6 kända hemsökta hus ni måste besöka

6 kända hemsökta hus ni måste besöka

Vilken Halloween fantast älskar inte hemsökta hus? Vi har en förkärlek för skräckfilmer och vill därför dela med oss av några av världens mest kända hemsökta hus. Det coola med dessa utvalda skräckhus är att ni även kan boka ett boende och övernatta i dem. Frågan är bara exakt hur väl man skulle sova i dessa äkta horror houses? Menar tänk att vakna av att en svart skepnad står över sängen huhhhh bara tanken!

LÄS MER 10 DIY Halloween dekorationer som rockar Halloween festen

Här får ni nu 6 kända hemsökta hus ni måste besöka ni måste besöka åtminstone en gång.

6 kända hemsökta hus

Winchester Mystery House – San Jose, Kalifornien

Det kända huset från den kända skräckfilmen! Sarah Winchester, en arvtagare till Winchester Repeating Arms-förmögenheten, köpte ursprungligen sin tvåvåningsgård 1866, efter hennes mans, Wirt Winchesters död. Till synes i ett försök att blidka spökena från människor som dödats av Winchester-gevär, fortsatte hon att bygga upp hemmet fram till sin död 1922. När Winchester gick bort hade den ursprungliga åttarumsgården utökats till att omfatta 160 rum med totalt 10 000 fönster, sex kök och 13 badrum. Idag visar Winchester Mystery House upp dörrar till ingenstans, trappor till taket och iakttagelser av Clyde, det bofasta spöket.

Borley prästgård, Essex, England

Ett av världens kändaste hemsökta hus! Borley Rectory är känt som det mest hemsökta huset i England och har vunnit otrolig uppmärksamhet sedan början av 1900-talet som ett spökhus. Huset byggdes 1862 och har ett gotiskt useende i dess arkitektur och huset är hemsökt av extrema övernaturliga krafter. Så mycket att Harry Price, en ledande paranormal forskare rördes på djupet av den konstiga atmosfären som finns i huset och har skrivit två böcker om ämnet. Pris utredningen fick honom att placera ett flertal annonser på tidningar och rekrytera observatörer för att identifiera andar 1937. Han noterade att en av de andar han mötte var en ung fransk nunna vid namn Marie, som mördades i byggnadens lokaler.

Harry Price noterade också existensen av ett annat spöke, som identifierade sig som Sunex Amures. Enligt Price hade Sunex denna onda ande avsikt att bränna huset och var extremt specifikt om det och avslöja att det skulle börja branden den 27 mars 1938 klockan nio. Tillfällighet eller inte, den 27 februari 1939, den nyligen nya ägaren av huset, packade upp några av sina tillhörigheter och slog oavsiktligt ner en oljelampa och startade en eld som sönder huset. Den starka spöknärvaro var sådan att Daily Mirror gav huset en enorm uppmärksamhet och skrev flera artiklar om det genom åren.

Lizzie Bordens hus – Fall River, Massachusetts

Även om Lizzie Borden frikändes från sina föräldrars död 1892, lever hennes minne och huset där det ökända brottet ägde rum kvar. Hemmet har behållit de flesta originalmöbler och artefakter från undersökningen och har förvandlats till ett bed-and-breakfast. Naturligtvis har några besökare rapporterat om spöklika iakttagelser.

Sallie hus – Atchison, Kansas

Sallie House började oskyldigt nog som bostad för Atchisons lokala läkare, komplett med undersökningsrum på nedervåningen medan hans familj bodde på andra våningen. Någon gång i början av 1900-talet hade en sexårig Sallie stora smärtor och läkaren diagnostiserade en nästan sprucken blindtarm. Avgörande var att han enligt uppgift opererade henne innan narkosen började, och barnet överlevde inte operationen. Nu sägs Sallie hemsöka huset. Idag kan folk ta en timmes rundtur eller stanna över natten, även om seanser, Ouija-brädor och försök att städa huset är förbjudna. Besökare och paranormala experter har upplevt till synes kalla rum, fysiska beröringar och föremål som rör sig oberoende.

Pittock Mansion – Portland, Oregon

Pittock Mansion är ett hemsökt hem som inte har en elak berättelse att berätta. Henry Pittock, en tidningsutgivare, och hans fru, Georgiana, slutförde bygget av sitt hem 1914. Även om de bara trivdes med huset i fyra år, förblev fastigheten i familjen tills den såldes 1958. Den förföll och var slutligen räddad från rivning av invånarna i Portland. Idag fungerar det som ett historiskt husmuseum som besöks av besökare och sprit, som visar sin närvaro med fotspår och rosendoftande dofter. De som har upplevt hemsökelsen känner att spökena är snälla och är troligen de från Pittocks, som har all rätt att njuta av sitt vackra hem för evigt.

House of the Seven Gables – Salem, Massachusetts

Om det finns ett ställe i USA som utstrålar det paranormala så är det Salem, där de ökända häxprocesserna ägde rum i slutet av 1600-talet. Turner-Ingersoll Mansion, med smeknamnet House of the Seven Gables på grund av dess konstruktion, byggdes ungefär samtidigt och har en stor historia. Med ägare som inkluderade en köpman, sjökapten och författaren Nathaniel Hawthorne, har hemmet århundraden av historia. Som ett resultat tror vissa att spöken dröjer kvar, som en fantompojke som leker på vinden och en man som går över trappan. Om du tror på spöken eller inte är upp till dig, men några av de paranormala bevisen på dessa platser är obestridliga oavsett var din synvinkel ligger.

Hoppas ni gillat vår skräck special om världens mest kända hemsökta hus!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024