10 bästa blommande buskar nånsin

10 bästa blommande buskar nånsin

Innehållsförteckning

Våren är en så fantastisk tid på året på grund av alla blommor som den ger till landskapet. Skulle det inte vara anmärkningsvärt om dessa vårblommningar verkligen skulle fortsätta med sommaren? Om du utrustar din gräsmatta med vackra blommande buskar, kan du uppskatta deras färg och doft i många månader med bara lite underhåll.

LÄS MER: Så odlar och sköter ni Magnoliaträd

Här är 10 blommande buskar som blommar tidigt och som dessutom står i blom hela sommaren ända in på hösten.

Ölandstok ovan finns HÄR

Ölandstok

Ölandstok Potentilla fruticosa Lättodlad och torktålig buske som blommar nästan hela sommaren med vita, rosa, röda eller gula blommor. Passar bra som en lättskött friväxande häck. Kallas också för trädgårdstok.

Spirea buske ovan finns HÄR

Plymspirea

Plymspirean är en riktig klassiker i våra trädgårdar där den främst odlas som solitär men kan också planteras som avgränsande häck, eller berså, vilket blir mycket effektfullt. Den växer till snabbt så snart solen börjar värma och blir kraftfull och stor med sina fantastiska cremevita plymer.

Undvik omplantering, men behöver den flyttas så gräv ljupt och brett för att få med så mycket rötter som möljigt.

Hortensia ovan finns HÄR

Hortensia ( Vit och blå)

Den vita hortensian har ett anmärkningsvärt blomhuvud. Vad den inte har i färgglatthet kompenserar den i dimension. Det finns dock en varning: likt några andra enorma blommor, som de på vanliga pionväxter (Paeonia lactiflora), kan de fyllas med regn och falla över under all den extra vikten. Satsa på dem om du tycker att detta är ett problem.

En blå hortensia är Nikko Blue och har blå vackra hortensiablommor. Denna sort kan identifieras med endera av två metoder, beroende på vilken växtkomponent du koncentrerar dig på. När det gäller vegetation är det en storbladig hortensia. Men när det gäller blommor är det en mophead hortensia.

Även med sitt sorts namn, tro inte att Nikko Blue säkert kommer att få blå blommor. I likhet med andra typer av H. macrophylla, fastställs dess blomfärg av dess pH.

Liten rönnspirea

Liten rönnspirea, Sorbaria grandiflora En kompakt och mycket härdig buske med sirliga blad och vita blommor som är större än hos den vanliga rönnspirean. Fin som solitär, som friväxande häck och i kruka. Breder snabbt ut sig och har vackra höstfärger.

Lavendel ovan finns HÄR

Engelsk lavendel

Engelsk lavendel är den minsta växten på listan. Faktum är att många tänker på det som en ört snarare än som en buske. Förse den med skarpt dränerande jord och du kommer att ha en pålitlig försommarblommare i flera år, med lite underhåll. Förutom sina blomningar värderas den som en av växterna med silvriga blad.

Perukbuske

Perukbuske Smokebush, även känd som smoketree, är en av landskapets mer ovanliga buskar. Dess rosa blomklasar ser ut som rökpuffar, vilket ger den dess vanliga namn. Tillför ytterligare färg till din trädgård är de lila bladen som vissa sorter har. Denna buske har ett upprätt växtsätt med flera stammar.

Syren ovan finns HÄR

Syrenbuske

Miss Kim är en typ av syrenbuske som växer senare än de mer kända syrenerna (Syringa vulgaris). Det är inte den enda metoden som de två skiljer sig åt. Som ett exempel, många människor som odlar lavendel för sin doft väljer Syringa vulgaris. Men det finns ett område i ditt landskap för fröken Kim om du letar efter skugga från en buske under mycket försommarsäsong.

Oakleaf hortensia

Oakleaf hortensia använder fyra säsonger landskap design rate av intresse. De blommar under försommarsäsongen och ser ut som typiska hortensiablommor. Men denna buske erbjuder mycket mer än så. Det skulle verkligen vara värt att expandera för sitt förlustblad, ensam. Det är ett måste i det norra landskapet.

Vackra vresrosen ovan finns HÄR

Vresros

Många trädgårdsmästare drar sig för att plantera rosor och känner att dessa försommarblommande buskar är för svåra att odla. Det är olyckligt eftersom det inte nödvändigtvis är svårt att odla rosor om du väljer vissa sorters rosor.

Vresrosen Hansa passar utmärkt som friväxande häck och blir ca 1,5m hög och lika bred. Rödlila doftande blommor i klasar och på sensommaren dekorativa röda nypon. Anspråkslös på jordmån och mycket tålig för både vind och salt. Beskärs och gallras på vårvinter.

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024