fbpx

Inreda vind – 10 tips för en mysig vind

Att inreda vind kan vara en liten utmaning, om man jämför med att inreda vanliga rum. Att få till extra bostadsyta på vinden, kan bli ett bra sätt att få ut det mesta av ditt hems kvadratmeter. Men för att få ut det mesta av din vind, måste du ta itu med några utmaningar som är speciella för vindar. Från brant sluttande tak och besvärliga layouter till svagt ljus och svårklädda fönster. Här hittar du hjälp med några av de vanligaste vindsinrednings dilemman.

Här får ni Inreda vind – 10 tips för en mysig vind!

Inreda vind

1. Bedöm ditt utrymme

Mät alla tillgängliga skrymslen och vrår på ditt vindsutrymme. Lämna ingenting ute. Speciellt om din vind är mindre än utrymmet som visas här, vill du veta om varje cm. Det finns många sätt att arbeta med låg takfot, små skrymslen och trånga passager.

Ta dina mått nere till ditt huvudsakliga bostadsutrymme och jämför några av siffrorna med möblerna där för att ge dig en ledtråd om vad som kan passa. Finns det plats för en queen size-säng eller bara en dubbel? Passar den låga hyllan under fönstret, eller letar du efter en skräddarsydd lösning? Att göra lite plan arbete tidigt kan få din kreativa juice att flöda.

2. Förvaring på smarta ställen

Öka förvaringsutrymmet på vinden med en inbyggd säng. En bekväm liten sängvrå blir ännu mer funktionell när du lägger till smala sänghyllor, plus förvaring vid foten och under sängen. Eller sätt upp hyllor ovanför dörrarna, för att förvara ännu mer saker.

3. Omfamna mys faktorn i vindsrummet

Vad kan vara mysigare än en barnsäng instoppad under en takfot på ett vindsrum? Barn tenderar att älska små utrymmen, så att konvertera en vind till ett barnrum är ett naturligt val. Vita panelväggar ökar den söta stugkänslan på vinden.

BILLIG INREDNING

4. Inbyggd skrivbordsdel

Bygg ett semi-inbyggt skrivbord under takfoten. Om du har grundläggande snickarkunskaper och en gör-det-själv-ådra, kan du konstruera något som liknar skrivbordet som visas här med hjälp av beställt timmer och flytande hyllor, för en funktion som utnyttjar varje tum av utrymme.

5. Maximera vinden ljus och vitt

Även om du i vanliga fall skulle dra dig för att använda rent vitt på tak, väggar och golv, kan det på en vind vara precis grejen att öppna upp utrymmet. Rummen på övervåningen får mindre gångtrafik och mindre smuts spåras in, tack vare att de ligger längre från hemmets entré, så det är inte så svårt att hålla vita vindsgolv rena som man kan tro. Och att vara omgiven av vitt är som att vara inne i ett stort, pösigt moln … långt ifrån den stereotypa trånga, mörka vinden.

6. Använd de låga väggarna till max

Låga hyllor och skrivbord kan sättas ihop på precis rätt sätt för att skapa den förvaringslösning som passar dina behov. Stora butiker som Ikea kan vara fantastiska resurser för att hitta nästan anpassade moduldelar som passar ditt utrymme och din budget.

7. Överväg skräddarsydda lösningar

Överväg kolla in skräddarsydda lösningar till er vind. En hel vägg av skräddarsydda garderober och annan förvaring är guld värt vad jag beträffar. Om du planerar att använda din vind som ett sovrum eller som ett annat ofta använt utrymme, överväg att spara ihop till skräddarsydda garderober eller skåp – de kommer att vara värda att betala tro oss.

8. Hitta rätt fönsterinredning till vinden

Fönster placerade på en lutande vägg är särskilt svåra att täcka, och beroende på vad du använder rummet till kan du välja att lämna dem nakna. Men om du använder utrymmet som ett sovrum, kommer du att vilja täcka dessa fönster. Motoriserade skärmar som de som visas här kan öppnas från toppen eller botten, vilket gör att du enkelt kan styra ljuset även på höga, lutande fönster.

9. Prova den där bohemiska sängen på golvet

Oavsett om du har plats för en queen-size madrass, eller om du bara har en liten vrå som bara kan passa en dubbelsäng eller en spjälsäng. Så kommer det säkert att finnas en plats som passar perfekt för en mjuk golvsäng. För att skapa en lounge bohem känsla, toppa en liten madrass med massor av kuddar.

10. Inreda vind med låg takhöjd Hur?

Använd låga möbler!

Att inreda vind med låg takhöjd då är att inreda med låga möbler är ett smart drag! Det gör att taket känns högre och utrymmet större. På samma sätt kommer plattformssängar och låga soffor att fungera bättre på en vind än fullhöjdssängar och stora skrymmande soffor.

Pris per kvadratmeter: 10.000 – 18.000 kronor

Om du väljer enkla lösningar och billiga material kan du inreda en vind på 50 kvadratmeter till en kostnad mellan 500.000 och 900.000 kronor. Vi måste dock påpeka att det är svårt att komma under 500.000 kronor.

Behöver jag bygglov för vinden?

Ja! Du behöver ansöka om bygglov om du ska inreda en vind till bostad eller lokal i en byggnad. För eget köpt hus behöver du inte det.

Slutsummering – Inreda vind

Som ni ser finns det massa smarta sätt att inreda vinden på. Det är även kul att komma med nya kreativa idéer under processen. Får ni några smarta idéer till vinden som inte är med i detta inlägg, så maila gärna dem till oss. Vem vet! ert vindsprojekt kan komma med här på Inredningsvis.

Lycka till!

INREDNINGSVIS SHOP

Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
8003995 - 80 %
Soffadirekt
1139 - 70 %3795
Soffadirekt
27954395
Soffadirekt
10952255 - 51 %
Soffadirekt
17954495 - 60 %
Soffadirekt
12953495 - 63 %

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis