5 kockknivar för en lyckad matlagning

5 kockknivar för en lyckad matlagning

Gillar ni att laga mat? I så fall är det hög tid att investera i ett gäng riktigt bra köksknivar. Genom att använda kvalitetsknivar från märken som professionella kockar uppskattar blir det en betydligt roligare, smidigare och effektivare process att förbereda inför måltiden. Här går vi igenom fem kategorier av kockknivar som du inte vill laga mat utan.

Här går vi igenom 5 kockknivar för en lyckad matlagning!

Ni hittar knivset ovan HÄR

 

1. Allroundkniven som gör jobbet

Den allra viktigaste investeringen i köket är allroundkniven. Denna kniv kan användas till det mesta; allt från att hacka grönsaker till att skära kött. Därför bör du lägga en extra peng på just denna typ av kniv som under rätt omvårdnad kan hålla en hel livstid. På cafe.se kan du läsa mer om knivtips och hur du vårdar dem.

Utbudet av allsidiga knivar är enormt stort, och ibland kan det vara svårt att välja. Jämförelsesajter som testson.se testar, jämför och recenserar köksknivar och andra köksvaror, och kan vara till god hjälp vid jakten på den rätta kockkniven. Exempelvis har man utsett allroundkniven Victorinox 5-2000 till den bästa i mellanprisklass.

Bra prisvärd skalkniv HÄR

2. Den allsidiga skalkniven

Att skala bör vara en enkel och krångelfri upplevelse, därför rekommenderas att använda en särskild skalkniv till just detta jobb. Det smidiga är att du även kan använda skalkniven till mycket annat. Kniven bör vara lite mindre till storleken och ligga bra i handen, med ett stadigt handtag.

En mycket populär skalkniv är Opinels tandade raka kniv i storleken 10 cm. Med sitt sylvassa blad och smidiga design är det en riktig hit i köket. Dessutom är designen dekorativ vilket ger den en given plats även på ostbrickan.

3. Sågtandad kniv passar perfekt till bröd

En kniv med sågtandat blad är ett måste när det vaknas bröd, eller när du vill skära en annan råvara som inte bör skäras med ett stort tryck. Viktigt är att denna slags kniv har ett handtag som undviker att du slår i knogarna.

Victorinox 26 cm är en brödkniv med finess, som tillverkats i rosenträ. Bladet är tillräckligt långt för att utan problem skära itu ett stort levainbröd.

Ni hittar tandad kniv HÄR

 

 

4. Japansk kockkniv för finess

Japanska kockknivar har kommit att bli omåttligt populära. Det som utmärker denna slags kniv är dess breda knivblad och tvära topp. Den japanska varianten passar bra som allroundkniv men lämpar sig extra bra till att hacka lök, då dess breda och lite kortare blad gör hackandet stadigt.

En favorit är Satake Professional Santoku som är resultatet av ett samarbete mellan svenska kockar och det japanska märket. Kniven bjuder på skön känsla, balans och prestanda och är tillverkad i AUS8-stål. Är du nyfiken på märkets fullständiga kollektion kan du ta del av den på satake.se.

Ni hittar knivset ovan HÄR

5. Filékniven gör det enkelt att putsa och filéa

Vill du bli en fena på att filea fisk borde du investera i en speciell filékniv. Bladet hos en filékniv är tunt och nästan lite böjbart, vilket gör fisken fin på momangen. Självklart går det bra att använda kniven även till att putsa kött.

Design by F. A. Porsche filékniv anses vara en av marknadens bästa filéknivar. Med hjälp av denna dyrgrip benar du ut fisken smidigt och putsat steken på nolltid.

Glöm inte att putsa dina knivar då och då, och att förvara de säkert och skyddat. Med det sagt önskar vi trevlig matlagning.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024