11 loftsäng tips som ger plats och sparar pengar

11 loftsäng tips som ger plats och sparar pengar

(Innehåller annonslänkar)

Många ryggar av ordet loftsäng!! Men loftsängar kan spara både plats och pengar genom att höja värdet på boendet. Saken är dock den att allt fler bor i enrummare och där finns oftast inte plats för en ordentlig sänghörna. Då är den bästa lösningen att helt enkelt lyfta sängen upp på loftet för att få plats med annat under. Den moderna tidens fräscha loftsängar känns även väldigt långt borta från dåtidens klaustrofobiska mardrömsnästen. Faktum är att när man ser hur snyggt många inrett under loftsängen börjar man förstå hur mycket space en vanlig säng faktiskt tar upp.

Vad är då en loftsäng? Loftsängar är sängar som är designade för att ha en upphöjd sovplats ovanför golvet. De är vanligtvis utrustade med en stege eller trappa för att nå sängen. Loftsängar är populära bland barn och tonåringar och används ofta i små sovrum eller rum med begränsad yta. Genom att ha sängen högt ovanför golvet, frigörs utrymme nedanför för att användas till andra ändamål, som skrivbord, klädförvaring eller en lekplats. Loftsängar kan vara tillverkade av olika material som trä eller metall och finns i olika stilar och design för att passa olika smaker och behov.

En loftsäng är den perfekta möbeln för små rum och bostäder. Människor bor i allt mindre bostäder pga av bostadsbrist i städerna. Då gäller det att hitta smart compact living lösningar som kan spara plats i rummet.

Det smartaste med loftsängen är att att den ger mer yta åt annat undertill, som extra förvaring. En loftsäng skiljer sig från andra sänglösningar på marknaden. Den är lik en våningssäng fast med endast en säng längst upp och förvaringsmöjligheter. De flesta som köper en loftsäng gör det för att få en bra säng och samtidigt maximera utrymmet under sängen till annat.

LÄS MER: Så kan ni inreda en liten hall till att bli större

Det finns olika loftsängar som passar både vuxna och barn. Loftsängar brukar komma med ett större bäddmått upp till 180 cm bredd, så att två vuxna personer får plats bredvid varandra. Många använder utrymmet under sängen som hemmakontor.

Här får ni 11 snygga loftsängar som både förstorar litet hem OCH höjer marknadsvärdet på köpet!

Loftsäng favoriter

Foto: erikolsson.se

Foto: maklarhuset.se

Smart placering av spegeln som även den förstorar rummet rejält

Shoppa trendiga nyheter

Foto: maklarhuset.se

Så här fantastisk utsikt över rummet kan man få uppe från loftet!

KÖPTIPS: Jättefina möbler för små hem hittar ni HÄR

Foto: Joakim Johansson

Smart planering!

Absolut en av de gulligaste och bäst välplanerade ettor jag sett någonsin!

Foto: Robin Sillau

Här har man smart garderob space bakom draperier under loftet, smart och snyggt.

KÖPTIPS: Lyxiga sängkläder hittar ni billigt HÄR

Foto: Markus Linderoth

Mer plats!

Denna lilla lägenhet är på bara 16 kvm. Men med loftsängen så smart placerad verkar den mycket större än så. Hade sängen vart i rummet hade man knappast fått plats med soffan.

Foto: Johan Spinnell/Historiska hem

Denna svävande säng ger lite ramla-ner-i-huvudet vibbar måste jag erkänna:)

Foto: fastighetsbyran.se

Mer Pengar!

INTRESSANT LOFTSÄNG FAKTA: Loftsängen har så mycket mer betydelse än att bara förstora. Enligt FMF (fastighetsmäklarförbundet) kommer det att byggas ännu mer platsbyggda loftsängar i alla ettor som säljs i storstäderna. För att spara plats från 1 rum till 1,5 a såklart, men även för att höja marknadsvärdet på lägenheten. Ska ni låna till er nya lägenhet och vill ta ett lån utan UC tipsar jag om sajten lånakuten där hittar ni bra lån för alla behov och plånböcker.

Att bygga en loftsäng i lilla lyan lönar sig helt enkelt även i plånboken!

Foto: Alpha Smoot/a cup of Joe

Här ser vi en platsbyggd loftsäng deluxe! och med en stadig stomme får även annat plats än sängen.

Foto: John Skarin

Köptips: Snygga lyxiga mattor hittar ni billigt HÄR

Mindre sex!

Naturligtvis har en säng en meter från taket även sina nackdelar, framför allt får erotik livet en rejäl käftsmäll. Nä ska man dra dit en dejt får det banne mig vara för att bara sova och en trekant är bara inte att tänka på :)

Men jag menar tjejer! med tanke på garderob spacen som kan ske under sängen, ibland lönar det sig bara att priviligera.

LÄS ÄVEN: 10 billiga sammetsstolar för ett lyxigt hem

Foto: Ikea Livet Hemma/ Anna Malmberg

Denna Ikea loftsängen är ju bara bäst! Med dörrar och glas runt om blir det som en mysig lyxig koja att kura ihop i.

Foto: Bjurfors mäkleri

Ja loftsängen är lite som den där mysiga hemliga kojan man gjorde i garderoben som barn och som mamma aldrig gillade. Det kan såklart vara trångt i sängen och ibland får man ett brutalt bang uppvaknande, med tak mot huvud innan första morgonkaffet.

Men fördelen är ALL den outnyttjade stora space under loftsängen. Där kan man göra som ovan och göra en snygg öppen garderob eller ha ett hemmakontor perfekt för skoljobbet. Sedan att den höjer värdet på lyan om man bygger den efter inflytt, är ju inte fy skam det heller.

Det är det som är så kul med inredning, att allt är möjligt, ja till och med att ha en säng i taket.

Har ni provat på att sova i en loftsäng? och hur gick det?

Ha en kanon vecka!

Shoppa möbler för små hem

  1. Jag och killen ska flytta till en riktig minilägenhet på onsdag och den enda möbeln som komme med är en STORÅ loftsäng från Ikea. Var lite stressad innan men fick massa bra inspo från din bilder här! Får se hur det går sen med att få plats med en hel lägenhet (garderob, matplats, vardagsrum, kontor) under en loftsäng, hahah.
    Tack för en toppenbra blogg <3

    • men GUD vad underbart att höra haha :) ja men visst kan man göra riktigt stylish hemma med en loftsäng och jag menar kolla den garderoben under den ena loftsängen bara det :) Sänd gärna några foton när du inrett klart vore kul se Stor Kram Maria

  2. Tack för fina tips! Älskar smarta sänglösningar.
    Vi bor 2 vuxna & 3 barn på ca 35 kvm (på Gran Canaria) & jag funderar ständigt på förbättringar. Hade gärna haft loftsäng till barnen men rummet har inte så högt till tak så vet inte om det blir klaustrofobikänsla…

  3. Jag minns min första lya hade loftsäng, det var mysig men jag slog huvudet i taket varje natt:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024