Top 10 bästa adventsljusstake 2023

Top 10 bästa adventsljusstake 2023

Innehållsförteckning

Vilken är den bästa adventsljusstaken 2023? Nu kommer äntligen julen! Visst är det underbart att ta fram julpyntet och sätta lite ljus på tillvaron? Om du ska investera i någonting nytt till din låda med julpynt så är adventsljusstaken ett hett tips! Det här är en central pjäs i ditt julpynt som syns och tar plats. Men vilken ska man välja? Häng med när vi räknar ner topp 10 bästa adventsljusstake 2023!

LÄS MER: Bästa nya IKEA Jul kollektioner 2023

Kom ihåg att en adventsljusstake inte behöver stå i fönstret utan kan med fördel placeras på bord eller till och med på golvet, om stakarna är stora nog

Ljusstaken ovan finns HÄR

1 Nordic Nest – Luna

Det har blivit dags att presentera vår vinnare – Luna. En otroligt vacker ljusstake från Watt & Veke som du hittar på RoyalDesign. Det här är skandinavisk design när det är som bäst. Den är formgiven av Patrik Åhman och kommer med avtagbara ljus,  fjärrkontroll och smart timerfunktion.

Pris: 1259 SEK

Ni hittar ljusstaken ovan HÄR

2. Nordic Nest  – Lykke

På 2a plats hittar vi en ljusstake med flyttbara ljus. Här kan du alltså placera ljusen lite så som du själv önskar och på så sätt få maximalt med liv i ditt hem. Du kan ställa dom på klassiskt vis med det högsta ljuset i mitten eller låta dom falla nedåt. Du kan också ställa dom huller om buller och få en helt unik uppsättning ljus. Drivs med AAA-batterier och ljusen är LED, vilket innebär att dom lyser i uppåt 150 timmar.

Pris: 1159 SEK

3 Rosendahl – Nobili – Oval adventsljusstake

Nu har vi kommit till 3a på prispallen på vår lista! Kolla in Dansk design när den är som bäst. Nobili är en serie lyktor och den ovala ljusstaken är ny för i år. Den har plats för fyra ljus och är alltså klassisk i bemärkelsen att det är en riktig adventsljusstake. Men den innehåller också handskurna detaljer som för tankarna till gamla sagor om tomtar och troll. Snygg design till ett överkomligt pris.

Pris: 599 SEK

Ni hittar ljusstake ovan HÄR

4 Svaneholm Markslöjd

Tänka sig att en ljusstake från Markslöjd kvalar in på en 4:e-plats på vår lista. Men staken Svaneholm är helt enkelt för prisvärd och vacker för att inte ha med. För endast 399 kr får man en adventsljusstake i klassisk tappning som sprider ett mycket hemtrevligt varmvitt ljus.

Pris: 989 SEK

5 OSCAR & CLOTHILDE – Näver Mässing

Nu har vi kommit till 5:e-platsen på vår lista med adventsljusstakar och här kvalar en modern klassiker in. Adventsljusstaken heter Näver och den är flätat på gammalt vis, så som man gjorde med näver, men den här är gjord i mässing. Resultatet blir en mycket vacker ljusstake som är helt tidlös.

Pris. 1996 SEK

Ljusstake ovan finns HÄR

6 Ellos – Star Trading

Kolla in den här ljusstaken på Ellos! Mycket prisvärd produkt som har den klassiska formen men en unik och modern touch. Finns i grått, mörkgrått och rött – riktiga julfärger alla tre. Designen är gjord för att ge intryck av en stjärna, vilket skapar ännu mer julkänsla. För detta priset är Star Trading en mycket bra adventsljusstake.

Pris: 699 SEK

Ljusstake ovan HÄR

7  Natale 7 – Nordic Nest

Riktigt häftig adventsljusstake tillverkad i metall och med en gloria kring varje ljus. Ger ett majestätiskt intryck och passar bra att ha direkt stående på bordet. Den minimalistiska designen och djupet som endast är 8 cm gör att den kan placeras på smala fönsterbrädor.

Pris: 1 299 kr

Ni hittar häftiga ljussatken ovan HÄR

8 Bliss – Ljusstake – Markslöjd

På en ärofylld 8:e-plats hittar vi en superfin adventsljusstake från Markslöjd. Bliss är en modern häftig julljustake, för alla er som letar nåt annorlunda. Ljusstaken har nio transparenta stavar och bottenplatta som sprider ett behagligt ljussken. Ljuspunkterna i stavarna är fördelade över hela höjden och skapar en känsla av ett vattenfall med ljus.

Pris: 1189 SEK

9 WERNAMODESIGN – Ljuseveka – stor stake

Här hittar vi en ganska unik ljusstake som verkligen tar plats. Denna ljusstake har en höjd på hela 1,6 meter och klarar av att stå utomhus om man så önskar. Men den gör sig även mycket fin inomhus, om man hittar en bra plats för den. 10 dimbara LED-lampor ger ett varmvitt sken i julmörkret.

Pris: 5995 SEK

Superfin ljusstake ovan HÄR

10. Alto Ljusstake Mässing

Wow! Handgjord ljusstake i mässing som består av 4 stycken Luce Del Sole som är en mycket känd ljusstake. Det här är en mycket vacker adventsljusstake som inte skriker advent, utan som kan användas året om.

Pris: 1419 SEK

Summering – Bästa adventsljusstake

Här har du kunnat läsa om vilka adventsljusstakar som är trendigast 2023. Här hittar du bra tips på vilken ljusstake du ska välja och även vad dom kostar. Vi har valt att visa olika varianter och i olika prisklasser. Förhoppningsvis kan du hitta lite inspiration till ditt hem inför advent.

 

  1. Adventsstjärnor, så svenskt!!!
    Saknar alla tända lampor i fönster, som i Sverige, unikt!!!
    Ha en trevlig helg!

  2. Å jag vill börja pynta nuuuuuuuu :)
    I helgen tjuvstartar jag ;-)
    Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024