Vintage vecka veckan lång på Inredningsvis !

Se hit alla inredningstokiga loppisnarkomaner för denna veckan har jag nåt för er. Jag bjuder nämligen på mysig vintage inredning med inspirerade miljöer hela veckan lång. Vi börjar med ett härligt hus där loppisfynden i den härliga vintage inredningen avlöser varandra.

LÄS MER: Så får ni ett lyxigt vardagsrum med rätt val av möbler

Vintage inredning

vintage inredning

Vintage inredning inspiration

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

inredningsdetlajer

inredningsdetaljer 2

vas

inredningsblogg

Möbler som ett gammalt skåp och retro stolar flätar samman vintage inredningen.

LÄS MER: Veckans vackraste Instagramhem – @interiorlifestylebyme

marknad

Moderna detaljer som lampor gör ett litet avbrott i denna vackra vintage inredning.

kristallkrona

vintage barnrum

 

uteplats

Vintage inredning

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar för ett lyxigt hem med WOW-känsla

Balansen i vintage inredningen i detta hem är helt fantastisk då gammalt & nytt aldrig skär sig, utan samspelar perfekt. Inredningsstilen är en blandning av industriellt och orientaliskt med udda detaljer och tavlor som sticker ut och brutalt säger hej. Det kan lätt bli rörigt när man mixar stilar hejvilt speciellt vintage inredning med nytt, men här har man lyckats att knyta ihop dekorsnörena i perfektion. Hemmet jag visar är från den störtsköna bloggen loppisverkstan.se där ägarinnan till huset bloggar om sina senaste loppisfynd och om ett hus i ständig förändring.

Det är så härligt att inspireras av människor som vågar sticka ut och inte är rädd för att misslyckas. Allt i ett hem behöver inte alltid vara så jäkla perfekt utan vara vackert i all sin operfektion. Att leta loppisfynd är verkligen att förlora sig i en salig röra men i slutändan när fyndet hittat hem, känns allt bara fullkomligt perfekt. Det är det som är den sanna konsten att inreda ala vintage :)

Vintage inredningsbutiker

Här i Göteborg där jag bor finns många härliga loppisbutiker som säljer vintage inredning, jag har här listat några favoställen:

Beyond Retro

Den saltstänkta versionen av vintagekedjan Beyond Retro är belägen i Arkaden, i form av en shop in shop. Butiken må vara liten, men följer på sina väl använda kvadratmeter kedjans kulörta, modeberusade och stilöverskridande linje. Här finns något för alla stilar och plånböcker – med oanade kapmöjligheter.

Adress: Arkaden, Södra Hamngatan 37–41.
Webb. beyondretro.com

Fåfängan antik

I mysiga Haga i Håkanland ligger smyckesbutiken Fåfängan Antik. Vid sidan om eleganta antikviteter och ett urval (riktigt fina) vintagekläder finns här ett hav av vintagesmycken och bijouterier från 50-, 60- och 70-talet. Perfekt vintagemål för dig som vill krydda din kropp med några gram brosch, ett halsband eller en flott diamant.

Adress: Haga Nygata 16.
Webb. fafangansantik.com

Saronkyrkan

Göteborgarnas mest älskade fyndarpalats av alla, Saron­kyrkans second hand butik är lika poppis som den är välfyllt. Men KOM TIDIGT för kön är lång till denna second hand-butik. Men så döljer sig här också enorma fyndarmöjligheter. Det är inget för den som gillar välsorterad butiker med vintage inredning, utan snarare något för dig som går i gång på att dyka ner, rota runt och göra kap.

Adress: Brunnsgatan 5.
Webb. saron.se

Vad gillar ni vintage inredning ?? fyndat något kanske ??

Ha en härlig vecka :)

LOVE M

INREDNINGSVIS BUDGETLYX KÖPTIPS

Budgetlyx inredning ovan finns HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR och HÄR

Fler lyxiga sittpuffar hittar ni HÄR

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

8 Comments

 1. Jag är inte förtjust i vintage men tror att de som gillar det uppskattar inlägget, fint med bilder och matnyttig info :)

 2. Jag tycker nog att loppis mest är för fattiga, som inte har råd med något annat!

  • Kära Erika nu ska vi inte fördöma människor vi inte vet något om. Jag har en bekant tex. som är chef för Kappahl GBG och den stormrika familjen har hela huset fullt av bla. vintage och IKEA prylar. Har du inget trevligt att säga på min blogg så betackar jag mig fler besök av dig.

 3. Jag älskar vintage!!! Likväl som jag älskar nya designer-prylar. För mig är det mixen av dessa som gör ett hem. Lampa som är på översta bilden har jag just köpt ett gäng av, av en bekant som är antikhandlare. Älskar den!
  Kram
  Rebecca

 4. Hej! Väldigt snygga bilder och möbler! Undrar lite om första bilden med soffbordet, om de är något som är hittat på loppis eller går att köpa någonstans? Var otroligt snyggt!

  • Hej Chris :) kul du läser inredningsvis Bordet kommer från ett hem där vintage regerar. Hon som äger bordet driver bloggen http://loppisverkstan.blogg.se/ och där hittar du säkert vart hon köpt det eller hur det är tillverkat. Det är så kul med gamla grejer att förnya dem och ge nytt liv åt historien. Ha en fin helg :) LOVE M

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.