6 länder där game of thrones spelades in

6 länder där Game of Thrones spelades in

Innehållsförteckning

Game of Thrones kommer alltid vara TV-seriernas TV-serie! Det är få gånger i livet vi kommer att få se ett sådant perfekt mästerverk från alla synvinklar som GOT var. Tråkigt bara att slutet inte blev helt som man trott. Även om Game of Thrones som serie är slut, så kommer den leva för alltid så som TV-legender gör. Det finns även många fanatiska GOT fans som säkert kommer att se om hela GOT så där en 100 gånger. Många vill även uppleva i verkligheten där GOT spelades in. Det är en annan känsla att IRL gå på samma mark som tex. Khalesi, Jon Snow och drottning Cersei. Även om stora delar av denna ikoniska TV-serie spelades in i en studio i Belfast. Så spelades många kända GOT scener in i flera länder i Europa.

LÄS MER: 6 resmål med sol och värme på vintern

Här får ni nu 6 länder där teamet bakom Game of Thrones filmat de allra kändaste filmscenerna!

Game of Thrones länder

Island

In the North – bortom muren

De flesta av de snöiga scenerna där Jon Snow träffade sin kärlek Ygritte och slogs mot wildlings, filmades på Island. Det avlägsna landet ger några av de bästa landskapen för att filma den här typen av scenarier. Flera av scenerna bortom muren är filmade på glaciärer och till och med nära en riktig vulkan. De mest anmärkningsvärda platserna är Myrdalsjokull glaciär och Vatnajökull glaciär. Båda är det otroligt vackra norra landskap och perfekt integrera i historien och manuset. Den vulkan som jag nämnde är Hverfjall vulkan.

Det ger ett majestätiskt landskap för några av scenerna som involverar vildlingarna och den ligger på norra Island. En av de mest anmärkningsvärda scenerna som spelades in på Island är när Daenerys, tillsammans med sina drakar, mötte riddarkungen. Denna ikoniska scen sköts i Kirkjufella, ett anmärkningsvärt vackert berg med ett vattenfall. Om du är ett riktigt fan kommer du säkert att komma ihåg denna häpnadsväckande vy.

Den sexigaste scenen utanför muren är grottan där Jon Snow och Ygritte tillbringade deras romantiska kväll. Platsen för scenen är en vulkanisk grotta på Island känd som Grjótagjá, även om Jon Snow förmodligen knows nothing about it.

Skottland och Nordirland

Winterfell

En av de norra platserna är Winterfell och dess unika trollska skogar. Vårt första minne i GOT kommer alltid att vara Starks pojkar som hittar vargarna runt skogen och tar in dem. Winterfellskogen som avbildas i serien ligger faktiskt i Nordirland. Tollymore Forest Park var platsen där filminspelning skedde och den kan besökas året runt av naturälskare.

När vi går söderut har vi Winterfell, detta ger minnen hela vägen tillbaka från första säsongen, och hur vi lärde känna familjen Stark. Ursprungligen under de första säsongerna platsen valdes i Skottland. Doune Castle ligger intill en flod, och var platsen där Jaime Lannister puttade ut Bran från det mycket höga slottsfönstret. Även om Doune Castle var
ursprungligen den plats som regissören valde, någonstans runt säsong 4 så ändrades den.

Den nya platsen skulle nu vara Castle Ward, som ligger i Nordirland. Detta är kanske en av de mest ikoniska byggnaderna i hela serien, och ger oss många minnen från familjen Stark.

Malta

Malta var en av de platser som regissörerna valde delvis för att representera King’s Landing. Den ikonisk scenen när Ned Stark träffade kung Joffrey, filmades i Fort Manoel. Detta otroligt vackra fort har en fantastisk havsutsikt och var den perfekta platsen för denna scen. Det är också känt i serien som Scaffold of King’s Landing. Malta var också den utvalda platsen för en av de konstigaste bröllopen i serien. Jag pratar om Daenerys och Khal Drogo vigsel. Det fantastiska landskapet på denna steniga strand är känd som Azure Window, och redan före serien var det en av de största attraktionerna för turister på Malta. Tyvärr kollpasade stenbron så småningom och nu kan fans bara se en liten likhet med hur det såg ut i serien.

Kroatien

Kroatien var det land som valdes till King’s Landing. En av de mest anmärkningsvärda scenerna i Kroatien är när Daenerys drakar stjäls i King’s Landing. När detta händer tvingas Daenerys in i House of the Undying som satt spelades in i Minceta -tornet i Kroatien. En härlig plats att besöka för att känna av GOT scenen och titta på den vackra havsutsikten. Även om några av scenerna i GOT är gjorda inne i studion i Belfast, finns det flera utomhusscener som spelades in två Kroatiska städer, Dubrovnik och Split. En annan plats som kommer att ge fans många minnen är när Arya Stark bestämmer sig för att träna med den ansiktslösa mannen. Beläget i den fiktiva staden Braavos, det är faktiskt i den anmärkningsvärt historiska Kroatiska staden Sibenik. Den gamla kyrkan var också en plats där scener filmades

Spanien

Spanien var också en stor del av serien, och många soliga scener spelades in där. Det minnesvärda huset Tyrell, som togs över av Jamie Lannister, det är faktiskt en riktig plats IRL. Det är beläget i södra Spanien, i ett område som heter Andaluzia och är känt som Castillo de Almodóvar del Río, nära Córdoba. Slottet kan faktiskt besökas och det erbjuder otrolig utsikt och kommer säkert att väcka tillbaka många GOT minnen. Fristaden Volantis ligger också i Spanien. Den ökända bron Volantis är faktiskt en romersk bro i staden Córdoba, inte långt från huset Tyrell.

En annan ikonisk plats från serien är de lyxiga Water Palaces of Dorne. Denna mystiska och speciella plats ligger också i Andaluzia, Spanien. Mer exakt i Sevilla, där Alcázar de Sevilla var plats vald för att representera Dorne. Sevilla är också platsen för en av seriens mest brutala scener. Daznaks kampgrop är ligger i en Osuna tjurring i Sevilla. Den mest anmärkningsvärda scenen är när Sir Jorah kämpar för drottningen, för att vinna tillbaka sin drottnings förtroende och ära.

Marocko

Marocko var platsen för alla extremt soliga och heta scener. En av de mest ikoniska är när Daenerys reser över de sju kungadömena och befinner sig i Slaver’s Bay i Astapor. Det är här hon rekryterar sin orörda armé för att äntligen styra de sju kungadömena. De flesta av scener filmades i den marockanska kuststaden Essaouira. Även om några av scenerna filmades på olika platser i staden Aït-Ben-Haddou. En välkänd Marockansk stad, det vill säga känd för sina fort och slottsmurar, var det den perfekta platsen för denna del av serien.

Slutsummering – Game of Thrones platser

Som ni ser är Game of Thrones inspelad i många olika länder. Det är även det som gör en riktigt bra TV-serie. Att den är välplanerad och att inte allt görs fejkat i en studio. Utan att skådespelare faktiskt reser till riktiga platser och spelar ut scenerna på riktigt. Tänk bara att få spela queen Cersei, det är min dröm. Jag tror inte vi kommer att nånsin få se en serie som GOT. Men vi kan ialla fall besöka alla platser den där är gjord och känna den magiska filmkänslan på plats.

Kanske ni tjejer drömmer ni förför Jon Snow i grottan , precis som Ygritte gjorde :)

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024