror att du kan göra något av det. Detta gäller även för att måla billiga möbler som ibland är vintage.

3. När du handlar antikt online, använd rätt söktermer

Detta är ett av de viktigaste sätten att spara dyrbar tid när du letar efter något specifikt. Om du vill ha sex antika Gustavianska stolar så säg det. Om du vill ha mitten av århundradet eller 1970-talet så håll det i söktermerna. Använd de extra filtren eftersom det finns en fruktansvärt mycket ”vintage stil” som bara är irriterande att vada igenom. Testa att sätta in ”vintage matstolar” på eBay och (när jag gjorde det) blev det över 7 000 träffar. Men när jag satte ”set med sex matstolar från mitten av århundradet” kom det ner till sex. Du kan också ange avståndet från ditt postnummer, samt skick, material, färg och vilken period det gjordes. Ju mer exakt du är med ditt Google sök, desto mindre irrelevanta saker måste du gå igenom.

4. Ska ni handla antika möbler IRL – Gå dit riktigt tidigt eller rätt sent

Det är svårt att hitta ett fynd nuförtiden. Säljare vet värdet på deras lager och efterfrågan på det också. Dagarna då man hämtade en äkta Eames-stol för 50 quid på en bilrea är över. Men du kan fynda stort, om du kommer i rätt tid. Kom dit tidigt när allt bara värms upp och du kan göra en bra affär eftersom du kan sätta säljarens lediga dag på en bra start genom att erbjuda snabbt. Det är alltid lättare för säljare att sälja det lite billigare än att packa ihop det och ta hem det igen.

Dyk inte upp vid lunchtid och förvänta dig att fynda stort, det kommer INTE ske!

5. Ha konversation med olika säljare

Att connecta är king! Inom många områden och så även när det kommer till att handla antikt. Chatta med olika antiksäljare och ställ frågor. Många av dem brinner för sina varor och uppskattar ett intresse från sina kunder. Fråga dem hur man återställer den eller om de känner till historiken och börjar chatta. Detta ökar inte bara din kunskap om vad du köper, vilket kan hjälpa dig med framtida köp, utan kan också resultera i att priset sjunker med 10 procent, eller mer.

Slutsummering – Fynda antika möbler

Det är alltså inte bara slänga sig på första bästa antiksajt och tro man ska vinna lotteriet. Nej att hitta och fynda antikviteter måste få ta den tid det ska ta för att hitta rätt i vintage djungeln. Låt er heller inte luras, då många scam aktörer finns i denna bransch. Känner ni att red flags ringer inom er, jag då har ni säkert rätt så backa ur it tid. Att fynda på loppis och antikhallar ska vara kul och man ska känna man har vunnit högvinst när man går hem, inte dragit nitlott.

Lycka till!

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis