7 bästa soffbord för små vardagsrum

7 bästa soffbord för små vardagsrum

Innehållsförteckning

Att inreda små vardagsrum är inte alltid lätt. Du måste utvärdera storleken på området och hur det är utformat för att avgöra vilken stil av möbler som passar bäst och ger en fullständig funktion av rummet. Självklart vill du att ditt vardagsrum ska se snyggt ut. Det är det mest använda rummet i huset, det är där du kopplar av, underhåller, tittar på TV, spenderar dyrbar tid med familjen och bara lever. För att utföra alla dessa saker måste du ha möbler som matchar din livsstil såväl som din estetiska smak.

De flesta människor har minst ett fungerande sidobord samt ett soffbord. Men i de flesta vardagsrum är soffbordet den mest använda och användbara möbeln. Det är bordet där individer ställer ut sitt läsmaterial, böcker, tidskrifter eller ett bildalbum eller två. En av de primära funktionerna hos ett soffbord är dock att servera drycker från plats till plats eller tallrikar när man underhåller eller kopplar av med en måltid eller mellanmål.

LÄS MER: 8 TIPS ATT VÄLJA TÄTT SOFFBORD

Om du har ett litet vardagsrum bör ditt soffbord märkas, men inte så enormt att det tar upp värdefullt utrymme och resulterar i ett scenario för överbelastning av möbler som är svårt att gå runt.

Här är några dekortips för att välja det bästa lilla soffbordet för ett litet vardagsrum.

Soffbord för små vardagsrum

Foto: vidaxl.se

1. En Vintage koffert

En antik koffert ger charm till ett rum som ett nytt eller modernt föremål inte kan. Det finns också den extra fördelen med förvaring. Tänk bara på att även om antika kofferts är fantastiska för att vila upp fötterna, har de ibland böjda lock, och du kan inte nödvändigtvis lägga ner något på dem. Om du väljer en av dessa bitar, se till att den åtföljs av sidobord.

2. Runda bord

Ni hittar bordet ovan HÄR

3. Slimmade sidobord

Du föreställer dig förmodligen en enorm, rektangulär möbel framför din soffa när du tänker på soffbord. Även om detta är den vanligaste konfigurationen, är det inte den enda. Hindrar din begränsade vardagsrumsyta dig från att bekvämt installera ett soffbord på den traditionella platsen? Om så är fallet, och du har plats i ändarna av din soffa, kan matchande gavelbord vara lösningen.

Istället för ett stort bord i mitten av ditt vardagsrum, placera två cocktailbord på vardera sidan av din soffa. Ännu bättre, köp några häckningsbord som kan staplas när du behöver mer utrymme.

Ni hittar bordet ovan HÄR

4. Förvaringsottomaner

Ottomanerna uppfanns i Turkiet på 1700-talet för att ge extra sittande i stora hem. De är nu perfekta för sittplatser, förvaring och till och med som soffbord i vardagsrummet. En ottoman, som en fotpall, kan hittas i en mängd olika former och storlekar, allt från knappstödda modeller med träben till enkla rektangulära förvaringslådor.

LÄS MER: Så inreder ni med drinkvagn snyggt

5. Smarta sittpallar

Pallar är inte längre uteslutande för barer eller köksöar. Förvandla två eller tre rygglösa och armlösa stolar med platt skiva till soffbord. Pallar finns i en mängd olika höjder, men för användning vid soffbord kan kortare 16-tums till 18-tums höga pallar i stapelbar stil fungera bäst. Du kan arrangera om dem till ditt nöje, ungefär som andra grupperade soffbordsalternativ, eller använda dem som stolar på jobbet. Lägg till små runda brickor till varje pall för att ge en plats för drycker.

Ni hittar sittpuff ovan HÄR

6. Soffbord med hylla

Små vardagsrum har ibland otillräckligt förvaringsutrymme, så det är viktigt att lägga till möbler som gör det mesta av det. Istället för många bord eller utökade versioner, överväg ett soffbord med hylla med inte bara en ovansida utan även en hylla under. Det kommer att ta upp samma yta som ett vanligt soffbord, men samtidigt ge ett välbehövligt extra utrymme.

7. Hopfällbara soffbord

Sedan den minimalistiska stilen först dök upp på scenen för mer än ett decennium sedan, har möbelmakare varit med ombord. I takt med att behovet av effektiva lägenheter har vuxit har också önskemålet om högkvalitativa möbler som får plats i små ytor ökat. Det fällbara soffbordet är ett exempel. Om du har lite utrymme är denna unika möbeldesign idealisk. Dessa omtyckta hopfällbara soffbord finns i en mängd olika former och storlekar. När de är stängda kan de vara gömda under soffan utom synhåll.

Begränsa dig inte till klassisk design när du inreder ett litet vardagsrum. Den vanligaste designen av ett soffbord kanske inte är lämplig för din miljö. Var istället uppfinningsrik och välj föremål som kompletterar både storleken och stilen på ditt område. Oavsett om det är ett ottomanskt svarvat bord eller ett gör-det-själv sidobord, kan ditt soffbord vara ett unikt och funktionellt föremål som passar perfekt och vackert i ditt lilla men intima rum.

Ni hittar bord ovan HÄR

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024