6 lyxiga vardagsrum tips som alla har råd med

(Innehåller Royaldesign ellos & jotex annonslänkar)

Äntligen dags för lite lyxiga vardagsrum tips! Vi vistas ju allt mer inomhus så här när hösten sveper in, med sina kyliga färgstarka vindar. Hösten är även en tid för att inreda i nya färgtoner och nya spännande dekoridéer tar plats. De flesta vill nog få till ett så lyxigt stilrent vardagsrum som möjligt. Tyvärr har många dåligt ställt och har inte råd med dyra designmöbler. Så vad kan man då göra för att få vardagsrummet se ut som Hollywood light med låg budget?

LÄS MER: SOFFOR GENOM TIDERNA – SOFFANS HISTORIA

Inredningsvis ger här 6 stilsäkra tips hur ni snabbt får ett lyxigt vardagsrum billigt utan att tumma på nästa hyra!

Vardagsrum tips

Foto: Interiorbysabina

 

Stilrena sammetsstolar ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

1. Satsa på en statement fåtölj

Att köpa massa klumpiga stora möbler ger inte den där lyxiga lätta känslan. Nej köp istället en design lik smäcker fåtölj och placera den tex. i ett väl valt hörn med en golvlampa bredvid. Det behöver absolut inte vara en dyr designmöbel för tio tusen som vanligt folk ändå inte har råd med. Nej det finns massor av billiga fåtöljer online som har den där lyxiga looken fast de är billiga. Detta med statement fötölj är även ett känt knep inom homestyling.

KÖPTIPS VARDAGSRUM

Mattor ovan hittar ni billigt ovan från vänster:

1 HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

2. Mattor med lyxig look

Att välja rätt sorts matta till vardagsrummet är viktigt om rummet ska få en lyxig karaktär. Nummer ett är att satsa på en STOR matta, inte en liten futtig trasa som knappt täcker möbelbenen. Nej mattan ska absolut gå utanför soffan och ev. fåtöljer bredvid. Ca storleken 200 x 300 brukar bli perfekt för ett normalt stort vardagsrum. Ett annat trick är att lägga två mellanstora mattor omlott bredvid varandra, det ger ett intryck av en enda stor matta.

Sedan ett super trick för en glammig matt look är att välja ett matt material med skimmer invävt i tyget. Mattor med silkeskänsla är stort just nu och ovan hittar ni några exempel på vad jag menar.

Bordet på bilden är ETT FYND! det ser superlyxigt ut MEN är jättebilligt och ni hittar det nedan i köplänkarna. Foto: @interiorbylindawallgren

Lyxiga billiga bord ovan hittar ni ovan från vänster:

1 HÄR 2 HÄR 3 HÄR 4 HÄR 5 HÄR 6 HÄR 7 HÄR 8 HÄR 9 HÄR 10 HÄR 11 HÄR

Ännu fler snygga billiga soffbord finns HÄR

3. Byt bord

Få saker kan förändra ett vardagsrum så snabbt som att byta soffbord. Soffbordet gör HELA skillnaden och rätt soffbord gör rummet både större och snyggare. Val av fel soffbord kan däremot förfula och förminska rummet rejält. Här tipsar jag om små smidiga soffbord som får rummet lyxigt snabbt OCH billigt dessutom.

Sammetsgardiner ovan hittar ni HÄR

4. Stilrena sammetsgardiner

Inget textilmaterial ger lyxkänslan så snabbt som sexig sammet gör. Varför inte inreda vardagsrummet med ett par tjocka stilrena sammetsgardiner? Låt de gärna gå ändra från taket via en gardinskena för den där eftertraktade exklusiva hotellkänslan. Den moderna polyestersammet är dessutom billig.

De snygga pälsarna och plädarna ovan hittar ni att köpa HÄR

5. Päls och pläd

Så här när hösten kryper på med sina kylande vindar är det ett måste att pälsa på möblerna därhemma. Jag brukar själv lägga vita fårpälsar på varje soff sittdyna under den kalla perioden. Det är inte bara snyggt utan ger även soffan den där glammiga känslan. Det är även ett smart tips för alla barnfamiljer med pälsar, då de skyddar möblerna från ev. barnspill fläckar och är lätta att byta ut.

 

Trendiga puffar ovan hittar ni att köpa HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR

6. Snygga sittpuffen

Sist men inte minst poppis utan snarare tvärtom, är vår älskade sittpuff. Sittpuffarna har slagit igenom abnormt på Instagram och sedan dess ser man dessa små dekorsmycken i var mans hem. OM ni bara ska köpa en möbel för att få ett lyxigt rum snabbt, då är det en sittpuff.

Foto: @interiorbylindawallgren

LÄS MER: Fynda lyxiga bord i mässing och marmor billigt här

Som ni ser finns det massor av enkla knep att ta till för att få ett lyxigt vardagsrum billigt. Enligt mig ska alla ha råd med att få det glammigt hemma utan att för den delen tumma på nästa månadshyra. Jag menar om det inte ens syns någon skillnad på ett vardagsrum med massa svindyra designprylar och ett inrett budgetlyxigt, varför då slösa hårt förvärvade slantar i onödan bara för märkeshetsen…idioti var namnet!

Budgetlyx är grejen!

LOVE M

REA FYND SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis