6 mest hemsökta platser i världen - halloween special

6 mest hemsökta platser i världen – Halloween special

Innehållsförteckning

(Innehåller annonslänkar)

Snart är det dags för en av årets mest älskade festhelger, Halloween! Då vill såklart många gå ut och lä ut sig i läskiga Halloween kostymer. Gillar man inte va social ja varför inte stanna hemma och se en läskig skräckfilm på Netflix? I sann Halloween-anda bestämde jag mig för att sätta ihop den här listan över världens mest hemsökta platser runt världen.

LÄS MER: Den spännande historien bakom Halloween – så kom skräck helgen till 

Jag hoppas min Halloween special med dessa övernaturliga och skräckinjagande berättelser kan göra er Halloween lite mer spännande och läskig, Här är 6 mest hemsökta platser i världen, som garanterat kommer ge er kalla kårar. Enjoy!

Halloween special

Borley prästgård, Essex, England

Borley Rectory är känt som det mest hemsökta huset i England och har vunnit otrolig uppmärksamhet sedan början av 1900-talet som ett spökhus. Huset byggdes 1862 och har ett gotiskt useende i dess arkitektur och huset är hemsökt av extrema övernaturliga krafter. Så mycket att Harry Price, en ledande paranormal forskare rördes på djupet av den konstiga atmosfären som finns i huset och har skrivit två böcker om ämnet. Pris utredningen fick honom att placera ett flertal annonser på tidningar och rekrytera observatörer för att identifiera andar 1937. Han noterade att en av de andar han mötte var en ung fransk nunna vud namn Marie, som mördades i byggnadens lokaler.

Harry Price noterade också existensen av ett annat spöke, som identifierade sig som Sunex Amures. Enligt Price hade Sunex denna onda ande avsikt att bränna huset och var extremt specifikt om det och avslöja att det skulle börja branden den 27 mars 1938 klockan nio. Tillfällighet eller inte, den 27 februari 1939, den nyligen nya ägaren av huset, packade upp några av sina tillhörigheter och slog oavsiktligt ner en oljelampa och startade en eld som sönder huset. Den starka spöknärvaro var sådan att Daily Mirror gav huset en enorm uppmärksamhet och skrev flera artiklar om det genom åren

2. Château de Brissac, Brissac-Quincé, Frankrike

Med 7 våningar, 204 rum och ett operahus med plats för 200 personer är detta ett av Frankrikes
största slott. Slotte är byggt på 11-talet som ett fort, och det säg att ett kvinnligt spöke hemsöker
platsen. Denna osaliga ande tros vara Charlotte den olagliga dotter till kung Charles VII, vars man
upptäckte att hon hade en affär och dödade henne. Idag fungerar slottet som ett hotell och erbjuder
besökare en historisk känsla såväl som en spöklik natt.

3. La Recoleta Cemetery, Buenos Aires, Argentina

Är känd som en av de vackraste kyrkogårdarna i världen, dess konstruktion går tillbaka till
1800-talet och de komplexa gravarna och skulpturerna är ett landmärke för denna spännande plats. Många
andar tros vandra på kyrkogården och en av dem är en tidigare gravgrävare och vaktmästare
för kyrkogården. Efter 30 års arbete runt kyrkogården bestämde han sig för att ta självmord på
samma plats som han arbetade större delen av sitt liv.

LÄS MER: 13 SKRÄCK SNACKS SOM ROCKAR ER HALLOWEENFEST

En annan ande som hemsöker den argentinska kyrkogården är Rufina Cambaceres, en rik 19-årig dotter till en framstående argentinsk författare. Legenden
säger att hennes begravning måste försenas på grund av kraftigt regn, och när gravgrävare kom
nästa dag fann han repmärken över hela kistan. Man tror att hon begravdes levande och
hennes ande hemsöker fortfarande kyrkogården till denna dag.

4. Jazirat Al Hamra, Förenade Arabemiraten

Jazira Al Hamra var en gång en välmående fiskeby, men nu står den dold mitt i ett köpcentrum och
en vattenpark. Sedan 1960-talet har invånarna övergivit byn, då den tros vara
hemsökt av spöken. Efter nästan 60 år sägs det att den en gång så upptagen fiskebyn är
ockuperade av spöken. Dessa andar strövar omkring dess grusvägar, moskéer och ruinerna. Besökare har
nämnde konstiga ljud och har upptäckt konstiga vult som framträdanden runt staden. Hollywood har använt de öde ruinerna av Jazirat Al Hamra som uppsättning för många filmer.

5. Hemsökta Borgvattnet, Ragunda, Sverige

Beläget i vårt eget land ligger en av världens läskigaste platser, Borgvattnet hemsökta Prästgård. Byggt 1876 bevittnade man först den första anden på denna plats. På 1920-talet vittnade fastighetsägaren vid den tiden ett möte
med en kvinnas ande. Fram till idag har besökare i detta spökhus påstås ha hört ljud som liknar fotsteg och sett föremål rör sig. Man tror att anden hos en kvinna fortfarande hemsöker huset ännu till denna dag. Du kan besöka denna läskiga plats och stanna över natten och om du gör det får du ett certifikat.

Aokigahara skog, distrikt Minamitsuru, Japan

Känd i Japan som självmordsskogen, är denna plats helt klart en av de mest hemsökta i hela
värld. Denna täta japanska skog har fått enorm uppmärksamhet och blivit en gå till destination för människor som överväger självmord. Så mycket att japanska myndigheter har slutat avslöjar antalet kroppar de hittar i området för att avskräcka människor från att begå självmord och minska den dåliga pressen som skogen har fått. Människor som överväger tanken på självmord besöker vanligtvis platsen och parkeringsplatsen nära den är hem för många övergivna bilar. Sedan det är en så tät skog, besökare tar ofta med tält och markerar sig in i skogen med rep så
de vet vägen tillbaka. Skogen har även varit med i flera kända Skräckfilmer.

Slutsummering – hemsökta platser

Jag hoppas ni fått några kalla kårar efter dessa hemsökta platser. Halloween är ju en högtid att även hylla döda, så se till att ge en extra tanke till alla som gått bort detta hemsökta Corona år.

Happy Halloween!

FAQ

Vad är det mest hemsökta huset i världen? The Tower of London. The Tower of London anses av många vara en av Storbritanniens mest hemsökta platser. Byggnaden har en 900-årig historia fylld av tortyr och avrättningar. Det har rapporterats om en hel del paranormal aktivitet i tornet.

Vilket är det mest hemsökta hus i Sverige? Borgvattnest gamla Prästgård.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024