Billigt Hållbart julpynt med gröna kvistar

Innehållsförteckning

(Innehåller annonslänkar)

Är ni trött på masskonsumtion på Jul? Vill ni hitta hållbart julpynt och spara pengar? Visst kan man julpynta både billigt och hållbart. I denna artikel kommer vi gå igenom hur ni kan pynta med grönt från naturen. Det är dessutom helt gratis, men ger ändå den där härliga mysiga julkänslan i hemmet. Det inte många förstår är att Julen inte måste vara dyr, den kan vara billig.

Nej man behöver inte köpa massa nytt bling och onödigt krimskrams att julpynta med. Det vackraste finns att hämta hos naturen garanterat gratis. I år har verkligen kvistpyntet tagit ett stort steg fram och jag gillar det skarpt. I en masskonsumtionstid är det bättre att istället ta ett steg tillbaka och använda av det som redan finns tillgängligt.

LÄS MER: Julpynta utomhus – bästa tips & råd

Själv har jag pyntat med tallkvistar hemma varje jul sedan barn, så jag känner mig rätt före denna trendvågen :)

Hållbart julpynt

julpynt

julbord dekoration

julpynt tips

juldukning

Att fixa en snygg dukning är busenkelt! ta bara några mindre kvistar mixa med kanelstänger och bind runt vita linneservetter. Här ovan ser vi flera smarta idéer hur ni kan pynta med gröna kvistar på bordet.

Vilken typ av gröna grenar är bäst att julpynta med? 

Ingen vill väl ha barr i maten eller på bordet! Se därför till att använda granar som inte fäller så mycket barr. Har ni gäster som är allergiska? Då är det bästa att använda grönt som är konstgjort, ni hittar flera snygga fejkade gröna kvistar HÄR

SNYGGT billigt och enkelt äro mottot!

HÄR granris jul

Trendrätt dekor visar Leva & Bo.

billigt julpynt jul

Grankvisten het på tapeten 2015!

julinredning

julpynt billigt

Även utomhus är det jättemysigt att pynta med lösa kvistar och grenar. Sätt överblivna kvistar från granen i urnor utanför trappas och pynta med några röda äpplen. Eller gör som mamma alltid gjorde i mitt barndomshem, lägg granris nedanför utetrappan bra för skitiga skor sa hon.

Slutsummering – Hållbart julpynt

Det grönt gör är att det förgyller våra bord på ett traditionellt inredningsvis som inte galna tomtegubbar gör. Det för oss tillbaka till medeltida jular och får oss att ta del av historien.

Den gröna färgen inger även lugn i själen enligt Feng Shui och det är nog därför de flesta gillar att pynta med kvistar och gran. Sedan ger det en känsla av stilren lyx som inte annat julpynt gör. Jag förespråkar som ni vet lyxigt billigt hemma och när det kommer till pynt med kvistar har vi träffa mitt i prick med vad jag menar med den saken:)

Vill ni läsa mer tips om enkelt julpynt och dukningar sitter jag numer även med i Hemnets bloggpanel. Där kan ni denna veckan få tips från mig och några andra duktiga inredningsbloggar ni hittar artikeln hos Hemnet HÄR

Julpynt med kvist javisst!

 

  1. Alltså, så HIMLA fint du gjort! Snacka om att du har öga för inredning! Och jag håller helt med dig om att det vackraste julpyntet kommer från naturen. God fortsättning!

    • AWWW tack Ruth en God fortsättning och ett GOTT NYTT 2016 till dig :) och stay tuned snart kommer massa 2016 nyheter här på bloggen:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024