5 kul saker att göra i mellandagarna

5 kul saker att göra i mellandagarna

Känner du också att ofta blir lite stiltje i aktiverarna i mellandagarna? Efter allt julfirande blir man lätt sliten och mätt på allt som har med jul att göra. Det kan därför vara en bra idé att hitta på några aktiviteter som man vanligtvis inte gör, och framför allt kanske pröva på något nytt. Det brukar liva upp stämningen, både för dig, dina vänner eller din familj.

Att prova något nytt kommer garanterat att skapa lite mer glädje i din vardag och förgylla de där dagarna där man ändå bara inväntar nyår. Genom att göra saker kommer tiden gå fortare och det kommer kännas som tiden flyger förbi om du hittar på roliga aktiviteter. Här kommer en lista på fem saker som du kan hitta medan väntar in det nya året. Dessa kommer att ge dig lite mer livsglädje medan du är i gång och omfamnar det nya året.

Åk och REA-shoppa på stan

Det är inte alltid man tar tillfället i akt att ta en ordentlig shoppingtur. Ofta brukar man få ledigt någon dag i mellandagarna, vilket gör det ett perfekt tillfälle att unna sig lite shopping. Man gå i de där butikerna som man aldrig annars inte har tid med. Eller så kan man tillfället i akt att åka ut till det lokala shoppingcentret för att fylla på sin garderob eller inhandla prylar till nästa års nya idrottsaktivitet.

Det som gör det så bra att handla just i mellandagarna är att det brukar vara rea i många butiker. Affärerna säljer ut sina lager för att fylla på med nya produkter inför nästa år. Man brukar då kunna hitta bra priser på många produkter som annars är ganska dyra. Mellandagarna är en tid då man verkligen kan fynda och hitta saker som man i vanliga fall är för snål för att köpa.

Kolla på sport maraton

Ett annat sätt att koppla av på är att titta på sport. I Storbritannien är fotbollen helig i mellandagarna och det sänds mängder av matcher. Det brukar också vara mycket vintersport under dessa dagar, vilket innebär att vinterstudion rullar på i full fart. Det är perfekt att varva ner till skidskytte eller utförsåkning efter en stressig jul.

När du ser på sport kan du också passa på att pröva betting. Det brukar ge en extra faktor till sporttittandet och är både spännande och underhållande. På snabbare.com kan man till exempel spela på alla möjliga sorters sport. Sporttittande och betting kan både vara roligt och socialt, då det ofta blir intressanta diskussioner och samtal när man spelar tillsammans på någon. Många brukar ju ändå vara stationerade vid sin tv under mellandagarna. Då kan man passa på att testa något nytt med sina nära och köra.

Gör en annorlunda aktivitet

En annan grej som är rolig att göra under mellandagarna är att gå på en aktivitet som man annars inte hade gjort. Om det är snö ute kan det vara läge att passa på att göra en vinteraktivitet, så som att åka skridskor eller åka skidor i ett längdspår. Det brukar alltid vara populärt att komma ut efter julfirandet, mycket på grund av att man är så förlegad av all julmat och allt julstök.

Om det inte skulle vara snö ute kan man alltid pröva på curling eller någon annan sport som är inomhus i en ishall. På så vis får man ändå den där vinterkänslan som kanske vill ha när det ändå är juletider. Många i Sverige upplever inte en vit jul och det kan därför vara omväxlande att ta sig till den lokala ishallen för att spela curling eller åka skridskor.

Åk i väg på en spontan weekend

Mellandagarna kan vara det perfekta tillfället att åka i väg på en liten semester, som till exempel till ett spa. Ofta är man är helt slutkörd efter julen och behöver ta en paus från alla släktträffar och julbord. Då kan man passa på att åka i väg en liten stund. Man behöver inte göra en stor resa, utan det räcker att åka någonstans innanför Sveriges gränser.

För de som bor nere i södra Sverige och vill uppleva lite mer vinterlandskap kan man åka norröver. Är man inte alls sugen på att frysa eller se snö kan man åka till ett spa i närheten. Det är otroligt skönt att få ett avbrott från all stress som ett julfirande innebär. Dessutom får du lite egentid och kan passa på att läsa den där boken du fick i julklapp. Unna dig en helg i väg från dina släktingar om du känner att det har blivit för mycket.

Testa vinterbad

Den nya flugan 2021 var att bada under vintern. Om man inte prövat på detta är det något som verkligen kan rekommenderas. Det är både uppfriskande och roligt, och enligt många är kallbad också hälsosamt för kroppen då det ökar blodcirkulationen. Vinterbad har blivit väldigt populärt och det är lättare än någonsin att hitta bra platser att doppa sig på vintern på. Inte minst i storstäderna.

Se bara till att ha ett varmt ombyte när du kommer upp, för det kan bli ganska kallt om man inte tar på sig varma kläder efteråt. Du vill inte riskera att bli förkyld. Det bästa är om du kan kombinera det med bastu. Då kan man doppa sig flera gånger och värma upp sig emellan, vilket också gör allting ännu mycket skönare. Detta är också en aktivet som gör sig bäst i grupp.

Slutsummering – Lagom är bäst

Med dessa fem tips kommer du att kunna hålla dig sysselsatt under mellandagsperioden. Det är alltid kul att testa något nytt, så se till att ut och prova saker. Det kan vara ganska uppfriskande att utmana sig själv just under mellandagarna. Det brukar vara en period där man såsar ner sig i soffan.

Men se bara till att inte ta ut dig för mycket. Mellandagarna finns av en anledning, och det är att vila upp sig inför det nya året som är på ingång. Lagom brukar alltid vara bäst så se till att klämma in lite vila också. Man vill ju inte vara trött på nyårsafton!

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024