Så får du industriella stilen rätt

Så får du Industriella stilen rätt

Industriell inredning är en populär stil som kan ge ditt hem eller lokal en rå och rustik känsla. Genom att använda rätt kännetecken, accessoarer och detaljer kan du skapa en balans mellan den industriella stilen och en mysig atmosfär. Läs vidare för att ta del av några tips för att få till den perfekta industriella inredningen.

Kännetecken för industriell inredning

Något som är säkert är att industriell inredning ger en stilren inredning, oavsett om det gäller hemmet eller lokalen. Kännetecken för industriell inredning är en rå och robust stil som hämtar inspiration från gamla fabriker och industriella miljöer och material som råa metaller. Metall är ett viktigt element och kan vara i form av möbler, som exempelvis stolar och bord, eller olika metalliska detaljer. Industriell inredning kännetecknas även av öppna ytor och en känsla av rymd. Detta kan till exempel vara genom att ha högt i tak, stora fönster eller genom att undvika att ha överdriven möblering. Det kan även vara genom att använda industriella möbler med förvaringsutrymmen eller genom att ha synliga rör och ledningar som även har en praktisk funktion med neutrala och jordnära färger.

Accessoarer och detaljer som förstärker den industriella känslan

För att kunna förstärka den industriella känslan kan du använda dig av olika accessoarer och detaljer. Industriella belysningselement som fabrikslampor och metallarmaturer ger en autentisk känsla. Sedan kan du även inkludera klädställningar, hyllkonsoler och klädkrokar. Genom att handla industriell inredning från Ställningsprodukter kan du vara säker på att få till den autentiska miljön. Sedan kan du välja lampor i industriell stil, som exempelvis fabrikslampor eller lampor med metallskärmar. Dessa kommer att ge en stark industriell känsla och kan vara både funktionella och dekorativa. Genom att använda dessa accessoarer och detaljer kan du förstärka den industriella känslan och vara säker på att du kommer att skapa en unik atmosfär.

Tips för att skapa en balans mellan industriell och mysig inredning

Att skapa en balans mellan den industriella stilen och en mysig atmosfär kan vara utmanande, men det är möjligt. Genom att kombinera råa material med mjuka textilier som plädar och kuddar kan du skapa en varm och inbjudande känsla i hemmet eller i lokalen. En annan bra idé är att använda olika gröna växter för att mjuka upp den industriella känslan och skapa en mer levande atmosfär.

Industriell inredning en populär stil som ger ditt hem eller lokal en rå och rustik känsla. Genom att använda rätt kännetecken, accessoarer och detaljer kan du skapa en balans mellan den industriella stilen och en mysig atmosfär. Var inte rädd för att experimentera och låt din personlighet lysa igenom i din industriella inredning.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024