Billiga bokhyllor – 6 tips för snygg förvaring

(Innehåller annonslänkar)

Bor man litet men har en jäkla massa prylar utan förvaring, då är bokhyllor den absolut bästa lösningen. MEN det behöver nödvändigtvis inte vara den gamla vanliga trista Billy bokhylla modellen som gäller. Nej här har fröken Inredningsvis rotat fram några billiga och lite mer udda varianter ur sin aldrig sinande inspirationskälla. För varje litet hem är bokhyllan den absolut bästa vännen. Just för det går att inreda med bokhyllor och hyllor precis överallt, även ovanför dörren.

LÄS MER: 10 smarta sätt att inreda med stringhylla

Vassegoooo några coola tips och billiga bokhyllor som kommer rocka rummet hemma!

Billiga bokhyllor tips

Ni hittar hylla ovan HÄR

Ni hittar små hyllor ovan HÄR

Ni hittar hyllan ovan HÄR

1. Böcker bakom bokhyllor i glas

Vitrinskåp är nog vår allra folkkäraste form av förvaring. Många kök pryds med dessa inglasade hyllskåp. Men det går lika bra att flytta ut detta skåp till vardagsrummet och låta böckerna få ett lyxigt glasskydd. Det allra bästa med inglasat är att det dammar inte lika mycket på hyllorna stup i kvarten.

Inglasat kommer aldrig bli omodernt, det är en tidlös hyllklassiker!

SHOPPING FAVORITER

bokhylla rumsavdelare

Med bokhylla som rumsavdelare blir sovrum, kontor och vardagsrum ETT

Ni hittar vit hylla ovan HÄR

2. Bokhylla som rumsavdelare

Om jag bara måste ge ETT bra tips om man bor i liten lya så är det att dela av rummet. Att då använda en bokylla som rumsavdelare är supersmart då den även plockar upp alla prylar samtidigt som den agerar vägg. Som på bilden ovan kan en liten etta förvandlas till en tvåa med både kontor, sovrum och vardagsrum i samma rum.

LÄS MER: 7 tips hur ni förstorar ett litet kök med rätt val av möbler

Bokhyllan nedan heter Price star är som namnet superbillig, kommer från Jysk och passar perfekt som rumsavdelare i första lyan.

Hylla ovan finns HÄR

Bokhylla perfekt som rumsavdelare ovan hittar ni HÄR

bokhyllor rumsavdelare

Rullvagnarna ovan och fler hittar ni att köpa HÄR

Ursnygga rullvagnar fungerar även som små flyttbara bokhyllor!

Ni hittar hylla med hjul ovan HÄR

 

3. Bokhyllor på hjul

Detta är smartare än smartast att lätt kunna förflytta bokhyllan i rummen. I ett barnrum står aldrig tiden stilla och att då välja en rullbar bokhylla är ett smart drag på många sätt. Förvara gosedjur och leksaker i rullhyllan ena stunden och när barnen växt upp böcker och spel istället.

TIPS: Att använda barvagn som bokhylla – detta har jag sett mer och mer av utomlands och kommer säkert hit också. Varför bara ha sprit i barvagnen när den kan bli en mycket funktionell flyttbar bokhylla :)

bokhylla hela vägen upp

Att inreda med bokhyllor hela vägen upp till tak i köket är smart köksförvaring !

bokhylla platsbyggd

Utnyttja outtnyttjade ställen i hemmet när ni bygger hyllor. Som ovanför dörrar och fönster, är någon handyman i familjen så platsbygg gärna bokhyllan för en unik inredning ingen annan lik.

bokhyllor vita billiga

4. Bokhylla heeelllaaaa vägen upp

Inte till himlen då men nästan! Detta är ett smart sätt att förvara böcker på och samtidigt ger det rummet en mysig karaktär. Se dock till att använda stadiga bokhyllor om ni inreder med många tunga böcker samtidigt. Här funkar inte Bokhyllan Billy & spånskiva, utan välj material av beständig Ek.

Man vill ju inte få böckerna i huvudet under Söndagsmiddagen, även om man önskade det på nån i släkten :)

 

Svart steghylla ovan finns HÄR

5. Steghylla = Ingen borr

Detta är ett fenomen man ser mycket inom homestyling numer då det är lätt att flytta runt osv. Att använda stegar som bokhyllor sparar plats och ger ett öppet luftigt intryck i rummet. Det behövs dessutom inget borrande och skruvande för denna variant. Supersmidigt är det att bara flytta runt stegehyllan vart man vill i rummet.

badrumshyllor

En flyttbar steghylla passar perfekt i ett badrum om man inte vill eller kan borra i väggarna !

bokhyllor online

 

Vägghyllor som de ovan hittar ni billigt HÄR

Ni hittar vit vägghylla ovan HÄR

6. Vägghyllor som sparar plats

Vägghyllor är ett av de smartaste tipsen om man bor litet. Eftersom man inte tar upp plats på golvet känns rummet större men ändå kan man förvara ganska mycket saker på dessa som hyllmirakel. Vill man köra bokhylla på en hel vägg kan man spika upp flera vägghyllor efter varandra och kolla då in Ikea som har jättebra vägghyllor.

På senare tid har den gamla stringhyllan tagit stor revansch. Jag minns morfars bruna fula stringhyllor på landet som barn. Men långt borta känns de idag då den moderna stringhyllan finns i jättefina ljusa färger. Passar bra i ett litet retro citykök med schackrutigt golv :)

Ni hittar trendig hylla ovan HÄR

billiga vägghyllor (2)

Hyllor ovan finns HÄR

Billiga bokhyllor slutsumma

Där har ni några tips för att inreda uppåt väggarna därhemma. Hoppas ni gillat min special om billiga bokhyllor och blev sugna på att dra upp de gamla böckerna från källaren nu.

Ha en fin vecka!

SHOPPA FAVORITER

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

3 kommentarer

Lauren måndag, september 21, 2015 - 17:31

Love the room with the book shelves!

Lauren,
http://www.atouchofsoutherngrace.com

Svara
Yohanna af Skovde måndag, september 21, 2015 - 20:52

Platsbyggda bokhyllor under taket – ja tack! Så snyggt!

Svara
SandraEmilia tisdag, september 22, 2015 - 21:56

Men ååh så snygga!!

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 kommentarer 1,1K visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis