fbpx

Maldiverna resa – 7 restips i paradiset

Vädret i Sverige är verkligen under all kritik under vinterhalvåret. Man blir så depp av bara grått och grått hela tiden. Då måste man drömma sig bort till paradis med blå himmel. Många drömmer nog o en Maldiverna resa och inte konstigt att förstå. Då Maldiverna är utvalt till ett av jordens sista riktiga paradis. Bara det gör det väl värt ett besök och såklart har vi här de 7 bästa restipsen inför er resa till Maldiverna.

LÄS MER: Restips portugal – 7 tips om ni ska till Lissabon

Spänn fast bältet mina damer och herrar nu styr vi kosan mot ett av jordens sista vackra paradis… Restips Maldiverna !

Maldiverna resa

resetips maldiverna

solresor maldiverna

Bästa restid Maldiverna

Den allra bästa tiden att besöka Maldiverna på är från december till april, då det är soligt och nästan helt utan regn. På högsäsongen är det varning för väldigt mycket turister.

Öarna kan även besökas mellan maj och november, då det fortfarande är varmt, men mera molnigt och med högre luftfuktighet.

flyg maldiverna

inredningsbloggar

Ta sig runt på Maldiverna

Speedbåt går mellan öar och kostar cirka 500–1 000 kronor. En del öar ligger på ett såpass långt avstånd från huvudstaden Male att det krävs sjöflyg för att komma dit. Tänk på det och att en sådan flygresa kostar mellan 2 000–3 500 kronor per person tur och retur, vilket inte ingår i hotellpriset. Det kan nästan vara en idé att köra lite online casino på hotellet innan för att dryga ut reskassan för fler utflykter:)

inredningsvis

bungalow

mat maldiverna

Mat på Maldiverna

All mat och dryck flygs speciellt hit, vilket är en orsak till de relativt höga priserna. Fisk finns det dock gott om i havet så passa på att frossa i dagsfärsk tonfisk och grillade räkor. Nationalrätten på Maldiverna är annars curry med ris och grönsaker, lite tråkigt tycker jag bättre kan de allt komma med :)

strandpromenad

Att se och uppleva

Alla resorter har dykbåtar och ordnar dagliga utflykter om man vill utforska djupare
vatten och korallrev. Ett dyk här är bara ett MÅSTE och ett sant minne för livet och ofta bara en kvart bort.
Står snorkling högt upp på önskelistan, leta efter ett boende som har ett eget, närliggande husrev. En snorkeltur i skymningen bjuder nästan alltid på revhajar och rockor. Har du tur hoppar även några delfiner förbi, alla människors dröm eller hur :)

OBS

Man måste tänka på att det inte är alla öarna, man kan besöka, när man reser på Maldiverna. En del öar kräver speciell tillåtelse, som man kan ansöka om på platsen, men man får ofta avslag. Regeringen vill helst att turister håller sig till turistorterna.

strand lyktor

brygga

Marknad i Male

Har du någon timme över i huvudstaden Male kan du ta båten från flygplatsen (tio minuter) och promenera till matmarknaden och titta in i fiskauktions-baracken.

Slutsummering – Maldiverna resa

Vad behöver jag veta innan jag åker till Maldiverna?

Ni bör veta att Maldiverna är inte det mest prisvärda resmålet och här är några saker att tänka på.

Resorter nära Malé fungerar bäst för weekendresor.
Alla orter täcker inte kostnaden för din transfer med sjöflygplan/båt. 
Kostnaden för din semester beror mycket på säsongen. 
Överväg en all inclusive-resort. 
Vissa vattensporter kan kosta extra även på all inclusive-resorter.

Där har ni några heta semestertips att sukta efter i et gråkallt Sverige.

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis