7 tips att inreda studiolägenhet större

7 tips att inreda studiolägenhet större

Studiolägenheter kan vara udda och mysiga, men de saknar en sak och det är utrymme! Om du vill få ut det mesta av din studiolägenhet, så finns det några tips och tricks som du kan följa. Medan en studio är ett enkelrum, kan den enkelt inredas för att dela upp utrymmet. Detta ger dittrekt känslan av 2 rum i 1 så att säga. Vi går i detta inlägg igenom hur ni kan få en avskild sovrumdel i er lilla lägenhet.

Ta en titt på några av våra bästa tips som hjälper dig att inreda er studiolägenhet.

3 snabba för att inreda studiolägenheten:

 • Använd utrymmet effektivt. Det är viktigt att hitta sätt att maximera utrymmet i en studiolägenhet. Detta kan göras genom att använda möbler som kan användas för flera ändamål, till exempel en soffa som kan dras ut till en säng eller en bänk som kan användas som en sittplats eller ett bord.
 • Välj en öppen planlösning. En öppen planlösning gör att rummet känns större och mer luftigt. Om du inte har möjlighet att ha en öppen planlösning kan du skapa en illussion av att rummet är större genom att använda speglar.
 • Använd ljus för att skapa illusionen av mer utrymme. Ljus är viktigt för att göra att ett litet rum känns större. Se till att det finns gott om naturligt ljus i rummet och komplettera det med artificiellt ljus för att skapa en varm och inbjudande atmosfär.

Lyxig glas skärmvägg ovan hittar ni HÄR

En skärmvägg i glas är en perfekt rumsavdelare! Framför allt i små hem då glas har en förstorande effekt i rummet.

Svart skärmvägg ovan finns HÄR

1. Använd rumsavdelare för privat space

Ett av de bästa sätten att skapa extra utrymme i en studiolägenhet är att dela upp utrymmet i “rum”. Du kan köpa specifika rumsavdelare för att göra detta. Alternativt kan du använda en gardin, ett lakan eller till och med bokhyllor för att skapa en vägg. Detta delar upp ditt rum i segment, vilket gör att det känns som om du har mer utrymme att arbeta med. Det ger en känsla av avskildhet och gör att du kan dela upp ditt vardagsrum och sovrum.

2.Välj funktionella möbler

Om du har budget för att köpa nya möbler, leta efter föremål som har mer än ett användningsområde. Att välja en loftsäng tex. istället för en vanlig kan skapa mer utrymme. En loftsäng är nära taket och lämnar space nedanför, som kan användas till tex ett hemmakontor. Att välja bord som har förvaring under innebär dessutom att du inte behöver köpa separat förvaring som kommer att belamra din studio.

Stor lyxig spegel med rabatt HÄR

Passa på att fynda en snygg förstorande spegel till hemmet!

3. Förstora med speglar

Ett av de bästa och mer prisvärda knepen för att få ditt rum att se större ut är speglar. Speglar reflekterar det naturliga ljuset och sprider det i din lägenhet. Detta gör att den ser större ut. Lägg till speglar i din väggdekor, helst mitt emot naturligt ljus. Försök att undvika spegelmöbler eftersom dessa är daterade. Glasmöbler är populära i små lägenheter – se bara till att rengöra dem! Det kan vara knepigt att hålla rent så undvik om du har husdjur eller barn.

4. Lägg till mattor

Ett annat bra sätt att skapa olika områden i ditt hem är med mattor. Områdesmattor hjälper till att dela upp ditt utrymme. Lägg till en i vardagsrummet i din etta för att få det att kännas mysigt och hemtrevligt. Lägg en annan matta under din säng för att visa att detta är ett separat utrymme.

Mattor ovan 1 HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

5. Arrangera dina möbler på ett annat sätt

Om du inte har en stor budget för nya möbler kan du ändra utrymmet i din etta genom att ordna om de saker du redan har. Att flytta möblerna du har kan skapa naturliga uppdelningar i din ateljé. Flytta din tv och soffa för att skapa ett distinkt vardagsrum. Din säng bör placeras i ett hörn, med en garderob eller lådor för att skapa din sovplats.

6. Smart förvaring

En etta med mycket skräp kan se trång ut. Försök att hitta förvaringslösningar för att få ditt hem att se mer minimalistiskt ut för att få det att se större ut. Vägghängda hyllor och förvaring under sängen sparar golvyta. Lägg till några små inbyggda skåp under din TV eller lägg till en fotpall med förvaring för att hålla röran utom synhåll.

Hur smart är inte denna förvaring och säng allt i ett? Foto interiorzine.com

7. Välplacerad belysning

Belysning är ett bra sätt att dela upp din studiolägenhet. Du kanske vill att vissa områden ska vara väl upplysta, medan andra bör ha omgivande belysning. Fokusera på belysning som inte tar upp golvyta. Tänk på att använda vägglampor eller pendelbelysning för att spara yta. Det betyder att du kan släcka ljuset i vissa områden och behålla andra tända – vilket delar upp ditt rum ytterligare.

Slutsummering – studiolägenhet

Sammanfattningsvis kan en studiolägenhet vara liten, men den kan förvandlas till det perfekta hemmet. Det betyder inte att man ska offra stilen. Med hjälp av några av våra tips ovan kan du skapa separata utrymmen i ett rum. Detta gör det mesta av ditt lilla utrymme. Genom att använda rumsavdelare, mattor och noggrant utvalda möbler kan du förvandla din ateljé.  Detta gör att du kan skapa ett unikt utrymme för dina behov.

interiorzine.com

FAQ

Finns det några specifika möbelstilar som fungerar bäst i studiolägenheter?

Försök att inte välja möbler som är för tjocka. Detta tar upp plats och gör att rummet ser mindre ut. Välj istället mer strömlinjeformade mönster. Tänk på skandinavisk eller minimalistisk stil i små lägenheter.

Kan jag använda mörka färger i små utrymmen?

Normalt är ljusa färger bättre för att få saker att se större ut. Mörka rum kan kännas mer trånga. Om det finns en mörk nyans du älskar, använd den i små doser. Måla färgen på en fondvägg eller lägg till några tillbehör i denna nyans. När du gör detta, lägg till några ljusa nyanser för att komplettera. På så sätt kan du lägga till skuggan utan att överväldiga rummet.

Hur kan jag göra min lägenhet mysig men rymlig?

Mysigt behöver inte betyda rörigt. Tygval är ett bra sätt att få det att kännas tryggt och mysigt. Håll tygerna ljusa färger för att hålla rummet ljust och luftigt. Tygaccenter kan inkludera:

 • Kuddar
 • Filtar
 • Mattor

REA PÅ SOFFOR

 

 

Foto ovan från redfin.com

 1. Turquoise is one of my favorite colors, and now that I moved to a white and grey (mostly) apartment, I’m adding it here and there. Your blog is an amazing place to find inspiration Maria!

 2. I just love the first picture in this one ! So peaceful yet it has colors.

 3. I don’t know how I missed this post the other day, but this is one of my top five fave colors. It reminds me of summer and my maternal-grandparents. They painted their whole house this color!

 4. wow these photos are wonderful
  I really love the one of the desk
  great posts!
  thank you so much for stopping by

  xoxo
  -Bionica

 5. Heavenly photos! Thank you for your comment on my blog xx

 6. Lovely photos and inspiration. Turquoise is always a summer favourite.
  xoxo, B

 7. Hi! Thanks for your comment on my blog! Your blog is gorgeous. I love the images in this post. I’m a huge fan of light and airy. So nice to meet you! I’ll come follow you on Fb and twitter :)

 8. I LOVE everything Turquoise! I would have it ALL over my home, if my husband let me :) Thank you for the follow! xo

  • I am following you too :)

 9. Turquoise is a wonderful summer color, a very refreshing one, too. It is actually also one of my favorites for this time of year, besides pink (the light pink with accents of hot pink) and yellow. I’d decorate my house with these three colors to get the extra summer feeling in.

 10. I was thinking about making torquoise my accent color and this just gave me some great ideas. Thanks for sharing.
  Always,
  Tarah and the City

 11. So beautiful!! I love orange. I have an orange halter dress that I love to wear during the summer months :D

  Also — you asked on my blog for any social media that I use for it. My twitter handle is: LizTipTopShape and the FB page is Tip Top Shape. Feel free to follow/like!!

 12. great post;)
  come by and lets fllw each other if you love to do:)
  miss-monaaa.blogspot.com

 13. hello there:)
  you have a great blog! nice post:)
  anyway come by and lets fllw each other if you love to do;b
  miss-monaaa.blogspot.com

 14. oh twiiter:) fllwed back

 15. Turquoise instantly reminds me of summer and holidays and I love the first cheerful room – great colour combination. Thanks for your lovely comment too.
  http://missbbobochic.blogspot.co.uk/

 16. i now want to change the colour scheme in my house ha ha

 17. oh i loveeee this color. It has the most brilliant way of brightening up a room- doesn’t it. i adore!

 18. Kan inte annat än att hålla med om att turkos och vitt med kanske en gnutta rosa är härligt ihop. Men jag skulle nog inte måla väggarna turkosa tror jag.
  Bilden med kvinnan och bilen var riktigt fin den.

 19. hello dear…im about to fllw u back but i dont see u among my fllwers:)
  if u like maybe try again?
  jessillesilv.blogspot.com

 20. Thank you for visiting my blog today. Your blog is gorgeous. Love the photos. You can find me on Facebook at ( Angi at Cokiepop).

 21. LOVE this use of blue! Gorgeous! Such awesome inspiration! I am following you on Bloglovin!

 22. Thanks for following me on FB! I followed you too ;)

  This post is great and so is your blog.

  Please support my up and coming blog about life and fashion in Los Angeles by following it on Bloglovin ;) I can follow you back if you want ;)

  LA By Diana Live Magazine

 23. All I can say is LOVELY! Thanks for sharing. Come visit us again soon. xo

 24. Thank you for giving us envy for holidays with these touches of turquoise and these magnificent photos!

 25. Honestly, I’m CRAVING going to a beach right now with turquoise waters. That would be wonderful

 26. Maria, I love turquoise! It’s such a summer color, and I love summer!

 27. Lovely house! I want to spend my holidays there!

 28. HI Maria.

  I also love the colour turquoise. The turquoise sea is where my head is always at when I look out of the studio window whilst working:)

  Many thanks for all your lovely visits to our blog. We love it when you pop in and say hello.

  I hope you can join our London Undercover Giveaway.

  Warm regards.

  Paul

 29. Turkost är min favoritfärg, underbara bilder!

 30. Disse fargene er fantastiske. For en herlig sommerstemning! Jeg har lagt til linken din på siden min nå så blir det enklere for meg å huske å besøke deg. Ha en flott Juli!

  sommerklem, Kristin

 31. Underbara bilder har du, som vanligt! Och visst är det somrigt med turkost!

 32. just stunning dear! Kisses and have a good day!

 33. GAHH!
  Vilka bilder! Särskilt hon i bilen…vilen härlig inspiration!

  Love
  Maria

 34. Very, very beatiful!!!
  Summer feeling for me is the color of sea and sky…
  Have a nice day!
  Hughs
  fiore

  • thanks so much dear:) xo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024