Inreda för Öppen planlösning – 6 bästa tips

När det kommer till populär inredning är en stil större än mycket och det är en öppen planlösning. Älska det eller ogilla det, men stor öppen planlösning för kök och vardagsrum är här för att stanna. I LA tex byggs fler och fler bostäder med en stor öppen planlösning. Det är för att den nya tidens människa gillar att ha allt nära och bekvämt. Med öppen planlösning har man kök och vardagsrum i ett och allt blir därmed lätttillgängligt.

Om du funderar på att flytta till ett utrymme med kök-vardagsrum-matsal, finns en regel att öppna planlösningar funkar bäst om de är zonplanerade. Men vad är då zonindelning, frågar du dig?

LÄS MER: Inreda litet vardagsrum – bäst tips nånsin

Här får ni svar och inspiration hur ni kan planera en öppen planlösning för vardagsrum och kök!

Varför planerade zoner är ett måste

Att skapa zoner i den öppna ytan, gör att man kan planera vilka delar av rummet som är avsedd för varje olika aktiviteter. Vissa är märkbara, som köket. Men om du har ungdomar är det bra att skapa ytor till dem i vardagsrummets layout. Annars kan rummet lätt bli en salig röra och folk som ska se på TV blir störda från andra delar av ytan.

Det är så viktigt att ha zoner, utan det ser det helt enkelt enormt ut och inte heller bekvämt eller inbjudande. Jag gillar att skapa ett utrymme som verkar som om du vill gå in i det. Och om det bara är ett gäng möbler utslängda utan planering, ja då ser det ut som kaos. Det är därmed avgörande för utseendet att ha definierade områden.

Eftersom vi har listat ut varför zoner är nödvändiga i en öppen planlösning, finns här expertgodkända tips att tänka på när du skapar din öppna planlösning, här kommer några.

REA PÅ SOFFOR

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
949513995
Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
44955895
Soffadirekt
44956495
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
39954495
Soffadirekt
34954495
Soffadirekt
37954295

Foto Industville )

Skapa först en plan

Även om utrymmen med öppen planlösning kan se lätta ut, kräver de fortfarande eftertänksamhet såväl som medveten planering. Ett område med öppen planlösning är en utmärkt metod för att motivera social kommunikation mellan familjemedlemmar och även gäster, och det hjälper också till att sammanföra rummen i ett hem och skapa kontinuitet och flöde.

Men innan du köper dina möbler till ditt rum med öppen planlösning rekommenderar vi att du noggrant har planerat exakt hur du ska separera varje område och även vart dina möbler ska vara.

Annars stöter du på några problem. Som ett exempel kanske inte alla dina möbler matchar det angivna området, eller så kan vissa föremål visa sig vara besvärliga istället för trendiga och snygga.

Håll ditt öppna utrymme öppet…

Detta kan verka kontraproduktivt, men att skapa zoner betyder inte att blockera någon form av del av utrymmet. Det finns en faktor öppen layout överklagande!

Beige avdelare ovan finns HÄR

Rumsavdelare ovan HÄR

Användning flyttbara rumsavdelare

Använd flyttbara rumsavdelare för att tillhandahålla förvaring och även för att avgränsa zonerna, Om de är flyttbara kan du efter det konfigurera om området när du vill. Typer av rumsavdelare kan vara flyttbara skärmar eller textilier.

Använd mattor för att göra ”områden”.

Om avdelare inte är praktiska för varje område, finns det olika andra metoder för att område utanför varje zon, använd mattor istället. Säg att du har en stor, stor matta som täcker hela utrymmet. Lägg sen olika mattor på olika platser. Det ser fantastiskt ut, och det definierar definitivt området.

En bra matta ger en mysig känsla för ditt vardagsrums läge, medan ett trägolv i köket markerar detta som ett mycket mer förnuftigt utrymme.

Foto: homeviews.com

Använd många typer av sittplatser

Ett naturligt sätt på vilket zonindelning sker är med de olika typer av sittplatser som krävs på varje plats. Använd alltid olika typer av sittplatser.

En lång eller L-formad soffa kan dela en sittplats förberedd runt en öppen spis bort från matplatsen, som i sin tur kan delas från köket av en ö. Ett enormt utrymme utan zonindelning kan se bar ut och också orsaka mycket av området går till spillo.

Tänk på dina ljuskällor

Använd olika lampor för att zonera varje område på olika sätt. Möjligen en pendellampa i matplatsen, omgivande bordsbelysning i loungen och även arbetsbelysning i matlagningsområdet.

Du behöver omgivande belysning, och du behöver överhängande belysning. Men även om ljus är mycket viktigt, varnade Chris för att det fortfarande är viktigt att försöka hålla det enkelt. Överdriv inte på de hängande armaturerna, och räkna inte bara med infällda ovanljus heller. ”Det är så avgörande. [Dåligt ljus] kan döda ett område.

Foto: coralhomes

Tänk på att göra zoner utomhus också

Om du läser detta och dessutom antar att du inte har en öppen layout så att reglerna inte gäller: tänk om. Din bakgård eller uteplats är normalt en öppen planlösning, därmed är zonindelning i dessa områden är lika viktigt. Även om du inte har en takbeläggning över ett område, kan du ändå dela in uteplatsen fint.

Tänk på din grillplats eller köksplats, din matplats, såväl som din yttre lounge som möjliga zoner.

Kraftig köksfläkt ovan finns HÄR

Tänk på ventilationen i utrymmet

Ett område med öppen planlösning är bra för dem som tycker om att förbrödra familjen och även ta emot besökare, vilket gör att värden kan interagera med sina gäster snabbt medan de förbereder en maträtt.

Det finns dock nackdelar med detta och det är , matos! Om ni inte har bra ventilation och spisfläkt kommer vardagsrummet snart stinka av stekt fisk. Alla typer av lukter i en öppen planlösning kan finnas kvar.” Förlita dig på området, ”tänk på att faktiskt ha dubbeldörrar monterade eller sätta diffusorer runt ditt hus. Men framför allt skaffa riktigt bra ventilation och köksfläkt gjorda för öppna hem.

REA PÅ SOFFOR

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
949513995
Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
44955895
Soffadirekt
44956495
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
39954495
Soffadirekt
34954495
Soffadirekt
37954295

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

22 kommentarer

Connie* måndag, juli 29, 2013 - 06:14

Such a beautiful view!

Svara
Jennyff måndag, juli 29, 2013 - 11:07

Gorgeous images. My dream is to live beside the sea in something made of glass and chrome, meantime I enjoy our Scottish and Italian views of mountains and my garden.

Svara
Denisa måndag, juli 29, 2013 - 12:51

Very nice pics. Great day.

http://www.fashiondenis.com/

Svara
Tina Bradley måndag, juli 29, 2013 - 13:06

Lovely pics!!! Your blog is gorgeous! xo T. http://tickledpinkwoman.blogspot.com

Svara
Tina Bradley måndag, juli 29, 2013 - 13:07

Lovely pics + gorgeous blog!!! xo T.

Svara
Marie Antoinette måndag, juli 29, 2013 - 14:54

What a glorious place to live and dream. my dream place is where I’m at now. We built our home a little over 20 years ago. I love in the woods, Scary some times, but peaceful.
I raise peacocks …the perfect watch dogs. I love sitting on my front porch swing and looking out at all the beauty God has created. I try not to ever take it for granted, because it all can be gone in a blinking of an eye. This is my dream and I’m living it.
PS: LOL…Sometime living your dream ,has its ups and downs.
XXOO Marie Antoinette

Svara
Fashioned by Love måndag, juli 29, 2013 - 15:07

Paris would always be my dream view, not that it’s ever going to be. :) But I do love the sea and little places like this, to escape and leave the world behind. Happy moments. x

Svara
TheKitchenLioness måndag, juli 29, 2013 - 15:27

Maria, these pictures are amazing and I think that I would love to spend a weekend exactly there! No doubt whatsoever! It looks beautiful and charming and quiet and seems to be just the perfect place to visit in summertime!
You have such a breathtakingly beautiful and inspirational blog and I am happy that you ”visited” mine and left such a lovely comment so I could get to know your blog.
Looking forward to more wonderful inspirations!
Have a wonderful week!
Andrea

Svara
Andrea Carro måndag, juli 29, 2013 - 15:39

que preciosidad de lugar. es ideal
Andrea Carro MiPerchaPesa.blogspot.com.es

Svara
Rowena måndag, juli 29, 2013 - 16:15

Summer by the sea is just perfect and so are these views!

Thanks for your visit and sweet comment! Have a lovely week Maria!
Following you on Bloglovin’

Rowena @ rolala loves

Svara
Nicola måndag, juli 29, 2013 - 16:51 Svara
KAsia måndag, juli 29, 2013 - 19:26

stunning!

Svara
karolina måndag, juli 29, 2013 - 22:46

amazing picks!
thak u for a fallow my blog
i fallow u
kiss

Svara
Sam tisdag, juli 30, 2013 - 02:08

This is such a beautiful and scenic location, really amazing photos!

Svara
Johanna tisdag, juli 30, 2013 - 04:36

Gorgeous pics…I need a vacation!

Svara
Susannah tisdag, juli 30, 2013 - 11:33

What stunning scenery. I would love to go there for a holiday!
sparkle2day.com

Svara
Cee tisdag, juli 30, 2013 - 11:40

What gorgeous photos – the locations and scenery are absolutely stunning! I’m generally not much of a great outdoors kind of girl, but I would love to holiday in any of these spots :)
xox,
Cee
http://www.cocoandvera.com

Svara
Peter tisdag, juli 30, 2013 - 11:41

Så vackert!

Svara
mickandialog tisdag, juli 30, 2013 - 13:00

ett sådant sommarställe hade jag inte sagt nej till. drömmar kostar inget. man VILL HA VILL HA.
kramis

Svara
Corinne tisdag, juli 30, 2013 - 21:13

Beautiful! My dream view would be anything involving water!

Corinne x
http://www.skinnedcartree.com

Svara
Linnéasgoodiebag tisdag, juli 30, 2013 - 22:40

Underbara bilder! Min favoritutsikt är definitivt också mot vattnet. Havet gör liksom något med kroppen. Det ger en både glädje och ro i själen tycker jag. Kram

Svara
Caro* onsdag, juli 31, 2013 - 11:56

Wonderful places, perfect for holidays :)

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

22 kommentarer 784 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis