fbpx

10 sätt att använda antika möbler som förvaring

(Innehåller annonslänkar)

Antika möbler ökar allt mer i popularitet i dessa hållbara tider! Folk går mer och mer på loppis och fynda använda gamla möbler, istället för köpa allt nytt. Det ger ju även hemmet en mycket personligare känsla att mixa gammalt och nytt.

Det gäller dock att använda antika möbler på rätt sätt, annars kan hemmet lätt se ut som ett skräckmuseum alá huset i Psycho. Lagom många äldre möbler mixade med mer moderna, det ger hemmet en snygg vibe. Många gamla antika skåp har rejält många hyllor och lådor. Gamla möbler är därför perfekta för mycket förvaring på en och samma plats. Japp vintage möbler är helt enkelt multitasking på högsta nivå, långt före begreppet uppkom.

LÄS MER: Den gamla Ikea soffan fick nytt liv

Här följer 10 tips hur ni kan använda antika möbler som förvaring mitt i ett modernt hem!

Antika möbler

1. Som lyxigt barskåp!

Antika vitrinskåp är bortom perfekt att använda som barskåp. De har massor av hyllor bakom glas samt ännu mer hyllor i det dolda underskåpen. Det passar perfrkt att ha som Whiskyförvaring ihop med några vackra kristallkaraffer. Detta gör denna möbel till ett spritlager fullare än folket vid tolvslaget på nyår. Snyggast är att blanda spritflaskor och vackra vinglas bakom skåpets vitringlas.

Shoppa billiga favoriter

2. Som glammig garderob!

För alla fashionistor som är svaga för vintage passar gamla skåp perfekt som förvaring. Då speciellt till skor i modell klassisk som vi ser på bilderna ovan.

3. Som hallförvaring!

Att ha en eller flera antika möbler i hallen ger hemmet ett välkomnande sobert intryck. Mixa dock med moderna detaljer som tavlor och lampor så det inte osar museum vid första anblick.

4. Antika dörrar!

Går att använda till nästan allt känns det som. Här ovan har man använt gamla antika dörrar för att dölja förvaringsutrymmen som garderob och skafferi.

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

5. Skåp i skåp!

Har man en walkin closet kan man som ovan ställa ett gammalt vackert skåp inne i den yttre garderoben. Smart, snyggt och blir som en liten överraskning för gästerna.

6. Smart hörnförvaring!

Hörnskåp förknippar vi ofta med de fula furuskåpen som var så inne på 80-talet. Men vackra hörnskåp modell vintage som det ovan kan funka som perfekt förvaring till det lilla hemmet.

7. Som blomsterförvaring på uteplatsen!

Detta är väl bara underbart härligt? Ta en gammal spegelbyrå och använd som blomsterbord på balkongen eller uteplatsen. Lägg väl märke till att byrån ovan även används som smart vedförvaring på samma gång.

8.  Köksbord med dold förvaring!

Gamla antika bord är fulla av överraskningar. Inuti dem finns ofta flera lådor där det ofta får plats med mycket mer saker än man kan tro.

Jag minns vårt gamla köksbord på landet och i det fanns så mycket spännande förvarat så ni kan bara ana.

9. Charmiga antika kofferten!

Förra året såg vi mycket gamla antika koffertar på inredningsfoton. De är perfekta som soffbord i ett vintage hem och rymmer mycket prylar som annars kan ligga och skräpa.

10. Kistan rymmer allt!

Min farmor hade en gammal träkista som min far ärvde. Vi hade den därmed på landet och jag kom ihåg mamma hade nästan hela julinredningen i den. Kistor rymmer abnormt mycket prylar och är därmed en av de bästa förvaringsmöbler som finns.

Där ser ni att antika möbler kan vara till så mycket mer användning än att bara stå och se dammiga ut på mormors vind.

3 snabba tips att göra med antika vintage möbler

1. Mixa dem i hemmet med nya möbler.

2. Ha dem som förvaring för sprit eller glas

3. Måla eller lacka om dem i ett DIY projekt och ge dem nytt liv.

Att bevara det gamla är att hedra historien!

REA FYND SHOP

Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
8003995 - 80 %
Soffadirekt
1139 - 70 %3795
Soffadirekt
27954395
Soffadirekt
10952255 - 51 %
Soffadirekt
17954495 - 60 %
Soffadirekt
12953495 - 63 %

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis