Feng shui - den kinesiska inredningsläran

Feng Shui – Den Kinesiska inredningsläran

Feng Shui  har sitt ursprung i det antika Kina och används fortfarande idag som ett sätt att bygga och designa hus för att sprida lycka, glädje, överflöd, fred och harmoni. Feng Shui, även känd som Geomancy, har en stor korrelation med oss själva, i huvudsak kommer sättet vi designar de platser vi vanligtvis spenderar tid på att direkt påverka hur vi mår och hur vi gör saker. Detta inflytande kan observeras i inredning och exteriör dekoration, arkitektoniska projekt och till och med stadsplanering.

LÄS MER: Bli frisk och star med selleri

Feng betyder vind och Shui betyder vatten, det är okänt tills denna dag när Feng Shui först introducerades, men de första bevisen pekar på Han-dynastin. Det finns många texter som går tillbaka till den tiden, där Feng Shui referenser kan hittas som definierar konsten att placera i våra hem, och hur det kan förbättra eller ta bort människors energi eller Chi. Ursprungligen användes det av nybyggare, som ett sätt att hitta en bra plats för skydd och för ett hus har dess användningsområden vuxit över tiden och har fortfarande ett starkt inredningsinflytande idag.

Genom att använda Feng Shui kan vi välja den perfekta placeringen för möbler och använda specifika färger, material och visa saker på ett sätt som förbättrar vår Chi. Feng Shui-mästarna kommer att analysera ditt hus och dess omgivningar för att förstå hur Chi flödar och hur det kan påverka dig. De fokuserar på olika principer när de analyserar ett specifikt rum. Kineserna trodde att när Chi är blockerad kan det påverka vår kropp och hur vi känner, så arrangemangen av olika livsmiljöer kan hjälpa Chi att flöda bättre och förbättra människors liv.

Yin yang är ett viktigt koncept i kinesisk kultur och det är faktiskt en definierande aspekt av Feng Shui-designen. Det används som en symbol för hur motsatta ting kan fungera tillsammans, det kan bidra till att ge en balans när man utformar olika rum, och det är en viktig aspekt att tänka på. Dualiteten av Yin Yangs bör övervägas i samband med Feng Shui, för att utforma det perfekta rummet.

Det är anmärkningsvärt hur en teknik som ursprungligen brukade välja den bästa platsen för ett hus har utvecklats till vad det är idag. Det kan ses i många byggnader över hela Kina och många hus är utformade med Feng Shui i åtanke. Oavsett om du tror att placeringen av möbler och design av olika delar av huset faktiskt kan påverka din energi och hur du känner, är verkligheten av Feng Shui ett stort inflytande i både arkitektur och inredning runt om i världen.

/Maria

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024