fbpx

Hemmakontor – inspiration och tips

(Innehåller annonslänkar)

Dags för lite härlig hemmakontor inspiration igen! Denna gången har jag valt moderna hemmakontor att inspireras av. Visst gör det arbetet roligare om miljön är inspirerand, men tyvärr räcker inte snygg dekor för att göra det bra jobb på hemmaplan. Det är väldigt lätt att bli distraherad av olika saker, när man jobbar hemifrån. Det kan vara husdjur, barn eller Netflix.

När man jobbar hemifrån kan man tro att det är världens enklaste och friaste jobb. MEN det är helt fel för när man styr sin egen tid på hemmakontoret är det väldigt lätt att ramla dit i jag-gör-det-senare-fällan. Senare inser man dock att det är fler än tusen saker att göra klart och utan rätt hjälpmedel sitter man fastklistrad i stressfällan hårdare än post it lappar med superlim.

LÄS MER: Tips för ett hälsosamt hemmakontor

Därför har jag satt samman en check-lista alá bootcamp hur man lättare kan jobba hemifrån och det stavas med ett ord ….självdisciplin!

Hemmakontor inspiration

hemmakontor

hemmakontoren

1. Skriv hemmakontor listor!

Ursnygga kontorsprylar hittar ni billigt HÄR

Visst det låter görtråkigt men det är ändå mest effektivt för alla förvirrade kontorsslavar. Gör en lista över precis ALLT som måste göras NU och sätt upp den på anslagstavlan. För varje dag skapar du sedan korta listor på post-it-lappar. Knepet är att prioritera där du skriver upp lagom många punkter så att du kan beta av listan och slänga lappen på kvällen. För att hotta upp hemmakontoret samtidigt blanda kom-i-håg-lappar med några inspirerande jobbilder på anslagstavlan.

LÄS ÄVEN: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

Jag lovar att ni kommer att somna tio kilo lättare i huvudet och klarar tom. att kvällsmeditera utan en enda to-do-stress-djävul :)

hemmakontor inspiration

2. Planera din arbetsdag!

Efter klockan och försök ha fasta arbetstider även när du jobbar hemma. Då kan man lätt skilja mellan fritid och arbete OCH viktigast av allt är att jobba ALDRIG framför teven, stor straffvarning på den :)

vit kontorsutrutsning

Ursnygg förvaring och billiga hyllor hittar ni HÄR

3. Dela upp kontorsarbetet!

i mindre och lättare delar vilket gör det mer kul. Bena även upp större projekt i flera mindre delar.Då går det att fokusera på varje liten del till 100 % ist. för göra ett stort jobb halvdant.

Shoppa skrivbord

Newport
23 795
Newport
15 500
Newport
18 995
Newport
12 900
Newport
22 900
Newport
34 900
Jotex
5 949
Jotex
4 646,857 149

modernt kontor

4. Planera från ditt hemmakontor!

in raster och lunchpauser: även fast du jobbar hemifrån. Sätt klockan och ta en minipaus varje timme då du sträcker på dig och rör dig lite.

Själv får jag grymt ont i nacken och rygg om jag sitter för länge och bloggar. Jag kör dörför yoga för nacke och rygg varje dag emellan kontorsjobbet REKOMMENDERAS och det finns alla yoga man behövder på underbara Youtube :)

hemmakontor rustik

Grymt snygga och billiga skrivbord hittar ni HÄR

5. Jobba aldrig hemma i pyjamas!

det gör att hemmakontoret blir omedvetet dåligt och även jobbet då hjärnan är inställd på att slappsova ist för jobba hardcore. Nej på med kläder som ni normalt skulle ha på en vanlig arbetsplats, dvs. anständiga :)

hemmakontor 2kontorsutrustning

6. Strunta i hushållssysslorna!

Under arbetspasset, planera hellre in pauser då du gör sådant, eller gör det före/efter arbetspasset. Ta gärna en promenad i slutet av arbetspasset för att simulera att du slutar jobba och går iväg från arbetsplatsen. På samma sätt kan du ta en promenad innan du börjar jobba, för att ”gå till jobbet”.

kontorsutrustning

7. Isolera dig inte hemma!

Om du oftast jobbar hemifrån är det väldigt viktigt att få input från andra levande varelser då och då. Boka därför in nätverksträffar, lunchdates med andra företagare eller organisera efter-jobbet-aktiviteter med andra hemmajobbare.

Skaffa aktiviteter utanför hemmet, att börja träna är ett bra tips som också gör att du blir piggare och friskare.

Inför nästa dag: Innan du slutar jobba för kvällen bör du planera nästa dag, vad du ska göra under dagen, vad du bör prioritera och vad du måste ha klart när du slutar jobba nästa dag. Lämna ditt hemmakontor i snyggt och städat skick så du slipper börja nästa dag med att ta bort smutsiga kaffemuggar och annat skräp.

skrivbord inspiration

LÄS MER: Inreda liten lägenhet större – 6 bästa tipsen nånsin

Så där nu blir inte hemmakontoret bara skitsnyggt att titta på utan även en stressfri zon där du sitter som Da boss i ditt eget planerings-universum….bra va.

Ni får som hemläxa av fröken inredningsvis att testa detta i två veckor, annars blir det kvarsittning i ett fult och oplanerat hemmakontor en månad minst:)

Planera mera !

Shoppa skrivbord

Newport
23 795
Newport
15 500
Newport
18 995
Newport
12 900
Newport
22 900
Newport
34 900
Jotex
5 949
Jotex
4 646,857 149

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis