6 tips för ett lyxigt sovrum billigt

6 tips för ett lyxigt sovrum billigt

Innehållsförteckning

Hög tid för lite lyxig sovrum inspiration! Framför allt hur ett billigt sovrum ändå kan se lyxigt ut, trots liten budget.Trött på mörker och kyla 6 månader framöver? Tänker du att det vore mysigt att liksom en björn gå i ide och vakna mot våren när det är ljust igen? Vi kan tyvärr inte som björnar, fly vinterns mörker och kyla. Vi kan dock skapa rum som får oss att känna den mysiga energi som också är en del av den svenska vintersäsongen. Att inreda sovrummet mer ombonat och mysigt är ett sätt att klara vintern bättre på.

LÄS MEr: 75 BÄSTA DEKORTIPS NI MÅSTE VETA

Här får ni nu 6 tips för att få ett både mysigt & lyxigt sovrum billigt.

Billigt sovrum

1. Fäll eller matta på det kalla vintergolvet

På sommaren vill du ha ett svalt sovrum och då störs du inte alls av att golvet känns kyligt mot dina bara fötter. Men på vintern har du sällan lust att sätta ner nyvakna fötter på ett iskallt golv. Detta löser du enkelt med en fäll eller matta på golvet precis där dina fossingar landar när du sätter dig upp för en ny vinterdag.

LÄS MER: 10 tips för ett perfekt sovrum

Mysiga mattor ovan finns HÄR

2. Smart belysning för mörka vinterkvällar

Installera en extra ljusslinga omkring fönstret och satsa på en lampa som du kan justera styrkan i. Dim-effekt kommer väl till pass när du lägger undan boken som krävde lite mer ljus och vill eller somna i ett mattare ljus. På morgonen kan det också vara skönt att tända en lampa som ger ett mjukare sken så att du inte behöver gå från becksvart till sjukhusvitt på en gång.

Ni hittar pälsinredning med rabatt ovan HÄR

Newport har just nu HALVA priset på lyxiga pälsplädar och pälskuddar! Skynda fynda lyx päls (fusk såklart)

3. En varm säng med pläd

En enkel pläd kommer du långt med. Den kan fungera som ett fint överkast på din säng och kan dessutom användas om du känner att täcket inte är varmt nog. Ett sovrum med en pläd på sängen är inrett. Välj en varm färg och kanske spännande material som fuskpäls för extra varm känsla i rummet.

4. lyxiga Sängkläder som inspirerar

När vi ändå är inne på överkast får vi gå lite djupare ner i sängens tyglager. Sängen är sovrummets fokus och när vintern kommer är det en möjlighet att satsa på nya sängkläder. Dessutom kan det vara dags att byta till ett vintertäcke som ger mer värme och mys. 

Färger som mörkgrönt, rött och guld ger decemberassociationer men du kan givetvis välja helt andra färger. Kanske är det dags för en personlig färganalys för att lära dig mer om färger och din personlighet. Om du är en vintermänniska kan du förstärka din personliga känsla med färger du även klär dig i.

Ni hittar sovrumsmöbler med rabatt ovan HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR

Ännu mer inredning till sovrum HÄR

5. Gardiner för vintern

Vad händer i ditt fönster när det blir ny årstid? Många lägger lite extra energi på att inreda sovrum med gardiner som är i enlighet med säsongen utanför. Det ger förnyelse och är också bra för rummets hygien. När du byter passar du ju på att tvätta gardiner och få en fräsch känsla i rummet.

Beroende på vad du har för fönster kan det bli fint med hellånga gardiner i lite tjockare tyg. Jobba också med belysning i samspel med gardinerna. Den där ljusslingan som vi tog upp kan användas i likhet med gardintofsar för att skapa en unik effekt.

Här ovan ser ni mitt eget sovrum inrett billigt, men som ändå får det se ut som ett drömigt Hollwywood bedroom:)

6. nya Kuddar på sängen, i fåtölj & soffa

Om du kikar på Instagram sovrum som är aktuella just nu, så kan du inte missa alla dessa lyxiga prydnadskuddar. Prydnadskudden har sin givna plats i ett sovrum. Men här handlar det förstås om mindre kuddar som är till för att dekorera med.

Samma kuddar är också utmärkta verktyg då du hänger i sängen när snökaos gör det omöjligt att gå ut. Höj benen en aning då du ser film, lägg kudden mellan laptop och ben då du jobbar i sängen, eller sitt mer bekvämt med en eller två sköna kuddar bakom ländryggen.

Det allra bästa inredningstips för sovrum som du kan få är att välja det som känns varmt och fint i ditt hjärta. Då kan du lita på att du får ett vintersovrum som gör dig gott och känns inspirerande oavsett om det blir någon snö i år eller inte.

Slutsummering – billigt sovrum

Det går alltså att få sovrum se lyxigt ut, men utan att kosta skjortan. Jag handlade själv URSNYGGA lyxiga kuddfodral på Hm Home i veckan och de kostade bara 150 kr st. Det gäller bara att ta de billiga godbitar som ser dyra ut och mixa dem tillsammans. Använd massa olika textilier och matcha med tex. några lyxiga sammetsmöbler i sovrummet. Ofta kan små detlajer göra stor skillnad och detta gäller i hela hemmet.

Lycka till att inread ert sovum!

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024