12 platser att besöka där harry potter filmer spelats in

12 platser där Harry Potter filmer spelats in

Innehållsförteckning

Harry Potter filmer har en magi som är svår att beskriva. De transporterar oss till en helt annan verklighet och få oss att känna att vi lever i en helt annan värld för några timmar. Harry Potter filmer är fyllda med magi och otroliga saker som kan hända när som helst. Det är en riktigt lysande historia, och vi måste berömma J. K. Rowling för att ha föreställt sig denna värld som inspirerat miljoner barn och vuxna och fått dem att drömma sig bort till andra verkligheter.

LÄS MER: 6 LÄNDER DÄR GAME OF THRONES SPELADES IN

Om du vill återuppleva alla Harry Potter filmers spänning och äventyrliga anda, så finns det finns många filminspelningsplatser du kan besöka.

Här är en lista över platser du kan besöka där de olika Harry Potter filmer filmades in.

Harry Potter filmer

harry potter bok och magiska detaljer.

Plattform 9 ¾, Kings Cross i London

Detta är en av de mest ikoniska delarna av varje Harry Potter-film. Plattformen där trollkarlar korsar väggen in till en fantastisk magisk ny värld. Även om du själv inte lyckas komma igenom Hogwarts eller cross walls, kan du besöka Plattform 9 ¾ i Kings Cross i London. Se till att du ta några bra foton för att minnas detta magiska filmögonblick.

Great Hall, Christ Church i Oxford

Den välkända samlingsplatsen i varje Harry Potter-filmare är Stora salen. där alla trollkarlar träffas och äter och studerar. Denna fantastiska plats, fylld med inredning för att matcha hela Harry Potter-upplevelsen är faktiskt en kyrka. Den får så många besökare varje år som den är inte längre en plats för tillbedjan. Istället besöks den av många Harry Potter-fans som vill avlasta deras filmer på denna magiska plats.

Harry’s House, Privet Drive nummer 4, Little Whinging i Surrey

Hur är det med Harry Potters hus, där han bodde med sin hemska moster och farbror, kan man besöka det huset också?. Ja! Och det huset ligger i Surrey, och många fans besöker denna ikoniska plats varje dag. Ett enkelt hus som har en rik historia och kan få oss att gå tillbaka i tiden och återuppleva hur Harry Potters äventyr startade.

Hogwarts, Alnwick Castle i England

Även om Hogwarts som en magi och trolldomsskola inte existerar, är scenerna i filmen filmades på olika platser. En av de mest använda var Alnwick Castle. Platsen är lätt känns igen från Harry Potter-filmaren, och det är ett bra ställe att besöka och ta lite Harry Potter inspirerade bilder.

Diagon Alley, Leadenhall Market i London

Diagon Alley är en av de mest mystiska platserna i Harry Potter-filmen. Flera platser användes för att skjuta Diagon Alley, men en av de mest använda var i London – Leadenhall Market. Detta kommer att få dig att känna att du kommer att köpa din egen trollstav och bli en trollkarl.

Hogwarts Express

Hogwarts Express är också en av de viktigaste delarna för alla Harry Potter-fans. Fastän de flesta scenerna med Hogwarts Expressen filmades på olika platser där två som tydligt sticker ut.

Hogwarts Lake, Loch Shiel i Skottland

Den välkända Hogwarts Lake som ses i olika Harry Potter-filmer är faktiskt inne

Skottland. Fantastisk natur som användes väl som en av de mest ikoniska delarna av slottet. Allt av dessa scener där Harry, Hermione och Ron är nära sjön filmades här. Det är också ett perfekt ställe att utforska naturen på.

torn med harry potter drake på.

Goathland Station i England

En annan viktig plats för Hogwarts Express-fans är Goathland Station. Det är här ankomsten till Hogwarts filmades, och det är också ett bra ställe att besöka.

Lacock Abbey i England

Alla Hogwarts-scenerna filmades på olika platser beroende på scenen. En av platser som valdes var Lacock Abbey. Dess gamla väggar och pelare gör den till en av de bästa platser där Harry Potter-filmaren spelades in.

London zoo

En av de viktigaste scenerna i den första filmen i Harry Potter-filmserien är på Zoo. Den här scenen spelades in i London Zoo, och det är en av de första gångerna när Harry använder sin magiska krafter och kan prata med ormen och skrämmer sin kusin. Se till att du också kolla några av de andra djuren om du besöker. Även om jag inte är en anhängare av djurparker är detta en ett måste-besök för alla seriösa Harry Potter-filmare.

Bodleian Library i Oxford

De flesta scenerna i Hogwarts bibliotek spelades in i Oxford. Bodleian Library var platsen valt och det kunde inte finnas ett bättre alternativ. Byggnaden i gammal stil gör det till den perfekta platsen att filma några av de mest ikoniska Harry Potter-scenerna.

Czocha slott i Polen

Hogwarts-scener filmades på olika platser eftersom det aldrig fanns ett Hogwarts slott. Detta gör några av fansen besvikna. Men några av scenerna spelades in Polen, i slottet Czocha. Några av scenerna där Harry Potter och de andra trollkarlarna lärde sig att deras första besvärjelser sköts här.

slott omringat av sjö och träd.

Harry Potter filmer är mästerverk och några av de mest anmärkningsvärda filmupplevelserna som någonsin skapats. Deras kreativitet och geniala sinne bakom böckerna fångades perfekt på den stora skärmen.

Även om du inte är en av dessa inbitna fans, är dessa platser ändå otroligt vackra och underhållande. De är också ganska nära och billiga att besöka. Så se till att du kontrollerar dessa platser nedan, och jag vill önska dig en magisk semester.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024