en grupp med människor

Medicinsk viktnedgång – En bra behandling mot fetma

Innehållsförteckning

Som läkare möter jag ofta patienter med fetma eller obesitas vars överviktsproblematik inte tagits på allvar. Tyvärr associerar många fortfarande övervikt med lathet, kunskapsbrist och dålig moral, vilket inte stämmer. Övervikt finns i alla samhällsgrupper, och det är viktigt att vi bryter stigmat kring detta, säger Johan Emius, läkare och medgrundare av Wellgo. Det har tidigare varit frustrerande att inte ha någon bra behandling att erbjuda från vårdens håll.

Forskning visar att det är svårt för många att förändra sin livsstil utan stöd. Det passar några men inte alla. Det stora problemet är aptiten som inte dämpas, trots intensiva försök till anpassning av livsstil. Obesitas/fetma är en kronisk sjukdom och ska behandlas som en sådan. Rådet att ”- Rör på dig mer och ät mindre” är så enkelt i teorin men så svårt att upprätthålla i verkligheten.

För många är medicinsk viktnedgång en möjlighet att etablera nya levnadsvanor i lugn och ro.

En ny väg framåt med Wellgo!

Wellgos behandlingsprogram använder aptitreglerande läkemedel som en del av verktygslådan för att hjälpa patienter som lider av obesitas/fetma att uppnå livsstilsförändringar och hållbar viktnedgång. Dessa läkemedel kan förebygga följdsjukdomar som typ 2-diabetes, högt blodtryck och vissa cancerformer.

LÄS MER: Tea tree oil- ett mirakel för glåmig hy

Johan Emius beskriver dem som en elcykelmotor – patienten måste fortfarande trampa, styra och plinga, men motorn ger en extra skjuts som ett stöd där de minskar aptiten och suget efter mat. Då är det lättare att göra de livsstilsförändringar som ska göras. För patienterna måste göra något annorlunda i sin livsstil för att få ett annat resultat. Läkemedlen skapar ett tidsfönster där livsstilsförändringar kan genomföras i lugn och ro.

kille sitter vi dator svartklädd

Individanpassade behandlingsprogram

På Wellgo arbetar vi uteslutande online med ett holistiskt och långsiktigt perspektiv. Våra program är individanpassade och tar hänsyn till varje klients unika livssituation, inklusive faktorer som familjeliv, matlagningsvanor, fysiska problem och arbetsscheman. Vi erbjuder verktyg för medvetet ätande, motion, stresshantering, sömn och andra faktorer som påverkar välbefinnandet.

Vi vill förbättra livskvaliteten långsiktigt för våra patienter och ge dem ett lättare liv, säger Johan Emius.

Stöd och uppföljning av WellgoCoacher

Vårt engagerade team av läkare och hälsospecialister står vid klientens sida under hela viktminskningsresan. Varje klient har en egen certifierad coach som hjälper till med kost- och livsstilsförändringar vilket är den viktigaste delen i behandlingen. Wellgo coachen skapar en individuell handlingsplan baserad på klientens behov, mål och preferenser och ger kontinuerligt stöd och uppföljning för att säkerställa framsteg och motivation.

Alla våra coacher har en 3-årig akademisk examen inom hälsa för att uppfylla grundkraven, därefter internutbildar vi och certifierar till WellgoCoach. Våra klienter har misslyckats så många gånger med tidigare försök till viktnedgång så att få förvalta och följa deras sista viktresa känns ansvarsfullt och roligt, fortsätter Johan.

En hållbar viktminskning

Traditionella metoder som dieter och kaloriräkning har sällan långvariga effekter för personer med fetma. Forskningen visar att 85% som startar en diet går upp i vikt igen när interventionen avslutas. Wellgo erbjuder en hållbar, evidensbaserad och individanpassad lösning för viktnedgång som kombinerar livsstilsförändringar med medicinsk viktbehandling. Det är inte fusk att gå ner i vikt med läkemedel. Vårt mål är att hjälpa människor till ett lättare liv, och vi på Wellgo strävar efter detta varje dag, avslutar Johan Emius.

Framtiden för medicinsk viktnedgång

Med tanke på de globala hälsoutmaningar som fetma innebär, är det viktigt att fortsätta utveckla och förbättra behandlingsmetoder. Wellgo planerar att expandera internationellt och ta behandlingsmetoden till nya marknader inom EU. Vår vision är att skapa ett globalt nätverk av stöd och behandling som kan hjälpa människor över hela världen att övervinna fetma och förbättra sin hälsa, avslutar Johan. Vi ser fram emot att fortsätta denna resa och göra en långsiktig och positiv inverkan på folkhälsan.

 

 

 

 

  1. Vilka super tips!

    • Härligt att höra! /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024