hemmakontor med beige vägg

Så kan du jobba hemma ostört – 7 tips

Innehållsförteckning

(Innehåller annonslänkar)

Vem vill inte jobba hemma ostört? Att jobba hemifrån har ökat markant efter Corona pandemin. Det har dock några nackdelar, att man lätt blir störd. Sedan måste man få till ett inspirerande hemmakontor med. Visst gör det arbetet roligare om miljön är inspirerande, men tyvärr räcker inte snygg dekor för att göra det bra jobb på hemmaplan.

Därför har vi här satt samman en check-lista, hur man lättare kan jobba hemma och det stavas med ett ord ….självdisciplin!

LÄS MER: Badrum inspo- 10 stilar att kopiera

När man jobbar hemifrån kan man tro att det är världens enklaste och friaste jobb. MEN det är helt fel för när man styr sin egen tid på hemmakontoret är det väldigt lätt att ramla dit i jag-gör-det-senare-fällan. Senare inser man dock att det är fler än tusen saker att göra klart och utan rätt hjälpmedel sitter man fastklistrad i stressfällan hårdare än post it lappar med superlim.

Här får alla hemmajobbare några enkla tips som gör ert kontor både snyggt och stressfritt!

Jobba hemma tips

1. Skriv hemmakontor listor!

Visst det låter görtråkigt men det är ändå mest effektivt för alla förvirrade kontorsslavar. Gör en lista över precis ALLT som måste göras NU och sätt upp den på anslagstavlan. För varje dag skapar du sedan korta listor på post-it-lappar. Knepet är att prioritera där du skriver upp lagom många punkter så att du kan beta av listan och slänga lappen på kvällen. För att hotta upp hemmakontoret samtidigt blanda kom-i-håg-lappar med några inspirerande jobbbilder på anslagstavlan.

2. Planera din arbetsdag!

Efter klockan och försök ha fasta arbetstider även när du jobbar hemma. Då kan man lätt skilja mellan fritid och arbete OCH viktigast av allt är att jobba ALDRIG framför teven, stor straffvarning på den.

3. Dela upp kontorsarbetet!

i mindre och lättare delar vilket gör det mer kul. Bena även upp större projekt i flera mindre delar.Då går det att fokusera på varje liten del till 100 % ist. för göra ett stort jobb halvdant.

vitt hemmakontor med brunt träbord

4. Planera från ditt hemmakontor!

in raster och lunchpauser: även fast du jobbar hemifrån. Sätt klockan och ta en minipaus varje timme då du sträcker på dig och rör dig lite.

Själv får jag grymt ont i nacken och rygg om jag sitter för länge och bloggar. Jag kör dörför yoga för nacke och rygg varje dag emellan kontorsjobbet REKOMMENDERAS och det finns alla yoga man behövder på underbara Youtube.

5. Jobba aldrig hemma i pyjamas!

Det gör att hemmakontoret blir omedvetet dåligt och även jobbet då hjärnan är inställd på att slappsova ist för jobba hardcore. Nej på med kläder som ni normalt skulle ha på en vanlig arbetsplats, dvs. anständiga.

6. Strunta i hushållssysslorna!

Under arbetspasset, planera hellre in pauser då du gör sådant, eller gör det före/efter arbetspasset. Ta gärna en promenad i slutet av arbetspasset för att simulera att du slutar jobba och går iväg från arbetsplatsen. På samma sätt kan du ta en promenad innan du börjar jobba, för att ”gå till jobbet”.

Viktigt är att inte sitta och tänka på ungar, gnäll grannen, middagslistan eller nästa tvätt tid. Försök lägga undan det privata och gå in helt i work mood vid skrivbordet.

7. Isolera dig inte hemma!

Om du oftast jobbar hemifrån är det väldigt viktigt att få input från andra levande varelser då och då. Boka därför in nätverksträffar, lunchdates med andra företagare eller organisera efter-jobbet-aktiviteter med andra hemmajobbare. Jag själv har problem med detta och ibland lutar jag mot en ingrodd datanörd, där alla andra posér än sittande känns märkliga.

Viktigt är då att skaffa aktiviteter utanför hemmet, att börja träna är ett bra tips som också gör att man blir piggare och friskare. Man klarar även bättre att sitta länge med vältränad rygg och nacke.

Inför nästa dag: Innan du slutar jobba för kvällen bör du planera nästa dag, vad du ska göra under dagen, vad du bör prioritera och vad du måste ha klart när du slutar jobba nästa dag. Lämna ditt hemmakontor i snyggt och städat skick så du slipper börja nästa dag med att ta bort smutsiga kaffemuggar och annat skräp.

Slutsummering

Så där nu blir inte hemmakontoret bara skitsnyggt att titta på utan även en stressfri zon där du sitter som Da boss i ditt eget planerings-universum….bra va.

Planera mera !

  1. Så bra råd och jag vet att jag gör många fel. Bra påminnelse,tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024