fbpx

Så får ni lyxiga New England stilen hemma

När man tänker på New England stil, är det lätt att visionera vackra vita New England hus omgivna av hortensior och välskötta gräsmattor, där trollsländor leker på dagen och eldflugor dansar på natten. Och saltvatten luften omringar hu.sen med sin uppfriskande och renande sfär. Denna marina still blir aldrig otrendig och växer i popularitet år för år. Ofta ser vi rika och kända folk visa upp sina gigantiska Hamptons hem.

Vill ni få den lyxiga New England stilen till ert hem oavsett var ni bor? Följ dessa enkla steg och ni kommer att dagdrömma om Nantucket även om ni är i ditt vardagsrum i Mellanvästern

LÄS MER: Så inreder ni en lyxig New England veranda hemma

För att skapa ett mysigt New England-hem, se till att ha enkla men vackert gjorda möbler som skräddarsydda soffor, stolar i spindel- och Chippendale-stil och rustika möbler. Naturligtvis är inget New England-hem komplett utan det antika arvegodset som har gått i arv genom generationer. Om du inte har en sådan bit börjar det roliga med att leta efter precis rätt genom att besöka loppmarknader, antikaffärer i småstäder.

Foto: Willanordic

Inred med rätt New England färger

Färg är definitivt dominerande i interiören i New England-hem, kanske på grund av dess rötter i tiderna då tidiga nybyggare kom från Frankrike och England och tog med sig sin stilestetik. Dessutom lever New Englanders i sanna – och ibland hårda – fyra årstider, som var och en ger en rad livfulla och definierande färger. Våren ger nytt liv med utbrott av gult från påskliljorna och rosa från azaleorna, och den framväxande mjuka gröna av nya löv när de fyller karga grenar.

Somrarna bländar New Englands kustlinje med underbara blå nyanser och ljusa paraplyer, medan koloniala hem skildras av de blå, lila och rosa hortensiorna som omger dem och skarpa gröna välskötta gräsmattor. Höstens rikedom av ombré-toner, från gula till koraller och röda, och vinterns lysande vita, är alla influenser i New Englands omfamning av färg. Så ta med färg i dina rum och var inte rädd för att ta risker med det!

Vackra New England utemöbler ovan finns HÄR

Vackra coffey table böcker hittar ni HÄR

Ni hittar vackra marina detaljer ovan HÄR

Marina element

Eftersom stora delar av New England är omgivet av Atlantens stränder, är det svårt att inte ha en nautisk inriktning i våra interiörer. Tänk dock blått och vitt, och texturer som rotting och sisal över nautisk kitsch. Måla dina väggar i en vacker blå färg som Benjamin Moore Hale Navy som en fantastisk bakgrund till vita möbler, eller gör tvärtom; inget är vackrare än skarpa vita väggar som duken för vackra blåvita möbler. Använd belysning som ett annat sätt att skapa ett rum som har New England-charm med en nautisk flare. Leta efter lampor i klarglas med accenter i krom eller mässing eller lampetter som liknar de som finns i fyrar. Försök att hålla kustchicen till ett minimum, och se till att blanda in några andra element i utrymmet också.

Ni hittar dukning ovan HÄR

Klassiskt blåvitt New England porslin hittar ni HÄR

New England dukning

Få bordsdukningar är så stiliga som New England dukning. Använd gärna vit linneduk som bas och duka sen med blåvitt porslin. Ha gärna marina detaljer på bordet som snäckskal. Rotting passar även bra att ha i detaljer och som tallriksunderlägg. Matcha med lyxiga detaljer i mässing eller silver.

Lyxiga pälsar och plädar är ett måste

Ni hittar lyxiga pälsplädar ovan HÄR

Att ha några lyxiga fuskpälsar och plädar är ett måste när man ska inreda New England stil. Släng dem lite nonchalant över soffa och sängen. Det kan även vara värmande och bra att ha på uteplatsen vid hösten.

New England sovrum

Stilen i ett New England sovrum osar klass och hav! Det ska vara blåvita sängkläder för den äkta marina känslan. Ha gärna några vindlyktor och marina detaljer på sängborden. Och ha gärna en vit eller beige fåtölj med fotpall i hörnan i sovrummet. Detta ger den där lyxiga Hamptons sovrumsstilen.

Ni hittar New England sängkläder HÄR

Ni hittar vacker fåtölj med fotpall ovan HÄR

Ni hittar inredning ovan HÄR

Rätta New England ränder

Ränder är en bas i New England och finns i de flesta hem på något sätt, oavsett om det är i klädsel, fönsterbehandlingar, tapeter eller till och med en filt. Om du inte har pläd eller ränder i ditt hem, lägg till det på din att-göra-lista för charmiga nordostinspirerade interiörer. Tänk att lata vinterhelger tillbringas inbäddade under en varm ullpläd. Ränder är mönster som passar till allt och passar bra med blommor, chinoiserie och andra flerdimensionella tryck.

Ni hittar New England soffa ovan HÄR

Lyxig New England inredning

När det kommer till att inreda New England stil, handlar allt om att mixa med rätt detaljer och textil. Allt handlar om blandningen här, så placera koraller med din chinoiserie och vintageartiklar som du köpt i den lokala secondhandbutiken eller ärvt. Antika skatter från dina morföräldrar kommer att passa direkt på dina hyllor. Titta på vackra lyktor för att hysa ett ljus, eller till och med blommor eller en gren, och placera den på ditt soffbord eller på golvet vid din öppna spis. Lägg till dessa saker bland dina böcker och konst och du kommer att ha New England stil hemma på nolltid!

New England belysning

Ni hittar vackra lampor ovan HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR och HÄR

När det kommer till New England lampor får det gärna vara klassiska blåvita lampfötter. Tänk klassiska former på lamporna och ni hamnar rätt i stilen. Även svarta längre bordslampor och golvlampor kan funka bra i den marina Newport stilen.

Ni hittar New England bokhylla ovan HÄR

Foto: Willanordic

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis