Köpa rätt spelbord - en komplett gaming guide

Köpa rätt spelbord – en komplett gaming guide

Innehållsförteckning

Sspelbord har blivit allt populärare och dessa skrivbord säljs nu överallt, till och med på Ikea. Om du funderar på att köpa ett spelskrivbord får du här en praktisk guide som hjälper dig att se till att du köper det rätta. Oavsett om du använder det för spel, arbete eller till och med för båda delarna, finns här allt du behöver veta om hur du köper spelbord!

Att tänka på inför köpa gaming bord:

 • Storlek: Gamingbord finns i olika storlekar, så se till att välja ett som är tillräckligt stort för din dator och andra tillbehör.
 • Funktioner: Vissa gamingbord har extra funktioner, såsom förvaringsutrymme, belysning eller justerbar höjd. Bestäm vilka funktioner som är viktiga för dig.
 • Material: Gamingbord kan vara tillverkade av olika material, såsom trä, metall eller plast. Välj ett material som är hållbart och lätt att rengöra.

Spelbord – en köpguide

Gamingbord hittar ni HÄR

Hur skiljer sig Spelbord från vanliga skrivbord?

Självklart har spelskrivbord fördelar när de används för… ja, spel. Dessa skrivbord är byggda för gamers, vilket innebär att de är gjorda speciellt för att förbättra spelupplevelsen och ge dig mer stöd än vad ett vanligt skrivbord skulle göra.

Med detta syfte i åtanke har tillverkarna av spelskrivbord fulländat konsten att skapa komfort och precision. Till skillnad från vanliga skrivbord är spelskrivbord gjorda för att stödja din hållning. När du spelar måste du ha en bra hållning för att kunna spela ordentligt, eller hur? Annars är dina händer inte stabila hela tiden.

Dessa tillverkare har också haft precision i åtanke. Längden, höjden, bredden och djupet är alla gjorda för att passa allas skärmar, tangentbord, möss, tillbehör och datorer. Du vill väl inte ha ett bord som inte rymmer dina saker, eller hur?

 

Ni hittar blått gamingbord ovan HÄR

Vad är viktigt när jag väljer mitt spelskrivbord?

Hållbarhet

När du väljer ett skrivbord bör du alltid tänka på dess hållbarhet först. Visst kan det vara snyggt och kosta mindre än 1000 kronor, men är det hållbart? Skulle det rymma dina saker? Kommer det att falla sönder efter 5 eller 10 år? Du bör ta hänsyn till dessa saker och se till att spelskrivbordet du köper håller länge.

Stabilitet

Spelskrivbord är gjorda så att de inte ska skaka varje gång du skriver på tangentbordet eller flyttar musen. Du spelar på ett skrivbord, inte på en strykbräda. Det är bäst att se till att du får ett stabilt skrivbord som inte rör sig för att förbättra din upplevelse och din precision när du spelar.

Storlek och utrymme

En viktig sak att tänka på är det utrymme du behöver på skrivbordet. Mät din bildskärm, särskilt om du har flera. Du måste se till att skrivbordet har tillräckligt med utrymme för dina skärmar. En sne bildskärm är inte bra för dig.

Mät tangentbordet och musmattan, du måste ha tillräckligt med utrymme för att dina underarmar ska kunna vila så att du kan spela ordentligt. Det bör också finnas tillräckligt med utrymme bakom skärmen för att se till att det finns plats för kablar och kontakter.

En annan viktig aspekt är höjden på spelskrivbordet. Även om vissa spelskrivbord har justerbara höjder är det bäst att mäta först för att se till att din hållning och hälsa inte påverkas. Skrivbordet ska vara så högt att armbågen är parallell med skrivbordets yta. På så sätt säkerställer du att du har rätt hållning.

Om du ska köpa ett skrivbord måste du först se till att det passar in i ditt rum. Lyckligtvis finns det många rymdseffektiva skrivbord som är gjorda för att passa in i ditt rum. Det är förstås bäst att mäta först innan du köper det för att se till att det verkligen får plats i ditt rum. Bättre att ta det säkra för det osäkra

Ni hittar gamingbord ovan HÄR

Det här skrivbordet är perfekt för en enskild bildskärmsmontering i rum där utrymme är prioritet. Den R-formade bendesignen förhindrar att skrivbordet vacklar och metallramen hjälper till att bära vikten

Viktkapacitet

Ditt spelskrivbord bör kunna bära omkring 40 till 90 kilo. En 30-tums bildskärm väger cirka 4.5 kilo, men med vikten av dina kontakter, kablar, tangentbord, möss, tillbehör och dina armar bör ditt spelskrivbord kunna stå emot trycket från dessa föremål.

Extra tillbehör

Detta är den bästa delen av jakten på spelskrivbord. Det är som att köpa en ny bil, man letar efter alla coola funktioner som lampor, mugghållare, dolda fack, USB-portar… Åh vänta, spelskrivbord har allt detta också.

Det finns så många spelskrivbord till salu som har dessa funktioner. USB-portar är verkligen praktiska, tycker jag. På så sätt behöver du inte köpa skrymmande, skräpiga förlängningar för att koppla in dina saker. Mugghållare och hörlurshållare, behöver jag ens förklara varför? Lampor och dolda fack är ett måste för att få ett ultimat visuellt underhållande spelskrivbord som inte är rörigt.

Ni hittar spelbordet ovan HÄR

Det coola gamingbordet ovan HÄR

Typer av spelskrivbord

spelskrivbord finns i alla former och storlekar, men de här är de vanligaste på marknaden.

Rektangulärt

Detta är de vanligaste och mest använda spelskrivborden. Det är simpelt men effektivt och kan variera i längd. Dessa skrivbord har vanligtvis flest tillbehör inbyggda i dem.

Du har förmodligen gått in på sociala medier och sett dessa spelskrivbord med en matchande spelstol. Professionella spelare över hela världen använder ofta den här typen av spelskrivbord eftersom det är rymdseffektivt och funktionellt.

L-format

Det L-formade spelskrivbordet ökar också i popularitet och blir allt vanligare på marknaden. Som namnet antyder är det här skrivbordet format som bokstaven “L”. Med ett L-format skrivbord kan du förvara två eller flera skärmar och flera tangentbord och möss.

Många använder numera den ena änden av skrivbordet till spel och den andra till arbete, så att du bara kan flytta stolen från den ena änden till den andra för att bekvämt växla mellan arbete och spel. Genialt, eller hur?

På så sätt får du inte bara plats för dina skärmar utan även för andra saker som kablar, förlängningar och utrustning. Även om det ger mycket mer utrymme än ett vanligt spelskrivbord, kräver det också mer utrymme i rummet och är det mer skrymmande alternativet.

Hörnformat

Hörnspelskrivbord är perfekta för rum med litet utrymme. De här skrivborden är gjorda för att ta liten plats, men ändå vara funktionella som spelskrivbord. Med det här skrivbordet kan du fortfarande sitta bekvämt medan du spelar och få plats med all din utrustning i ett hörn av rummet.

Extra funktioner

Några extra funktioner för Spelbord som finns på marknaden är lådor, hyllor, skåp, tangentbordsfack och sladdorganisatorer. Ibland kan ditt bord till och med ha en liten hylla i botten av skrivbordet där du kan placera din dator.

Lådor och skåp är mycket praktiska och eftertraktade för sin förmåga att dölja oreda. Här kan du förvara all din spelutrustning, så att du slipper se på alla röriga kablar.

Med hyllor på spelskrivbordet kan du enkelt komma åt din utrustning och visa upp dina spelpriser.

Vissa skrivbord har till och med tangentbordsfack och sladdorganisatorer. Tangentbordsfack är praktiska för enkel förvaring och åtkomst. Du kan skjuta in och ut den under skrivbordet, men de är fortfarande stabila, robusta och lätta att spela på. Sladdorganisatorer är i princip århundradets bästa uppfinning. Med sladdorganisatorer kan du säga hej då till röriga, bångstyriga och oattraktiva sladdar!

Bord ovan hittar ni HÄR

Slutsats Gamingbord 

Med råden i den här guiden kan du köpa det perfekta spelskrivbordet på nolltid! Om du verkligen strävar efter maximal komfort, en förbättrad spelupplevelse och professionalism ska du ta det extra steget och göra alla nödvändiga mätningar. Det viktiga här är att allt passar precis som du vill ha det, så att du kan ta ditt spelande till nästa nivå.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024