Veckans vackraste Instagram hem – @amandatodor

(Innehåller adslänkar)

Jag vet att många längtat efter ett nytt Veckans vackraste Instagramhem och NU händer det! Det är dags för ett nytt inspirerande Instagramhem att ta plats här på bloggen. Jag har haft ett uppehåll med denna kategorin då det vart full rulle med massa annat här på bloggen. Men nu är det dags igen för nya härliga hem på Instagram att intervjua. Jag kommer även att leta upp fler utländska hem att ha med som veckans Instagram hem.

LÄS MER: SUPER TRENDEN PÅ INSTAGRAM – BEIGE + TRÄ FÅ STILEN

Idag är det dock ett Svenskt hen som blivit Veckans IG hem. Jag säger välkommen hem till @amandatodor och här kan ni läsa min Instagram intervju med tjejen bakom kontot…Enjoy!

INSTAGRAM INTERVJU MED – @amandatodor

Hej! Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Mitt namn är Amanda Todor, jag är 31 år gammal och bor tillsammans med min man, dotter, hund och katt i en relativt nybyggd villa (2018) i Hallstahammar, som ligger ca två mil utanför Västerås. Jag driver egen frisörsalong med anställda och hyrstolar och mina intressen är inredning, skönhet, mode och god mat. Vi väntar tillökning i januari.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Jag har alltid tyckt om att gå min egen väg och föredrar det unika framför det självklara. Enda sedan jag var liten har jag följt med mina morföräldrar på auktioner och hjälpt mamma välja tapeter och färger och jag gissar på att det format mig. Jag är säker i vad som tilltalar mig och inte. Det finns definitivt en förkärlek till tunga, gedigna, möbler med historia. Det ska vara nostalgiskt, lyxigt och framförallt mysigt. Kvalitet före kvantitet alla dar i veckan.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Jag hämtar mycket inspiration från internet och sociala medier och jag är nog inte ensam om att sitta och scrolla i timtal. Jag kollar gärna hemsidor som Jotex, H&M, Newport, Myhomemyway, Trendrum och Frokenfraken för att få idéer och inspiration. Jag besöker även gärna Åsby Hem och Trädgård som är ett riktigt inredningsmecka här i ”byn”.

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Här kanske jag är tråkig men jag föredrar svart och mässing på möbler och inredningsdetaljer – klassiskt och subtilt. Textilier föredrar jag i jordnära, lugna toner men i mattor får det gärna finnas lite färg, bara det jordnära också finns där för balansens skull.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Våra vitrinskåp från Rowico i vardagsrummet, vårt vardagsrumsbord från Jotex och våra köksstolar från Trendrum är några av våra saker jag aldrig kommer att tröttna på. Och mina kristallkronor!!!

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat ?

Jag köpte rosa sammetssoffor när vi flyttade till huset. Jag tyckte de var jättesnygga, vilket de också var – tills jag blev gravid och mådde extremt illa av blotta åsynen av dem, var tvungen att sälja dem. Jag mår fortfarande fysiskt illa när jag tänker på dem, haha!

KÖP INSTA HEM STILEN

Ni hittar Ig inredning ovan: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

Finns det nån inredning som aldrig skulle komma innanför din dörr ? Följdfråga vilken inredningspryl tycker du är fulast?

Mycket, jag är så kräsen och inte så modern av mig vad gäller inredning. Jag skulle till exempel inte inreda med ribbor och ribbväggar – även om jag kan tycka att det är fint hos andra. Tillfälliga trender över lag hoppar jag gärna över om det är större projekt. Jag har så svårt för att yttra mig om sådant här i och med att jag inte vill såra någon eller trampa någon på tårna, men sedan är vi alla olika och tycker olika, så fulaste inredningsprylen, enligt mig (just nu), får nog vara ”U-vaserna” (exempelvis kink vas från Muuto). Men det kan absolut ändras, och det är det som är det roliga med inredning – att man hela tiden får ny syn på saker och ting. Hoppas ingen blev ledsen nu för jag vet att många gillar dem – och sluta inte med det!

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Jotex, Newport och H&M HOME.

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Att inte låta sig styras av vare sig sociala medier eller modemagasin. Gå efter magkänslan – vad tycker DU om? När du vet vad som tilltalar dig är det himla smidigt att göra upp moodboards, se till att det finns en röd tråd genom alla rum, att de har samma typ av ”bas”. De mindre inredningsdetaljerna är enklare att byta ut så prova dig gärna fram med det sedan. Ett tips är att gå på loppis eller köpa begagnat om man inte känner sig helt säker på vad man vill ha. Textilier och belysning är så viktigt och kan förändra ett rums karaktär alldeles, så satsa lite extra på just det.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Många, hur ska man kunna välja? @homeby.emma, @fredriksbergsgard, @sara.tornkvist och @designbymirelle är bara några få av alla favoriter jag har!

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Nej, jag har min bas och den tror jag att jag kommer att stå stadigt på. Kanske att den kommer byta riktning/luta mot något annat om man flyttar någon gång; jag älskar till exempel engelska herrgårdar och jaktstugor, men där är ju basen fortfarande rejäla, gedigna möbler. Även Paris omkring sekelskiftet är så vackert.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Säger nog engelska herrgårdar då.

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Åh vad svårt! Men ett matbord kanske, eller en bokhylla. Eller.. lampa?

Om du har husdjur! Har du några tips ang inredning och husdjur? vad ska man undvika etc.

Vi har både hund och katt. Ett tips är att inte välja mattor som är ömtåliga eller svåra att göra rent. Många tror även att det inte passar med sammetsmöbler när man har djur, men där skulle jag vilja säga att det är helt tvärt om! Sammetsmöblerna vi har är så enkla att hålla rent från katt- och hundhår, det räcker med att blöta handen lite och dra bort allt hår (det är även väldigt enkelt att få bort fläckar med en våtservett, tacksamt för den som har små barn).

Ett annat smart tips är att välja möbler och golv som har lite liknande färg som djuren, på så vis syns inte håren lika väl. Att ha ett svart golv och en Golden retriever innebär många dejter med dammsugaren i veckan. Sist men inte minst: robotdammsugare, vilken grej!

Vilken kändis tycker du har snyggast inredningsstil ?

Åsa Ingrosso är väl en riktig fena på det här med känsla för inredning!

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Jag tror det är både en rädsla för att sticka ut (och göra ”fel”) och att man faktiskt inspireras av varandra. Om en influenser köper eller får en ny inredningspryl har han eller hon oftast öga för hur den ska visas upp från den bästa sidan. Vilket såklart leder till att den är härlig för våra ögon att vila på, och då vill man också ha den. Men det blir lite giftigt när det är några få som håller i tyglarna, det känns som att allting är alldeles för likt när det faktiskt finns så mycket fint! Osäkerheten måste bort och vi måste hitta självförtroendet till att tänka om och tänka själva, skapa våra alldeles egna, unika stilar.

Till sist vilka inredningstrender har du gillat mest det senaste året?

När sammetstyget kom tillbaka in i bilden blev jag överlycklig, finns det någon lyxigare textil?
Smaragdgrönt, mörkblå.. fantastiskt! Sedan måste det nog vara de stora, mysvänliga sofforna. Som sagt är jag inte så trendstyrd, men det är ju alltid roligt när något man redan har kommer igen!

Vilke liten prinsessa vill inte bo i detta drömrum?

Amanda har den typiska klassiska inredningsstilen! Denna inredningsstil kommer bli jättetrendig 2022 och visst är den så mycket vackrare än den stereotypa klonade minimalistiska inredningen?

Jag söker alltid nya inspirerande Instagram hem att ha med. Så känner du nån som har ett vackert hem på instagram, eller om du själv har ett fint hem konto. Hör av er till min mail maria@inredningsvis.se så kan ni komma med som veckans Vackraste Instagram hem här på Inredningsvis….om ni har tur:)

Keep it classy!

LOVE M

REA FYND SHOP

Jotex
3 499,304 999
Jotex
3 499,304 999
Jotex
1 4993 599
Jotex
4 1995 999
Jotex
1 4692 099
Jotex
3 3244 749
Jotex
3 3244 749
Jotex
7 55910 799
Jotex
1 2591 799
Homeroom
4 299 SEK
Jotex
6 919,20 SEK8 649 SEK

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 288 visningar

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis